W trakcie zakupów w sklepie monopolowym, przy ul. Rdestowej 10 w Gdyni odkryłem, iż mają w lodówce Corneliusa (pełen pakiet z plakatem przy wejściu) oraz Ambera (Koźlak i Żywe). Dla mieszkańców (i odwiedzających) Dąbrowy i Dąbrówki - polecam!
"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"
Nie jestem pewien nazwy sklepu, ale każdy trafi.
Mały sklepik, wielkości dwóch-trzech kiosków Ruchu, w budynku przy samej drodze.
W środku wybór piwa z Browaru w Cieniu, Browaru Nadwarciańskiego i Browaru Opolskiego.
W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...
Odwiedziny w Międzywodziu lipiec/sierpień 2018.
Nareszcie coś drgnęło i podczas rekonesansu znalazłem nieduży sklep monopolowy (z białym szyldem).
W środku oprócz 40%+ sporo piw koncernowych, ale oprócz tego cała lodówka wypełniona piwami regionalnymi, rzemieślniczymi i...
Sklep stacjonarny i internetowy. Mamy w ofercie ponad 1800 gatunków piwa, głównie krafty polskie a do tego piwa oryginalne czeskie i rosnący asortyment piw z krajów europejskich tj. Belgia, Niemcy, Holandia, Dania, Austria, itp. Staramy się utrzymywać stałą ofertę jeśli to tylko możliwe,...