Ełk, Wojska Polskiego 15, Browary Świata

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5617

Proszę nie zadawać pytań o inne sklepy w tematach dotyczących konkretnego. Od tego jest inny dział, w którym zresztą założyłeś odpowiedni temat. Powtarzać się nie musisz.
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• fuliano
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2010.07
      • 1835

Ponieważ byłem tydzień w Ełku, który a pro po bardzo mi się spodobał, trafiłem i na ten sklepik. Oprócz całej gamy koncerniaków oraz szerokiej gamy piw zagranicznych stala lodóweczka z piwami regionalnymi. Główną rolę grały tam piwa z Kormorana na które zwróciłem uwagę i które regularniu kupowałem podczas pobytu. Ceny Kormoranów naprawde przystępne. Piwa świeże, dobrze schłodzone, obsługa gotowa nieść pomoc. Naprawdę polecam

Comment

• kenaz
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.05
        • 18

Sporo zagranicznych, ale niestety wybór polskich piw mały (koncerniaki, kormoran i amber ale w przystępnych cenach), pani za ladą powiedziała, że te "inne" piwa nie idą. A ja myślę, że prędzej szły by różne polskie od drogich zagranicznych, bo np. belgijskie kupuje raz na pół roku, a z różnych polskich browarów pijam regularnie.

Comment

• kszczygi
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2012.09
          • 4

Witam wszyskich,

Niestety obecnie w Browarach Świata już nie ma za wielu piw z małych browarów, gdzie teraz można się w takowe zaopatrzyć? bo smaki są ale nie na korporacyjne.

Comment

• kenaz
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2010.05
            • 18

powiedziałbym, że w sklepach Imperium, ale tam już nie ma Pinty bo "nie smakuje klientom" :/ Gdy powiedziałem, że mi Atak chmielu baaardzo smakował pani za ladą zdziwiła się i powiedziała że niedobre. I to w dwóch różnych sklepach z tej sieci.
            Ale no w sumie i tak nie taki najgorszy wybór: Lwówki, Kormorany, Ciechany.

W dużym sklepie (Imerpum Market? jakoś tak) na Kajki (zaraz za wieżą) jest bardzo duży wybór różnych piw (Pinty i Ale browaru brakuje niestety), ale coś dziwnie traktują zwrotne butelki. Zakupiłem kilka piw, na których był znaczek "butelka zwortna" a pani za ladą powiedziała, że żadna nie jest zwrotna.
            Last edited by kenaz; 2012-09-07, 13:01.

Comment

• kszczygi
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2012.09
              • 4

Zahaczyłem o ten sklep i wyposażony jest nieźle ale faktycznie troszkę brakuje regionalnych malutkich browarów, brak Konstancin (jasne pełne rewelacja) browar namysłów czy raciborskie ale wybór i tak jest imponujący. Oby tylko nie skończył jak Browary Świata.

Comment

• kenaz
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2010.05
                • 18

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kszczygi Wyświetlenie odpowiedzi
                Zahaczyłem o ten sklep i wyposażony jest nieźle ale faktycznie troszkę brakuje regionalnych malutkich browarów, brak Konstancin (jasne pełne rewelacja) browar namysłów czy raciborskie ale wybór i tak jest imponujący. Oby tylko nie skończył jak Browary Świata.
                Wybór duży tylko jak poszedłem to właściwie i tak trudno było wybrać coś co bym chciał. Zagraniczne drogie, a na codzień ma sie ochote wypić właśnie z Konstancina czy Raciborza. Twierdzowe bardzo miło wspominam, wyszło teraz Twierdzowe Ciemne i nigdzie nie ma.
                Pinta ma co prawda ceny piw zagranicznych, ale jakością przewyższa sporą większość.

Pisałem o butelkach w poprzednim poście. Tym razem doliczyli kaucje normalnie na rachunku. Także w porządku.

Comment

• DariuszSawicki
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2012.08
                  • 2869

W tym sklepie Pint z nowymi etykietami nie było i raczej nie będzie dlatego dziwię się gdzie Ty je widziałeś.Jeszcze pół roku temu był tam większy wybór.Dziś z trappistów tylko Chimay.O produktach z Alebrowaru to tylko można pomarzyć w Ełku.Piwa z Konstancina nie ma już od dwóch lat.Za to jest za dużo typowych i nieciekawych lagerów z Litwy i Czech.Dobrze,że jest Ciechan,Lwówek,Kormoran,Amber i Jabłonowo.

