Gdańsk, Okulickiego 2B, Sklep monopolowy ZUZA [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • beaviso
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.02
    • 215

Kierowniku Pekosiński, a kiedy do lodówki wróci wspaniałe "Żytnie" z Konstancina? Zaopatruję się u Ciebie regularnie, głównie w Ciechana Miodowego, ale też pojedyncze butle innych nektarów, wśród których bardzo wysoko ceniłem "Żytnie" - i bardzo mi go brakuje, albo trafić nie mogę... Wczoraj zaś nabyłem Orkiszowe z Miodem na próbę - i dziś muszę zdobyć jeszcze kilka butelek, o ile mój kumpel nie wykupi, bo mu poleciłem... Bardzo udane piwo! Ale o konstancińskim "Żytnim" proszę pamiętaj, daj znać czy można na nie liczyć.

M.

Comment

• Jurgen
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.02
      • 17

Kierowniku Pekosiński (nieobecny ostatnimi czasy ) a czy z KOWALA dostępne będą kiedykolwiek KOWAL PSZENICZNE i KOWAL MOCNE-BOCK ?

Comment

• abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

Kowal chyba nigdy nie rozlewał do butelek pszenicy.
        A na Koźlaka to aktualnie nie jest pora na warzenie.
        Last edited by abernacka; 2010-07-16, 23:20.
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• pekos
          • 2009.11
          • 125

dobra odpowiedz Panie Abernacka;p

a w sklepie bywam tyle ze rano

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Kiedy zdradzisz nam, co ci teraz tyle czasu zajmuje, że tylko rano masz czas na sklep?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• pekos
              • 2009.11
              • 125

biegam tu i tam

Comment

• shonees
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2010.07
                • 1

jak dla mnie Zuza to słaby sklep. Na płockiej jest o wiele lepszy wybór... i przede wszystkim o wiele więcej miejsca dla klienta... Pozatym kiedyś zauważyłam piwo niepasteryzowane stojace na półce - co od razu odstraszylo mnie od tego sklepu

Comment

• Jurgen
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2010.02
                  • 17

Zuza istnieje nieco ponad pół roku...Nie od razu Kraków zbudowano ! Wcześniej na Górnej Oruni i okolicach szczytem marzeń było kupno np. Ciechana...Ale Polak to już jest z natury malkontent...

Comment

• dreads
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2009.09
                    • 520

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika shonees Wyświetlenie odpowiedzi
                    jak dla mnie Zuza to słaby sklep. Na płockiej jest o wiele lepszy wybór... i przede wszystkim o wiele więcej miejsca dla klienta... Pozatym kiedyś zauważyłam piwo niepasteryzowane stojace na półce - co od razu odstraszylo mnie od tego sklepu
                    Niezły start na forum... Można pomyśleć, że konkurencja rozpoczyna jakąś brudną robotę

Nie zgodzę się, że Zuza to słaby sklep. Wszystko zależy od tego, na co akurat trafisz. Był czas, że Zuza była lepiej zaopatrzona, a o Kowalu Anol mógł tylko pomarzyć

Co do traktowania piw niepasteryzowanych zapraszam do wątku o Anolu, żeby zobaczyć, że tam też różowo nie zawsze jest

Comment

• pekos
                      • 2009.11
                      • 125

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika shonees Wyświetlenie odpowiedzi
                      Specjalnie zarejestrowales sie dzis aby to napisa ,jak dla mnie Zuza i Anol to fajne sklepy i zapraszam za zakupy do sasiada Anola i do nas.

Comment

• Jurgen
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2010.02
                        • 17

przed Zuzą jedyne co było do kupienia to Ciechany w sklepie na Oruni (w sumie Dolnej) ale później już nie sprowadzali (rok 2005), czasem pojawiał się Starovar czeski od święta...nieopodal Zuzy. BOMI nie biorę pod uwagę-tam zaopatruja się posiadacze Audi A6 czy A8, którzy najchętniej zaparkowaliby w kolejce do kasy... Cieszmy się z tego co mamy...DOŚĆ uTYSKI(e)wania narodu !!!

Comment

• dreads
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2009.09
                          • 520

pekos, dawno u Was nie byłem, może wpadłbym jutro. Kowal jeszcze jest?

Comment

• pekos
                            • 2009.11
                            • 125

jasne ze tak.ja dzis z rana w sklepie a pozniej to dojazdem

Comment

• beaviso
                              • 2010.02
                              • 215

A po co sklep ma być większy? Żeby ceny podskoczyły? Ja tam po dobre piwo mogę postać w kolejce za drzwiami. A tak obiektywnie rzecz biorąc - Anol wcale większego wyboru nie ma. Czasami zdaje mi się nawet, że jest odwrotnie - i to Zuzie należy się palma pierwszeństwa.

Przeprowadziłem się z Zaspy na ulicę leżącą pomiędzy Anolem i Zuzą przed rokiem - i jestem naprawdę uradowany dostępnością piwa. Rewelacja. Mój kumpel z Moreny był załamany widząc jakie dwa sklepy mam u siebie. W jego teoretycznie od dawna ucywilizowanej okolicy, "odmienność od krajowej normy" zaczyna i kończy się na Amberze i Okocimiu Pszenicznym...

Tylko jedna sugestia do kierownika - mocniejsze siatki jednorazowe, choćby nawet za 5 gr! Wprawdzie jeszcze niczego nie stłukłem z ich powodu, ale za każdym razem patrzę z przerażeniem jak osiągają skraj wytrzymałości przy 4 butelkach...
                              Last edited by beaviso; 2010-07-19, 11:51.

Comment

• pekos
                                • 2009.11
                                • 125

jedna siatke wykorzystuje do 5 butelek,moje siatki przeszly wszystkie testy anty pekajace przy 4 butelkach ;p

Comment

Przetwarzanie...
                                X