Proszę nie zadawać pytań o inne sklepy w tematach dotyczących konkretnego. Od tego jest inny dział, w którym zresztą założyłeś odpowiedni temat. Powtarzać się nie musisz.
Ełk, Wojska Polskiego 15, Browary Świata
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Ponieważ byłem tydzień w Ełku, który a pro po bardzo mi się spodobał, trafiłem i na ten sklepik. Oprócz całej gamy koncerniaków oraz szerokiej gamy piw zagranicznych stala lodóweczka z piwami regionalnymi. Główną rolę grały tam piwa z Kormorana na które zwróciłem uwagę i które regularniu kupowałem podczas pobytu. Ceny Kormoranów naprawde przystępne. Piwa świeże, dobrze schłodzone, obsługa gotowa nieść pomoc. Naprawdę polecam
Comment
-
-
Sporo zagranicznych, ale niestety wybór polskich piw mały (koncerniaki, kormoran i amber ale w przystępnych cenach), pani za ladą powiedziała, że te "inne" piwa nie idą. A ja myślę, że prędzej szły by różne polskie od drogich zagranicznych, bo np. belgijskie kupuje raz na pół roku, a z różnych polskich browarów pijam regularnie.
Comment
-
-
powiedziałbym, że w sklepach Imperium, ale tam już nie ma Pinty bo "nie smakuje klientom" :/ Gdy powiedziałem, że mi Atak chmielu baaardzo smakował pani za ladą zdziwiła się i powiedziała że niedobre. I to w dwóch różnych sklepach z tej sieci.
Ale no w sumie i tak nie taki najgorszy wybór: Lwówki, Kormorany, Ciechany.
W dużym sklepie (Imerpum Market? jakoś tak) na Kajki (zaraz za wieżą) jest bardzo duży wybór różnych piw (Pinty i Ale browaru brakuje niestety), ale coś dziwnie traktują zwrotne butelki. Zakupiłem kilka piw, na których był znaczek "butelka zwortna" a pani za ladą powiedziała, że żadna nie jest zwrotna.Last edited by kenaz; 2012-09-07, 13:01.
Comment
-
-
Zahaczyłem o ten sklep i wyposażony jest nieźle ale faktycznie troszkę brakuje regionalnych malutkich browarów, brak Konstancin (jasne pełne rewelacja) browar namysłów czy raciborskie ale wybór i tak jest imponujący. Oby tylko nie skończył jak Browary Świata.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kszczygi Wyświetlenie odpowiedziZahaczyłem o ten sklep i wyposażony jest nieźle ale faktycznie troszkę brakuje regionalnych malutkich browarów, brak Konstancin (jasne pełne rewelacja) browar namysłów czy raciborskie ale wybór i tak jest imponujący. Oby tylko nie skończył jak Browary Świata.
Pinta ma co prawda ceny piw zagranicznych, ale jakością przewyższa sporą większość.
Pisałem o butelkach w poprzednim poście. Tym razem doliczyli kaucje normalnie na rachunku. Także w porządku.
Comment
-
-
W tym sklepie Pint z nowymi etykietami nie było i raczej nie będzie dlatego dziwię się gdzie Ty je widziałeś.Jeszcze pół roku temu był tam większy wybór.Dziś z trappistów tylko Chimay.O produktach z Alebrowaru to tylko można pomarzyć w Ełku.Piwa z Konstancina nie ma już od dwóch lat.Za to jest za dużo typowych i nieciekawych lagerów z Litwy i Czech.Dobrze,że jest Ciechan,Lwówek,Kormoran,Amber i Jabłonowo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziW tym sklepie Pint z nowymi etykietami nie było i raczej nie będzie dlatego dziwię się gdzie Ty je widziałeś.Jeszcze pół roku temu był tam większy wybór.Dziś z trappistów tylko Chimay.O produktach z Alebrowaru to tylko można pomarzyć w Ełku.Piwa z Konstancina nie ma już od dwóch lat.Za to jest za dużo typowych i nieciekawych lagerów z Litwy i Czech.Dobrze,że jest Ciechan,Lwówek,Kormoran,Amber i Jabłonowo.
No właśnie z nowymi etykietami nigdzie nie było i nie ma (przywiozłem trochę z Białegostoku, na Słomińskiej wszystko bywa). Ze starymi etykietami były, z pół roku temu? może nawet dawniej... A Chimay choć wyborny nie należy do piw "na codzień"
Brackiego też nigdzie nie widać już.. (ponoć nieschodziło).
Dziwie się, że wolą sprowadzać te litewskie i ukraińskie, zamiast polskie - często dużo lepsze i ciekawsze (np. wspomniany Ale Browar).
W Kauflandzie jeszcze są Gniewosze (Gontyniec?), jasny jest niezły jak na swoją cene. No i Obolony - białe i pszeniczne niezłe robią.Last edited by kenaz; 2012-09-11, 14:53.
Comment
-
-
A w Żabce jest Noteckie Jasne i Ciemne.Tak naprawdę jedyny powód by tam zajrzeć.W Konkurencie czasami jest Abbot Ale lub Young's London Ale.Obydwa za 13 zł.W Warszawie nawet widziałem taniej.W sumie to słaby wybór w mieście mamy.Mam nadzieję,że będą nowe trzy produkty z Manufaktury Piwnej.No i czekam na nowe piwo marcowe od Kormorana.A Pinty zostały mi już tylko 4 butelki[Imperium i Atak] i znowu muszę gdzieś szukać,kogoś prosić o przywiezienie lub sam jechać.
Comment
-
-
Konstancin piłem w ubiegłym tygodniu zakupione w sklepie w Stalowej Woli. i było do wyboru chyba z 6 rodzajów. Rewelacja. Zdecydowanie lepsze polskie małe browary niż drogie zachodnie chociaż z kaucją Konstancin ponad 4 zł. ale może zamienią kilka zagranicznych na dobre polskie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kszczygi Wyświetlenie odpowiedziZdecydowanie lepsze polskie małe browary niż drogie zachodnie.
A i o niemieckich dobrze jest wspomnieć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kenaz Wyświetlenie odpowiedziPonoć doskonałe są szwedzkie piwa z browaru Nøgne Ø. Ale o takie trudno...2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedziFaktycznie są świetne ale to browar ... norweski
Comment
-
Comment