Początkiem lipca w trakcie HOFa w tym lokalu/sklepie odbyło się przyjazne spotkanie browarów kontraktowych PINTA i ALEBROWAR. Wybór piwa niezły, ale nie byliśmy oryginalni i piliśmy własne wyroby
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
No ale co tam jest na co dzień do wypicia?
Większość polskich piw, trochę importu ze wschodu, Czech i Niemiec. Fajerwerków nie ma, ale da się coś wybrać choć muszę przyznać, że jak mam przed sobą tylko polskie piwa to mam problem z wyborem.
Pierwsze wzmianki o browarze Tupadly pochodzą z 1735 rok, a część zabudowań przetrwała do dnia dzisiejszego. Obecnie całość jest pięknie wyremontowana, a od lipca 2020 roku w browarze na nowo warzy się piwo. W skład owego kompleksu, oprócz browaru wchodzi hotel, spa, piwne łaźnie, restauracja,...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
Urocze miasteczko Zwettl miałem okazję zwiedzić w sobotę 7 grudnia.
Tą okazją był przejazd specjalnym pociągiem adwentowym, zestawionym z dwuosiowych wagonów i parowozu.
Rozkładowe pociągi pasażerskie nie dojeżdżają do Zwettl już od kilkunastu lat.
Godzinną przerwę...
Comment