Mają w swojej ofercie polskie piwa regionalne z nalewaka na wynos (fortuna, miłosław, jagiełło, kormoran). Z butelkowych rzadko spotykana Pinta, Alebrowar, Krajany, Olbracht i wiele innych. Warto zajrzeć. Mały "raj" dla piwoszy.
Ełk, ul. Jana Pawła II 26, Sklep Melanż
Collapse
X
-
Potwierdzam to, co kolega wyżej zawarł. Chciałem dodać tylko, że po krótkiej pogawędce w sklepie dowiedziałem się, że oferta będzie poszerzana, szczególnie jeśli chodzi o AleBrowar (aktualnie jest tylko Ortodox stout zdaje się) a z Pinty jest Atak Chmielu, Oto Mata IPA, Zytorillo, Apetyt na Życie, Dobry Wieczór i na pewno coś jeszcze, co pominąłem. Bardzo dużo piw z Olbrachta. Na pewno będę wracał, bo obecnie chyba jedyne miejsce gdzie w Ełku gdzie można kupić Pintę.
-
-
I jest nowa dostawa, tyle tego, że nie dam rady wyliczyć (nowa Pinta, AleBrowar, Olimp ...).
Pewnie dla Warszawiaka, Poznaniaka to norma, ale w tym rogu Polski, to nieomal cud. Aż się gęba śmieje, jak się wejdzie do sklepu (i portfel robi się lżejszy).
Comment
-
-
Rzeczywiście, tyle browarów regionalnych jeszcze nie widziałem. Oprócz Pinty i Alebrowaru (jest nawet Creazy Mike) mają także szeroki wybór z tańszych nieco specjałów. Z tego co zapamiętałem Racibórz, Twierdzowe, Zamkowe, Komes. Zauważyłem też parę pozycji z Olimpu. Nie sposób się oprzeć.
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment