Olsztyn, Warszawska 31, Piwa Gatunkowe/Piwo Varia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Olsztyn, Warszawska 31, Piwa Gatunkowe/Piwo Varia

Sklep zlokalizowany w bezpośrednim sąsiedztwie powstającego lokalu z piwami regionalnymi. Wybór może trochę mniejszy niż na Wilczyńskiego ale podstawową zaletą tego sklepu jest to, że jest położony blisko starówki i że jest czynny w niedzielę. Godziny otwarcia (o ile dobrze odczytuję z powiększenia fotki, którą zrobiłem) to pn-sob: 10-23, nd: 11-22.
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
  • lisiewski
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.12
    • 459

Wyszedłem stamtąd z całym kartonem czeskich piw z browaru Svijany, Prmator, Nova Paka oraz piwami z lokalnego kormorana. Obok tego mają prawie wszystko czego dusza zapragnie, czyli BOSS (Witnica), Ciechan, Czarnków, Amber, Konstancin, Koreb (Łask), Grybów i wiele innych. Czeskie piwa wycenione średnio, zaś polskie bardzo przystępne.

Do tego trzeba zwróć uwagę na miłą i fachową obsługę.

Do była moja pierwsza wizyta w Olsztynie. Podczas kolejnej nie jestem w stanie ominąć tego wspaniałego sklepu.

Comment

• nynek
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.11
      • 274

Poziom asortymentu nie dorównuje Piwom Regionalnym. Zapach wnętrza można przyrównać do tego z Dworca Centralnego (niezbyt zachęcający).
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lisiewski Wyświetlenie odpowiedzi
      Do tego trzeba zwróć uwagę na miłą i fachową obsługę.
      Może i miłą, ale czy fachową? Na pytanie: dlaczego Rycerz nie stoi w lodówce, usłyszałem: "Spokojnie, nie musi stać w lodówce. Próbuję co jakiś czas i wiem, czy jest jeszcze dobry."
      Według mnie lepiej odwiedzić sklep na Jarotach, w którym mają większy wybór i znają się na rzeczy.

Comment

• lisiewski
        Porucznik Browarny Tester
        • 2009.12
        • 459

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nynek Wyświetlenie odpowiedzi
        Poziom asortymentu nie dorównuje Piwom Regionalnym. Zapach wnętrza można przyrównać do tego z Dworca Centralnego (niezbyt zachęcający).
        Spokojnie, to była moja pierwsza wizyta w Olsztynie. Sklep zrobił na mnie spore wrażenie, szczególnie na tle ogólnego wizerunku miasta. Podczas kolejnego wyjazdu na Warmię postaram się odwiedzić sklep, który wskazałeś. Niestety dojazd z Kortowa jest chyba nieco trudniejszy niż na Warszawską.

Comment

• muzealnik
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2007.09
          • 141

Nawet nie!
          Z Kortowa polecam dojazd autobusem 30 i 33. Przystanek pod samymi Piwami Regionalnymi.
          Ale nie traktujmy sklepów jako konkurencji. Olsztyn to na tyle duże miasto, że dwa sklepy to minimum.
          Każda część miasta zasługuje na swój.
          coś z piwem zrobić... próbuję

Comment

• volodos
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2008.09
            • 717

Podobno sklep kończy działalność. Prośba o zweryfikowanie, nie potwierdzone.

Comment

• tfur
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2006.05
              • 1311

i skończył. z dniem 31 I tego roku. potwierdzone. brałem udział w rozgrabianiu majątku
              veni, emi, bibi

Comment

Przetwarzanie...
              X