Olsztyn, Janowicza 4a, Kraina Piw Regionalnych

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • krzychu_michu
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.03
    • 48

A byłem 3 dni temu. Nad wejściem szyld: PIWA REGIONALNE to wchodzę a tam... ciastka, soki, automat z napojami, pieczywo i nie wiem co jeszcze bo doznałem szoku i zaraz wyszedłem myśląc, że pomyliłem sklepy. Jednak innego wejścia nie znalazłem więc do dwóch razy sztuka: wchodzę - może mi się przywidziało? Ale nie, półki te same co za pierwszym podejściem. Zapytałem ekspedientkę czy piwa regionalne to aby tutaj i otrzymałem odpowiedź, ze "tak ale tylko w okresie letnim" . Załamka... Widocznie zimą się słabo lub w ogóle nie sprzedają... No nic, pozostaje wytrzymać jeszcze te kilka miesięcy i sprawdzić co wówczas w trawie piszczy na Janowicza 4a.
    Last edited by krzychu_michu; 2013-03-21, 13:36.

Comment

• lucyna49
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2013.01
      • 9

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzychu_michu Wyświetlenie odpowiedzi
      A byłem 3 dni temu. Nad wejściem szyld: PIWA REGIONALNE to wchodzę a tam... ciastka, soki, automat z napojami, pieczywo i nie wiem co jeszcze bo doznałem szoku i zaraz wyszedłem myśląc, że pomyliłem sklepy. Jednak innego wejścia nie znalazłem więc do dwóch razy sztuka: wchodzę - może mi się przywidziało? Ale nie, półki te same co za pierwszym podejściem. Zapytałem ekspedientkę czy piwa regionalne to aby tutaj i otrzymałem odpowiedź, ze "tak ale tylko w okresie letnim" . Załamka... Widocznie zimą się słabo lub w ogóle nie sprzedają... No nic, pozostaje wytrzymać jeszcze te kilka miesięcy i sprawdzić co wówczas w trawie piszczy na Janowicza 4a.
      krzychu michu >>>> byłam dziś w tym sklepie kupowałam piwka regionalne z okazji DNIA WIOSNY .To jest w Olsztyn ul. Janowicza 4a - PAWILON . Nie ma tam pieczywa, automatów z napojami , ale mnóstwo piwa . Sklep istnieje prawie od roku . Piwa regionalne są nonstop ZIMĄ też. Jest też regionalna wodeczka i winko . Godziny otwarcia od 11:00 - 1:00. Nawet w niedzielę robie tam zakupy ~~~~ naturalnie REGIONALNYCH piwek . Polecam . krzychu sprawdz lokalizację !!!

Comment

• piwareg
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2013.02
        • 54

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzychu_michu Wyświetlenie odpowiedzi
        Nie wiem, gdzie trafiłeś, ale nie do "KRAINY PIW REGIONALNYCH"
        Jest to pierwszy wolno stojący, żółty budynek na przeciwko parkingu strzeżonego jadąc od Wilczyńskiego (nie pomyl z piekarnią, to 2 dudynek przy skrzyżowaniu Janowicza z Mroza).
        Jak to się mówi do trzech razy sztuka. Teraz już powinieneś trafić.

Comment

• krzychu_michu
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2013.03
          • 48

No to w takim razie przepraszam za zamieszanie. Od samego początku mi coś nie grało. Zamieścił Pan newsa o nowych piwach jakiś tydzień temu, ja zachodzę do sklepu (przypominam, że nad wejściem do sklepu napis "PIWA REGIONALNE" a tam nic. Trafiłem do spożywczaka obok Lidla a "Kraina" jest sporo dalej z tego co widzę. Niezła kompromitacja Mea culpa.

Comment

• piwareg
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2013.02
            • 54

Witam.
            Od wczoraj w sprzedaży kolejna partia nowości. Zapraszam wszystkich do przedświątecznych zakupów. Na npółkach m.in.: "Smocze" i "Bernard" z Radomia, "Krakuer" z browaru Południe, "Biała noc" - czernihowskie, "Celtyckie" i "Lubuskie zielone" z Witnicy, "Zawiercie: Bursztynowe, czekoladowe" i "Jurajskie ciemne pszeniczne", "Przaśne", "Ciechan Porter" i kilka innych.
            Wszystkim klientom życzymy udanych, pogodnych i wesołych Świąt Wielkiejnocy oraz mega bitwy na śnieżki w Dyngusa - życzy ekipa "Krainy piw".

