Mosina, pl. 20 października 19 (Rynek), Karafka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • albeertos
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 2313

Mosina, pl. 20 października 19 (Rynek), Karafka

Sklep działa od grudnia 2012 roku. Na początku w ofercie koncernówki, po jakimś oferta piwna się poszerzyła o bardziej przyjazne piwa

Na teraz dostępne są chyba wszystkie piwa z Miłosławia - seria Miłosław, Fortuna i Komes, Corneliusy, kilka Ciechanów, Krajany, Altbier z Jabłonowa, no i w piątek trafiłem na AleBrowar - "na próbę" wzięty Rowing Jack i Smoky Joe
    Cenowo wg. mnie jest ok - z tego co zapamiętałem to Miłosław Pilzner 2,95 zł, Smoky Joe i Rowing Jack po 7,05 zł.

Rozmawiałem z właścicielem - otwarty na nowości, jest szansa jeszcze na Pintę.
    Wygląda na to że będę regularnie tam zaglądał, więc jak się oferta powiększy to dam znać
    (_)>
    Nigdy się nie poddawaj!!!
    Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
    Lech jest tam gdzie jego wiara
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Related Topics

Collapse

• Javox
    Fortuna, Miłosław&Makłowicz ArcyLager
    Javox
    Ekstrakt 11.5*, alko 4.7%
    W składzie między innymi: płatki ryżowe, herbata Genmaicha 0,1% (zielona herbata, prażony ryż), bezpośrednio tłoczony sok z imbiru i bezpośrednio tłoczony sok z cytryny

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - niewiele....
    2024-06-21, 17:18
  • Javox
    Fortuna, Miłosław&Makłowicz ArcyAPA
    Javox
    Drugie piwo w serii z Robertem Makłowiczem.

Ekstrakt 12,5*, alko 4,2%

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - coś było.
    Gaz - średni.
    Barwa - lekko zamglony, żółto pomarańczowy.
    Aromat - cytrusy (jakby lekko sztuczne), Vermouth...
    2023-06-30, 17:19
  • darekd
    Fortuna, Miłosław&Makłowicz ArcyIPA
    darekd
    Niefiltrowany lekki ejlik (12,2% ekstr., 4,2% alk.) z sokiem z mandarynek. W zapachu przypomina napój Mirinda. Zmętniona złota barwa, średnia, dość trwała piana, umiarkowane wysycenie.
    W smaku wspomniany napój (mandarynka) dość wyraźna, łagodny chmiel z umiarkowaną, dłuższą goryczką,...
    2022-05-24, 23:07
  • kaczka116
    Fortuna, Miłosław Chmielowy Lager
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-03-22, 21:15
  • e-prezes
    Feher Nyul Brewery, Smoky Rabbit
    e-prezes
    6,6% alk., 25 IBU, butelka 0,33 zakupiona w sklepie w Budapeszcie. Wypita w tymże. Tymże Budapeszcie, nie sklepie

Bardzo delikatna wędzonka, przyjemna słodowa podbudowa, akuratne nasycenie jak do mocniejszego lagera. Nic wymyślnego i odkrywczego, ale smaczne. ...
    2019-07-10, 13:57
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...