Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zerom_ol
Wyświetlenie odpowiedzi
Olsztyn, Wojska Polskiego 46, Ćwiartka
Collapse
X
-
-
-
Kolego, czytaj ze zrozumieniem "Na tą chwile najlepiej zaopatrzony sklep z piwem". Najlepszy był na Wilczyńskiego ale to było kiedyś. Z nalewaka leją litewskie - fakt kiepskie. Ale ostatnio pojawiały się ciekawsze piwa 'na kranach'. Poza tym oferta piw butelkowych jest niezła i ciągle się rozwija sytuacja. Jedynie jeden, może dwa sklepy są równie dobrze zaopatrzone.Sędzia PSPD/BJCP. Prezes W-M OT PSPD. Browar Jaroty (domowy). Organizator Warmińskiego KPD. Główny piwowar Browar Warmia.
Comment
-
-
Olsztynianie! Ratujcie! Byłem dzisiaj tu, myśląc, że gdzie jak nie w Ćwiartce kupię Rześkie. Aż zapytałem Szefa sklepu czy Kormoran jeszcze Rześkie warzy? Mówi: warzy. Nie biorę, bo nie schodzi. Pomóżcie! Gdzie znajdę Rześkie w warmińsko-mazurskim? Ewemtualnie, by nie zbaczać z tematu, odp. rzućcie na priv.Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jurandofil Wyświetlenie odpowiedziGdzie znajdę Rześkie w warmińsko-mazurskim?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
No to faktycznie rewolucja. Jedno piwo zamiast trzech różnych.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA jak ci ktoś napisze, że np. w Gołdapii, to pojedziesz tam po to piwo?Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika canigggia Wyświetlenie odpowiedziKormoran z nastaniem Warminskich Rewolucji zaprzestal warzenie Olsztynskiego oraz Rzeskiego i Warmiaka. Takze, raczej go nie dostaniesz nigdzie.Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Comment
-
-
Ostatnie podrygi tej byłej już ostrygi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika canigggia Wyświetlenie odpowiedziKormoran z nastaniem Warminskich Rewolucji zaprzestal warzenie Olsztynskiego oraz Rzeskiego i Warmiaka. Takze, raczej go nie dostaniesz nigdzie.
Kormoran nie warzy Rześkiego , Warmiaka jak również np. Warnijskiego z innych powodów.
Comment
-
-
Z jakichże to powodów nie warzy?Last edited by Pendragon; 2014-07-20, 09:48.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika goblin69 Wyświetlenie odpowiedziWarmińskie Rewolucje zastąpiło piwo Olsztyńskie i tyle.
Kormoran nie warzy Rześkiego , Warmiaka jak również np. Warnijskiego z innych powodów.
Comment
-
-
,,Czytaj ze zrozumieniem,, > ostatnio bardzo modne powiedzenie, jednak w tym przypadku zupełnie nietrafione.
Nie mogę czytać bzdur, które wypisujesz i nie zareagować, nawet czytając ze zrozumieniem.
Musisz zmienić informatora odnośnie Kormorana, bo ten ma niezbyt rzetelne informacje.
Kormoran wprowadził Warmińskie Rewolucje zamiast piwa Olsztyńskiego. Z produkcji reszty piw zrezygnował po prostu z powodów ekonomicznych. W ostatnim czasie wprowadził na rynek kilka nowości /PLONy, Podróże Kormorana/, zamierza wprowadzić jeszcze parę nowości i wycofał się z produkcji piw, których sprzedaż nie przynosiła oczekiwanych zysków /rześkie, warnijskie, warmiak/. Te piwa miały swoich odbiorców, jednak liczba kupujących nie była satysfakcjonująca dla właścicieli browaru. Jest rozważana rezygnacja z produkcji jeszcze kilku rodzajów piw, ale decyzja jeszcze nie została podjęta.
Nie atakuj mnie, starajmy się na forum zamieszczać sprawdzone informacje
Comment
-
Comment