Comment

• canigggia
              Porucznik Browarny Tester
              • 2009.10
              • 451

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwareg Wyświetlenie odpowiedzi
              Witam.
              Od wczoraj w sprzedaży kolejna partia nowości. Zapraszam wszystkich do przedświątecznych zakupów. Na npółkach m.in.: "Smocze" i "Bernard" z Radomia, "Krakuer" z browaru Południe, "Biała noc" - czernihowskie, "Celtyckie" i "Lubuskie zielone" z Witnicy, "Zawiercie: Bursztynowe, czekoladowe" i "Jurajskie ciemne pszeniczne", "Przaśne", "Ciechan Porter" i kilka innych.
              Wszystkim klientom życzymy udanych, pogodnych i wesołych Świąt Wielkiejnocy oraz mega bitwy na śnieżki w Dyngusa - życzy ekipa "Krainy piw".
              Fajnie, że jest Przaśne, dziś podjadę, ale nie Smocze od Dionizoza, tylko SmoczNe
              Browarnik Tomek
              TomCani

Grimness, Frost and Northern Darkness!!!

Comment

• krzychu_michu
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2013.03
                • 48

W końcu trafiłem do Krainy... Faktycznie po wejściu jest uderzenie proszkami do prania ale mi to nie przeszkadza - to nie pub. Po chwili oczom ukazuje się całkiem spora półka z regionalnymi. Mogę śmiało napisać, że mają największy wybór ze sklepów z regionalnymi w których byłem. Ceny średnie, widziałem taniej, widziałem drożej. Na pewno będę wpadał często, polecam.

Comment

• shine
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2013.02
                  • 7

Byłam wczoraj i kupiłam "Przaśne". Bardzo dobre piwko i faktycznie nie spotykane w innych sklepach, także fajnie, że ktoś w Olsztynie zaczął poszerzać asortyment.

Comment

• Frank9
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2013.04
                    • 1

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwosc Wyświetlenie odpowiedzi
                    Obsługa ani super sympatyczna ani nie super niesympatyczna. Taka po prostu. Podaje piwo i mówi cenę. Nic więcej.

Masz rację czsem z doskoku jest tam taki młody łepek, który obsługuje tak jak mówisz i pewnie na niego trafiłeś.

Ten "młody łepek" tylko czasem dorabia i nie jest taki obeznany w piwach nie miło jest słyszeć takie opinie.

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23928

Trzeba zagryźć zęby i z każdym dniem pracować na lepszą
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• piwareg
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2013.02
                        • 54

Witam
                        Od wtorku w sprzedaży będzie dostępne tak długo wyczekiwane piwo lawendowe
                        "GRUIT KOPERNIKOWSKI" z Browaru Kormoran

Comment

• kratek
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2013.04
                          • 1

A kiedy będą dostępne piwa z "AleBrowar" i "Koniec Świata" z Pinty?

Comment

• canigggia
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2009.10
                            • 451

Końca Świata nigdzie teraz nie dostaniesz, bo obecnie nie jest warzony, a to co było dawno się skończyło. Może pod koniec roku Pinta wypuści ponownie. AleBrowar na Janowicza jest dosyć często.

Ale to, co w sklepie mnie dziwi i troszkę drażni to lodówki. Ostatnio będąc poprosiłem o jedno piwo, pan podał, ale ja powiedziałem, czy mogę z lodówki? Odpowiedź była taka: Nie ma znaczenia, od rana lodówki nie są włączone! Była wtedy godzina około 22.00. To ja się pytam, po co są lodówki w sklepie?
                            Browarnik Tomek
                            TomCani

Grimness, Frost and Northern Darkness!!!

Comment

• piwareg
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2013.02
                              • 54

Witam wszystkich, którzy nie mogli sie doczekac na "Gruit Kopernikowski" czyli pierwsze lawendowe piwo w Polsce wyprodukowane przez nasz olsztynski Browar Kormoran. Dzisiaj przywiozlem pierwsza dostawe. Jestem rowniez po degustacji i musze przyznac, ze piwko lawendowe jest bardzo dobre. Lekki lawendowy aromat i smak sprawiaja, ze jest to oryginalny napoj na cieple wiosenne dni. Polecam!!! Do kupienia rowniez w zestawie z pokalem.
                              Od dzis takze w naszym sklepie mozna kupic "Przasne" z BK, a jutro lub w czwartek nowa dostawa piw. Zapraszam

Comment

• piwareg
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2013.02
                                • 54

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika canigggia Wyświetlenie odpowiedzi
                                Ale to, co w sklepie mnie dziwi i troszkę drażni to lodówki. Ostatnio będąc poprosiłem o jedno piwo, pan podał, ale ja powiedziałem, czy mogę z lodówki? Odpowiedź była taka: Nie ma znaczenia, od rana lodówki nie są włączone! Była wtedy godzina około 22.00. To ja się pytam, po co są lodówki w sklepie?

Musiałeś być w chłodniejszy dzień, czyli w sobote lub niedziele.Wtedy lodówki nie chodziły.
                                Od piątku zaczeliśmy włączać, ale na razie tylko w słoneczne, ciepłe dni, gdyż spora część klientów w te zimniejsze dni nie chciała z lodówki.
                                Last edited by piwareg; 2013-04-23, 20:33.

Comment

Przetwarzanie...
                                X