Nowe stare piwo w uwarzone nowym browarze Zarzecze przez względnie nowy browar kontraktowy Birbant Red AIPA!!! Zapraszamy!!!
Poznań, Mickiewicza 33 (wejście od ul. Sienkiewicza), Centrala Piwna [zamknięte]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika centralapiwna Wyświetlenie odpowiedziNowe stare piwo w uwarzone nowym browarze Zarzecze przez względnie nowy browar kontraktowy Birbant Red AIPA!!! Zapraszamy!!!
Comment
-
-
Mamy przyjemność zaprezentować kilka smacznych piwek, są wśród nich debiuty, nowości, powroty oraz uzupełnienia. Polecamy piwa z browaru Kingpin - Rocknrolla APA i Berserker Black IPA, z browaru PINTA - Pierwszą Pomoc Lager oraz dwie wersje Ce n'est pas IPA Biere de Garde, z browaru Twigg nowe warki May Day Dark Mild i Black Rob Coffee Stout, a także z browaru PERUN - Serce Dębu American Brown Ale!!!
Comment
-
-
Sklep trochę zawalony kartonami chyba że miałem pecha i trafiłem w sobotę na dostawę towaru
Obsługa kompetentna, potrafiąca doradzić przy wyborze piwa, powiedzieć kilka słów o konkretnym trunku.
Mają obecnie kilka pozycji na wyprzedaży (terminy warek marcowo- kwietniowe, ale wszystko w dacie) m.in. z Pinty Ce n'est pas IPA Blonde oraz Ambree, Profanum z Peruna, Glapa z Szałupiw. Wszystko po 4.50-4.90 zł.
Warto zajrzeć na zakupy, o ile przebijecie się z dworca przez rozkopaną od kilku lat Kaponierę
Comment
-
-
Kaponiera juz od dawna zrobiona, sklep funkcjonuje bardzo dobrze. Szaroki wybór Polski i zagranicy. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie, także z klasyki i także z pomniejszych lub nowych browarów jak na przykład Świebodzin czy Gzub. Obsługa wie, o co chodzi, uprzejmy młody czlowiek za mojej bytności szybko identyfikował miejsca poszukiwanych piw. Do polecenia.
Comment
-
-
Nadal dobre zaopatrzenie na półkach i szeroki wybór, w tym zagranicy.
Prawie zawsze można znaleźć końcówki dat w promocyjnych cenach, w weekend było głównie sporo różnych piw z AleBrowaru na wyprzedaży- wszystko ok. 4.50-6 zł.
Pracują obecnie w godzinach pn-pt 13:00-21:00, sb 11:00-21:00.
Comment
-
-
Przenieśli się dwie przecznice dalej do baru kawowego Brisman. Aktualny adres to Mickiewicza 20 (tuż przy skrzyżowaniu z ul. Dąbrowskiego).
Bar jest krócej czynny, w tygodniu do 20:00, w weekendy do 18:00.
Piwna powierzchnia zmalalała o połowę w porównaniu ze starym miejscem. Mniejszy wybór, mimo wszystko nadal warto zajrzeć.Last edited by kosher; 2021-04-19, 20:04.
-
👍 1
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziMniejszy wybór, mimo wszystko nadal warto zajrzeć.
Dzisiaj korzystając z wyjścia służbowego zahaczyłem wracając ze Starostwa Powiatowego i zostałem zastrzelony przez sprzedawcę, twierdzącego, że Dubbel od Trzech Kumpli jest piwem jasnym. Inna sprawa, że nie znalazłem tego czego szukałem ale wspomniana przygoda sprawiła, że mam lekki przypadek PSPD, tfu! Chciałem powiedzieć PTSD
Każde zwierzę koi dotyk
Blaszony
Comment
-
-
Wpadłem w ubiegłym tygodniu, na kawę. Plansze Centrali jeszcze wisiały ale w miejscu regałów z piwem stały maszyny do prażenia, mielenia i pakowania ziaren kawy. Wczoraj już plansze zniknęły zastąpione przez należące do palarni. Także tego. Koniec w tym miejscu. Jeden ze sklepów najbardziej zasłużonych dla mojego piwnego fioła odmeldował się z trzeciego adresu w centrum Poznania. Do Lubonia niby daleko nie mam ale i tak smutek.Każde zwierzę koi dotyk
Blaszony
-
👍 1
Comment
-
Comment