Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop
Wyświetlenie odpowiedzi
Gdańsk, Cienista 30 (Chełm), Pełna butelka (CH Tesco, kiedyś Zuza) [zamknięte]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziDzięki, może zajadę, ale prawdę mówiąc po dzisiejszej wizycie w Żabce nie ma to większego sensu - wszystkie kontenery w piwnicy mam zajęte.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Carlo22 Wyświetlenie odpowiedziA wgl mają tam piwa z Alebrowaru? Bo z Pracownią, to chyba wszędzie ciężko - mam na myśli wersję butelkową.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Pełna Butelka rzeczywiście podpada ostatnio.
Wygórowane ceny nowości, które magicznie spadają kilka dni po tym jak już pojawiło się info na profilu FB i ludzie rzucili się na pierwszą partię, słabe ogarnięcie personelu (nie wiedzą czym jest Grand Champion, co to Pracownia Piwa, czy i kiedy będzie).
A w szczególności podpada Blake Anderson zamykający sklep 5-10 min przed 21 czy wychodzący na 15 min przerwy zostawiając karteczkę "zaraz wracam" i kolejkę pod drzwiami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Carlo22 Wyświetlenie odpowiedziZawiodłem się ostatnio na Pełnej butelce. Zamówiłem sobie piwa, a jak już przyjechałem to się okazało, że piwa poszły na sklep i nie ma. Też mieliście takie sytuacje? Bo ja pierwszy raz się spotkałem z takim czymś
A tak obalając mity to nigdy nie było czegoś takiego na sklepie że ceny na premierę były wyższe a później zostały obniżone.
Co do personelu to człowiek jest nowy w tym temacie a ciężko jest znaleźć kogoś dobrego mającego wiedze od tak. Każdy z nas się wszystkiego kiedyś uczył.
Kwestia zamknięcia jest kwestią do wyjaśnienia. jeżeli nie ma ruchu na sklepie przez ostatnia godzinę a chłopak dojeżdża z drugiego końca gdańska a musi zdać klucze to zdarza się że zamknie szybciej te 2-3min. Lecz jest to sprawa do sprostowania.
Zaś kwestia przerwy nw jak u niektórych wygląda ta sytuacja w ich miejscu pracy choć by z wyjściem po obiad czy do toalety (nie ma jej w lokalu) to niestety ale kiedyś trzeba wyjść.
Po za tym wszelkie niedogodności prosimy zgłaszać w sklepie na dziennej zmianie
Postaramy się sprostowaćsklep@napojebogow.pl
Fb.com/NapojeBogow
Kontakt na sklep 58 350 55 96
Comment
-
-
Niestety kolejna przebitka, wczoraj w Pełnej Butelce Dubbel za 6,60 zł , dziś w Smaku za 5 zł, aż się serce kraje jak czytam, że w innych miastach ludzie w Tesco po 3,99 je kupują...
Póki co ceny najwyższe chyba w Gdańsku.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nzg Wyświetlenie odpowiedziA tak obalając mity to nigdy nie było czegoś takiego na sklepie że ceny na premierę były wyższe a później zostały obniżone.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nzg Wyświetlenie odpowiedziKwestia zamknięcia jest kwestią do wyjaśnienia. jeżeli nie ma ruchu na sklepie przez ostatnia godzinę a chłopak dojeżdża z drugiego końca gdańska a musi zdać klucze to zdarza się że zamknie szybciej te 2-3min. Lecz jest to sprawa do sprostowania.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rowing_Jack Wyświetlenie odpowiedziNiestety kolejna przebitka, wczoraj w Pełnej Butelce Dubbel za 6,60 zł , dziś w Smaku za 5 zł, aż się serce kraje jak czytam, że w innych miastach ludzie w Tesco po 3,99 je kupują...
Póki co ceny najwyższe chyba w Gdańsku.Last edited by RomeY; 2014-12-11, 14:18.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rowing_Jack Wyświetlenie odpowiedziNiestety kolejna przebitka, wczoraj w Pełnej Butelce Dubbel za 6,60 zł , dziś w Smaku za 5 zł, aż się serce kraje jak czytam, że w innych miastach ludzie w Tesco po 3,99 je kupują...
Póki co ceny najwyższe chyba w Gdańsku.
To tak samo jak porównacie lidla z nami. Bo Piwa ang mieli po 4 zł gdzie nawet w samym liverpool są droższe a chwytem marketingowym sieciówek jest to że raz wykupują ogromne ilości a dwa często sprzedają po cenie zakupu lub dopłacaja nawet nie wielkie pieniądze by zwabić klienta.
Co do cen to nasze marże są stałe, ceny zależne o hurtowni. Cena jest wyższa na fakturze, jest wyższa na półce, jest niższa na fakturze jest niższa na półce. To chyba jest tak w każdym sklepie.
Co jak co ale o takich rzeczy nie było jak pracuje tu prawie 3 lata.
Kwestie zamykania sklepu zostawię do wyjaśnienia.
Pozdrawiamsklep@napojebogow.pl
Fb.com/NapojeBogow
Kontakt na sklep 58 350 55 96
Comment
-
-
W osiedlowym sklepie kupuję dubbla cieszyńskiego po 4,5zl.
To już od dawna widać, że "popularne" sklepy (pozdrawiam bociana) w Gdańsku ładują ceny z kosmosu (chyba, że to hurtownia w kulki leci, ale nie sądzę).
Ostatnio coś kopyr wspominał w którymś filmiku o marży sklepu (niby 5%-20%, czy jakoś tak). U nas to chyba sobie zrobili przedział 50% do 100%. Prosty przykład: GP/AIPA z ciechana po przeszło 8pln, nie powiem gdzie.Last edited by zohan666; 2014-12-11, 18:00.
Comment
-
-
Jeśli chodzi o dubbla cieszyńskiego to była spora różnica w cenie zakupu miedzy ofertą bezpośrednio od GŻ a tym co oferują hurtownie.
Marże sklepowe na piwo zależne są od pobliskiej konkurencji i skłonności patrzenia klientów na ceny. Oscylują w przedziale od 12-15% (piwa koncernowe) do 20/21% na "krafty".
Ciężko przesadzić z ceną na Tatrę/Harnasia/Wojaka bo tu każde 5 gr różnicy jest zauważane przez klientów "ekonomicznych". A przy cenie piwa 7,70-7,90 to już mało kto zwraca uwagę na "groszowe" różnice jeśli kupuje takie piwo sporadycznie.
Comment
-
Comment