No i w czwartek w końcu otworzyli nam całodobowe Tesco. W ogóle mnie to nie ruszało, do czasu gdy w poniedziałek zobaczyłem gazetkę, a tam w produktach regionalnych... Naturalne z Gościszewa. Oczom nie mogłem uwierzyć, nawet miałem myśl by zadzwonić do browaru o potwierdzenie, ale ostatecznie się powstrzymałem O innych piwach z Gościszewa nie wspomnieli, ale na szczęście też są - o czym przekonałem się wczoraj.
Na półce było:
- Naturalne w promocyjnej cenie 3.29 (zamiast 3.79)
- Rycerz za 3.49
- Pszeniczne za 4.49
Ciemnego niestety nie było, mam nadzieję że przy następnej dostawie się pojawi. Pilsa z oczywistych względów też jeszcze nie ma. Ceny niestety mało atrakcyjne, no ale skoro butelkowego w mieście nie uświadczysz, nawet w Ekosmaku, to cóż zrobić...
A co z innych piw? No np. Svyturys w kilku odmianach - Baltas, Raw, Draught, być może też Extra. Zauważyłem też Irisha z Kormorana, Żywe z Ambera (za 4.49, hłehłe) i to by było chyba wszystko godne odnotowania.
Na półce było:
- Naturalne w promocyjnej cenie 3.29 (zamiast 3.79)
- Rycerz za 3.49
- Pszeniczne za 4.49
Ciemnego niestety nie było, mam nadzieję że przy następnej dostawie się pojawi. Pilsa z oczywistych względów też jeszcze nie ma. Ceny niestety mało atrakcyjne, no ale skoro butelkowego w mieście nie uświadczysz, nawet w Ekosmaku, to cóż zrobić...
A co z innych piw? No np. Svyturys w kilku odmianach - Baltas, Raw, Draught, być może też Extra. Zauważyłem też Irisha z Kormorana, Żywe z Ambera (za 4.49, hłehłe) i to by było chyba wszystko godne odnotowania.
Comment