Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kazimierz_W
Wyświetlenie odpowiedzi
Olsztyn, Wilczyńskiego 15A, Piwa Regionalne (zamknięte)
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziTo nie jest dział marketingowy, gdzie liczy się hasło. To jest dział informujący o ciekawych piwach będących w ofercie sklepów.
PS Całą prawdę o Dju Dju Banana możesz poczytać tu...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Wiecie co, ale jesteście seriożni. Jak na policji, wszystko co napiszesz będzie użyte przeciwko tobie. Skoro tak, to obiecuję, że już zawsze będę się trzymał jedynej słusznej linii, nie będę stosował kategorycznych sądów i opisów, w ogóle to będę poważny, ponury i szary, jak przystało na Polaka.
Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kazimierz_W Wyświetlenie odpowiedziWiecie co, ale jesteście seriożni. Jak na policji, wszystko co napiszesz będzie użyte przeciwko tobie. Skoro tak, to obiecuję, że już zawsze będę się trzymał jedynej słusznej linii, nie będę stosował kategorycznych sądów i opisów, w ogóle to będę poważny, ponury i szary, jak przystało na Polaka.
Comment
-
-
Nie, dlaczego? Mamy też działy do robienia jaj - np "przy piwie". Ten dział jak wspomniała Maggyk jest po to, by informować o miejscach zakupu ciekawych piw. Rzetelnie informować. Można to robić nie "seriożnie", byle rzetelnie...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kazimierz_W Wyświetlenie odpowiedziniemiecki pilzner Jever – najbardziej nachmielone piwo świataPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziJesteś tego pewien, czy powielasz niesprawdzone plotki? Może jutro przeczytam "Tyskie, nasze najlepsze!".pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedziA czy ty Abernacka jesteś pewien, że tak nie jest, czy czepiasz się tak dla zasady?
A jak myślisz? Może Jever jest najbardziej chmielonym piwem na świecie, ale z piw koncernowych. Stawiając takie pytanie jednoznacznie odpowiedziałeś na moje pytanie czy byłeś kiedykolwiek w landach Szlezwik-Holsztyn i północne rejony Dolnej Saksonii. Będąc tam z takim domniemaniem o Jeverze byś tylko był narażony na drwiny. Tak jak tutaj myśląc o żywcu, itp.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziA jak myślisz? Może Jever jest najbardziej chmielonym piwem na świecie, ale z piw koncernowych. Stawiając takie pytanie jednoznacznie odpowiedziałeś na moje pytanie czy byłeś kiedykolwiek w landach Szlezwik-Holsztyn i północne rejony Dolnej Saksonii. Będąc tam z takim domniemaniem o Jeverze byś tylko był narażony na drwiny. Tak jak tutaj myśląc o żywcu, itp.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Idąc tym tokiem myślenia oznacza to koniec kategorycznych sądów na forum. Zawsze znajdzie się jakiś dowód by obalić jakąś tezę, jakiś wyjątek. Jakoś nikt się nie przyczepił do Samichlaus'a, czyli co jednak najmocniejszy czy za mało koncernowy? Bo ja uważam, ze piłem mocniejsze piwo, pochodziło z rejonu Pakruojis na Litwie. Ciemniejsze, gęste, niefiltrowane, mocne. Jeszcze bardziej średniowieczne niż Wittoen, wizualnie i gęstościowo podobne do Podpiwka Kujawskiego. Tak jak podpiwek była to samoróbka. Ale mogę się założyć, tak jak Abernacka- że są bardziej nachmielone, że to było mocniejsze w alkohol. A, to jest ponoć tradycyjne piwo w tamtym regionie, tam na weselach nie piją wódki tylko piwo (a Wy ciągle te Niemcy, Niemcy, Czechy..)
Nie dajmy się zwariować, rozmawiamy o smakach i aromatach, to nie jest mierzalna rzecz. Przynajmniej nie dla amatorów jak ja.
A jeśli idzie o marketingowość, to ja płacę za umieszczanie informacji promujących moją działalność gospodarczą na tym forum (i to jest OK). Ten wątek właśnie jej dotyczy, no to powiedźcie mi jak mam nie marketingowo pisać tu posty?
Ja rozumiem zwrócić uwagę, ale żeby wszyscy na raz na mnie biednego żuczka? Zgadzam się z ideą równania w górę, dlatego biorę wszystko na klatę ,ale nie wszyscy muszą być tak twardzi.Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
Comment
-
-
Proszę nie kontynuować już OT i przepychanek. Część postów została usunięta.Last edited by Maggyk; 2009-10-21, 10:45.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
Proszę nie kontynuować już OT. Część postów została usunięta.
Jeśli chcecie mi coś napisać zapraszam na PW.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
Sklep Piwa Regionalne zaprasza na szkolenia i degustacje piwne. Spotkania organizować będziemy we współpracy ze znanym kiperem piwa Panem Maciejem Chołdrychem z Piwoznawców oraz z przyszłym olsztyńskim browarem restauracyjnym- Restauracja My Fish (nad Niagarą).
Na pierwszy ogień planujemy zorganizować (mam nadzieję, że jeszcze w listopadzie) szkolenie sensoryczne I stopnia.
W planach oczywiście są kolejne kursy: Przedziwny świat piw belgijskich, Królestwo piw brytyjskich...
Wszystkich zainteresowanych zapraszam do zapisów w sklepie na poszczególne szkolenia i degustacje. Gdy zbierze się odpowiednia liczba chętnych, spotkanie zostanie zorganizowane.Browar Bociana smaczny od rana
Comment
-
-
Ostatnio narobiło nam się trochę promocji w sklepie, warto by je tu wszystkie wyliczyć:
Ciechan Stout - 3,50zł
Ciechan Pszeniczny - 3,50zł
Kronenburg 1664 0,33l - 2,50zł
Curvee des Trolls 0,25l - 6zł
Moravski Lezak 1,5l - 6zł
Holba Serak 1,5l - 7zł
oraz do 5 piw z Browaru Kormoran szklanka gratis.
Do tego mamy już w ofercie szeroką gamę zakąsek do piwa: krakersy, paluszki, orzeszki, chipsy ziemniaczane w wielu smakach oraz chipsy z buraka, marchewki, pomidorów i jabłek.Browar Bociana smaczny od rana
Comment
-
-
Przepraszam wszystkich przedpołudniowych piwoszy, ale w najbliższy poniedziałek 2.11.2009 sklep wyjątkowo czynny będzie od godziny 16.00.Browar Bociana smaczny od rana
Comment
-
-
Tym razem mam dobre wieści dla piwowarów domowych. Asortyment uzupełniliśmy o suche drożdże, o które wiele osób pytało. Ponadto trochę dodatkowego sprzętu oraz brewkity, w tym ciekawostka Brewmaker Cider, dla wszystkich fanów cydra.
W tym momencie w ofercie poza wspomnianymi drożdżami i brewkitami posiadamy: kompletne zestawy sprzętowe, łyżki piwowarskie, termometry, kapsle i kapslownice, rurki przelewowe, ekstrakty słodowe suche i płynne oraz fachową literaturę.
Ponadto, o czym donoszę z nie ukrywaną dumą od wczoraj do zespołu Piw Regionalnych dołączył Wojtek Piasecki znany również jako prezes Browaru Wojcieszek, laureat nagród i wyróżnień tegorocznego Festiwalu Piwowarów w Żywcu. Jego obecność gwarantuje, że również na polu piwowarstwa można liczyć w Piwach Regionalnych na fachową poradę.
Niech się dzieje, na pohybel koncernomBrowar Bociana smaczny od rana
Comment
-
Comment