Dziś spacerując po mieście zauważyłem nowo powstające miejsce, w którym kto będzie można nabyć piwa. Sklep jest jeszcze nie otwarty i po za pustymi półkami nie ma w nim nic. Mam nadzieję, że będą mieli na tyle interesujący asortyment żeby raz na jakiś czas ich odwiedzić a zarazem nie bedzie to kalka pozostałych sklepów w 3mieście.
Gdynia, 10 Lutego 21, Królestwo Piwa [zamknięte]
Collapse
X
-
może nie kalka
Może nie kalka a miejsce gdzie również będą dostępne piwa, które tak sobie cenimy a nie wyroby piwo dostepne ogólnie dostępne
ja tam się cieszę, że kolejny sklep walczy o rynek piw
mimo że nie znam ich oferty bo są puste półki to liczę, że wpisze się on na mapę trójmiejskich sklepów a nie punktów serwujących specka czy tyśka jak to usłyszałem ostatnio od klienta
pozdr
-
-
Dzisiaj wracając z plaży niemal "wpadłem" nieświadomie do sklepu
Niestety okazało się, że jest jeszcze zamknięte, mimo otwartych drzwi i wielkie otwarcie ma nastąpić jutro. Pan i pani rozpakowujący kartony poczęstowali ulotką, według której oprócz piw z polskich browarów sklep ma posiadać piwa:
belgijskie, słowackie, czeskie, niemieckie, łotewskie, litewskie, ukraińskie, irlandzkie i angielskie.
Co więcej, ulotka zapewnia rabat 20% na zakupy do końca lipca. Wiele ich zostało, więc pewnie będzie to tylko formalność.
Niestety nie wiem, czy mimo deklarowanego bogactwa będzie tam coś ponad ofertę innych trójmiejskich sklepów. Zanim zostałem poproszony o wyjście zauważyłem tylko trochę "belgów" na półce - większość dobrze mi znana, poza tym kilka butelczyn, których nie kojarzyłem.
Sklep ma swoją stronę - na razie w przygotowaniu: http://www.krolestwopiwa.pl/
Comment
-
-
No cóż wybór mnie nie zaskoczył. Niestety asortyment nie zachęca do częstych odwiedzin. Na pierwszym planie wysuwa się cały przekrój piw z małych regionalnych browarów pochodzących z Żywca, Tych, Poznania, Łomży oraz Lublina. Po za tym dość standardowy wybór Belgów plus Kormoran i Amber.
Comment
-
-
A mnie wybór zaskoczył, może sklep się rozwinął, bo w ubiegłym tygodniu dostępne były: Lwówek Książęcy, Wyborne, Mocne, Krzepiak i chyba porter z Ciechana, Celtyckie z Witnicy, przekrój piw z Fortuny, Strong Beer z Koreba, piwa z Kormorana (m. in. Orkiszowe, Rześkie, Warnijskie, Wiśnia w piwie), Cornelius Porter, piwa sygnowane nazwą Gontyniec, przekrój Ambera i wiele innych. Wybór, jak dla mnie, całkiem spory. Można mieć tylko uwagi do sprzedawcy, który robi chyba dobrą minę do złej gry, bo na piwach się raczej nie zna.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marco Wyświetlenie odpowiedziA mnie wybór zaskoczył, może sklep się rozwinął, (...)
Comment
-
-
Nie znam innych sklepów monopolowych z rozbudowanym działem piwnym w Trójmieście (poza Bomi, ale to nie jest sklep piwny), jak łatwo zauważyć pochodzę ze Śląska; w Trójmiescie byłem na urlopie. W porównaniu z jedynym chyba tego typu sklepem z Katowic wybór w Królestwie Piwa jest większy o np. Koreb, Gontyniec, Witnicę czy Amber. Nie biorę pod uwagę piw zagranicznych.
Być może Trójmiasto obfituje w sklepy z piwami regionalnymi, my tutaj na Śląsku mamy pod tym względem posuchę, chociaż to zaczyna się powoli zmieniać.
Mam nadzieję że moje wytłumaczenie jest dla Ciebie satysfakcjonujące.
Comment
-
-
Temat już taki istnieje: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=88285
NIe 300 gatunków a 300 rodzajów.
Comment
-
-
Tematy połączono.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Wpadłem tam wczoraj, ale niczego nie kupiłem.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedzioprócz piw z polskich browarów
sklep ma posiadać piwa:
belgijskie, słowackie, czeskie, niemieckie, łotewskie, litewskie, ukraińskie, irlandzkie i angielskie.
Z pozostałych państw jakieś pojedyncze egzemplarze niezbyt interesujących marek.
Krótko mówiąc - wszedłem, zlustrowałem i wyszedłem po minucie.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Bylem dzisiaj.
Bardzo fajny sklep.
Z braku czasu wzialem tylko to czego mi brakowalo i sie nie rozgladalem, to co zapamietalem:
Witnica, Kormoran, Ciechany, Sulima (w tym Trybunal Trojslodowy), Jagiełło (czekoladowe, zurawinowe i inne). Tyle mi sie rzucilo w oczy z Polskich, bo z zagranicznych zapamietalem Tuchery Tyle ze zagranicznych byla cala półka za ladą, wiec bylo tego duuuuuuzo wiecej.
sklep godny polecenia. Bez dwoch zdań
Bede za tydzien, zdam obszerniejsza relacje
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pawlak Wyświetlenie odpowiedziBylem dzisiaj.
Bardzo fajny sklep.
(...)
Standard do bólu znany wszystkim, wzbogazony o Szymbark w postaci party-fassa (oczywiście składowany na półce sklepowej).
Comment
-
Comment