Comment

• kenaz
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2010.05
                    • 18

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedzi
                    W tym sklepie Pint z nowymi etykietami nie było i raczej nie będzie dlatego dziwię się gdzie Ty je widziałeś.Jeszcze pół roku temu był tam większy wybór.Dziś z trappistów tylko Chimay.O produktach z Alebrowaru to tylko można pomarzyć w Ełku.Piwa z Konstancina nie ma już od dwóch lat.Za to jest za dużo typowych i nieciekawych lagerów z Litwy i Czech.Dobrze,że jest Ciechan,Lwówek,Kormoran,Amber i Jabłonowo.
                    Jeszcze Sulimar jest w Imperiach.

No właśnie z nowymi etykietami nigdzie nie było i nie ma (przywiozłem trochę z Białegostoku, na Słomińskiej wszystko bywa). Ze starymi etykietami były, z pół roku temu? może nawet dawniej... A Chimay choć wyborny nie należy do piw "na codzień"
                    Brackiego też nigdzie nie widać już.. (ponoć nieschodziło).

Dziwie się, że wolą sprowadzać te litewskie i ukraińskie, zamiast polskie - często dużo lepsze i ciekawsze (np. wspomniany Ale Browar).

W Kauflandzie jeszcze są Gniewosze (Gontyniec?), jasny jest niezły jak na swoją cene. No i Obolony - białe i pszeniczne niezłe robią.
                    Last edited by kenaz; 2012-09-11, 14:53.

Comment

• DariuszSawicki
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2012.08
                      • 2869

A w Żabce jest Noteckie Jasne i Ciemne.Tak naprawdę jedyny powód by tam zajrzeć.W Konkurencie czasami jest Abbot Ale lub Young's London Ale.Obydwa za 13 zł.W Warszawie nawet widziałem taniej.W sumie to słaby wybór w mieście mamy.Mam nadzieję,że będą nowe trzy produkty z Manufaktury Piwnej.No i czekam na nowe piwo marcowe od Kormorana.A Pinty zostały mi już tylko 4 butelki[Imperium i Atak] i znowu muszę gdzieś szukać,kogoś prosić o przywiezienie lub sam jechać.

Comment

• kszczygi
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2012.09
                        • 4

Konstancin piłem w ubiegłym tygodniu zakupione w sklepie w Stalowej Woli. i było do wyboru chyba z 6 rodzajów. Rewelacja. Zdecydowanie lepsze polskie małe browary niż drogie zachodnie chociaż z kaucją Konstancin ponad 4 zł. ale może zamienią kilka zagranicznych na dobre polskie.

Comment

• kenaz
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2010.05
                          • 18

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kszczygi Wyświetlenie odpowiedzi
                          Zdecydowanie lepsze polskie małe browary niż drogie zachodnie.
                          myśle że belgijskie i brytyjskie dają radę (taki BrewDog). Ponoć doskonałe są szwedzkie piwa z browaru Nøgne Ø. Ale o takie trudno... Niedługo jadę do Irlandii to zapoznam się z tamtejszym rynkiem, jestem dobrej myśli
                          A i o niemieckich dobrze jest wspomnieć.

Comment

• kszczygi
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2012.09
                            • 4

kenaz: Miałem na myśli stosunek jakość/cena tak w tygodniu jakieś wieczorne jedno dwa piwka. Inne zachodnie też są dobre i bardzo dobre ale jednak cena jest momentami mocno zaporowa.

Comment

• sibarh
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2005.01
                              • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kenaz Wyświetlenie odpowiedzi
                              Ponoć doskonałe są szwedzkie piwa z browaru Nøgne Ø. Ale o takie trudno...
                              Faktycznie są świetne ale to browar ... norweski
                              2800 nowe piwa opisałem na forum
                              Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                              Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• kenaz
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2010.05
                                • 18

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi
                                Faktycznie są świetne ale to browar ... norweski
                                dzięki za poprawkę Nigdy go nie piłem to i nie pamiętam

Comment

Przetwarzanie...
                                X