Do Piwoteki trzeba jechać przez nieciekawe rejony Podstawowe zakupy można zrobić bliżej - Nieborowska/Wawelska - Piotr&Paweł i Alkohole-Winoteka. Sumując te dwa sklepy spokojnie można wybierać na tym samym poziomie co w Zuzie na Okulickiego.
i bedzie Perła Chmielowa po 2,50 ? Kwasik Chlebowy czy Jack Daniels w miniaturowej buteleczce ? i te wszystkie mocne specjały typu Primator Double ? Zuza to była Zuza...nasza ukochana dzielnica wiele bez niej straci... a Ty Pekos emigrujesz jednak do krainy podziemnych pomarańczy ?
sklep otwarty na nowo wyszło przy okazji zakupów w tesco.
wystrój i układ półek podobny, jeśli nie identyczny, nawet obsługa ta sama. Nie wiem, czy trzeba zakładać nowy wątek, czy nastąpi kontynuacja tego. Nie wiem też niestety, jak sklep się nazywa, bo nie ma żadnego szyldu.
A na półkach przede wszystkim piwa z polskich browarów, jest pełna reprezentacja Pinty, AleBrowaru, pojawił się też Artezan Pacific Pale Ale. Nie pytałem na razie, co planują w temacie piw z zagranicy.
Zaopatrzenie dobre:
Z Polskich producentów zabrakło mi tylko Atrezana :-)
sporo z Czech choć żadnych 'specjałów'.
Obecne 'Amerykany' i Wielka Brytania (mi.in Brewdog, Wychwood)
Ceny lepsze niż u Bociana
Żeby nie było za dobrze: piwa z Gościszewa i inne z krótkimi terminami stoją na półkach!!!
Nad sklepem wisi szyld "Pełna butelka". Jest sporo polskich piw, z czeskich asortyment ubogi, ale ceny przyzwoite. Widziałem coś z Artezana i Widawy (Kruk,kuguar i coś jeszcze). Mają pare piwek z Begii i Niemiec (w tym bezglutenowe)
Imho po odejściu Kocki Kocoura można sobie podarować ale skoro już przy Hansie jesteśmy to zdecydowanie Nomad! Za Matuske bym sie nie obraził bo Raptor i Hellcat bardzo mi smakują. A z rzeczy realnych to może Chyne?
Comment