Rumia, Starowiejska 2A/6, Tipo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dipeone
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2010.05
    • 741

Rumia, Starowiejska 2A/6, Tipo

Sklep jest położony w pawilonach, tuż przy dworcu PKP.
    Gdyby ktoś był przejazdem, późnym wieczorem to warto zajrzeć ,tym bardziej że jest on otwarty 7 dni w tygodniu, przez całą dobę.
    Dostępne:

- Staropolskie Mocne w plastiku i w puszce,
    - Lubusz,
    - Miodne z Kormorana,
    - Złoty Smok i Czarne Miodowe,
    - Góralskie z Grybowa,
    - Raciborskie Zielone,
    - Konstancin Czarny Dąb.
  • dipeone
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2010.05
    • 741

Oprócz Staropolskiego Mocnego w puszce, Ambera Naturalnego i Żywca Portera nie ma już tam nic godnego uwagi. Osobiście wykupiłem ostatnie sztuki Konstancina Czarnego Dęba po 3 złote i Złotego Smoka po 1,50 zł z krótką datą ważności. Szkoda.

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
      Rumia, Hallera 2, Browar Miejski Pompa
      Ahumba
      W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
      2025-02-11, 20:31
    • Serokomlak
      Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
      Serokomlak
      W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
      2024-09-28, 23:39
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • Prusak
      Brokreacja, Bro lager
      Prusak
      Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Pisownia nazwy taka ponieważ na puszce Bro widnieje oddzielnie, ale bez kreski.
      A: 4, 5% obj.
      E: brak
      Jak na niefiltrowane tylko lekkie, ledwo dostrzegalne przymglenie jasnożółtej tonacji.
      W zapachu nuty ziołowo-chmielowe.
      PIana...
      2025-01-04, 18:50
    • darekd
      Eichbaum, Cronus German Pilsner
      darekd
      Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
      Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
      2025-01-04, 01:50
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...