W markecie przy Gronowej Komes Porter już za 3,69 - kończy się data ważności (co akurat w przypadku portera nikogo nie powinno martwić Ciekawe czy cena spadnie jeszcze bardziej....?
Poznań, sieć Piotr i Paweł
Collapse
X
-
Będąc w Poznaniu i mieszkając przez dwa dni w centrum ruszyłem na poszukiwania ciekawych piw. W PiP w Starym Browarze zaopatrzyłem sie w Smoki Czerwonego i srebrnego ( ok.2.30 zł), Komesa ( ok.4.20). Z ciekawszych polskich Krajan Porter (4.80!), Zielone i Irlandzkie (też ponad 4 zł!). Tak na marginesie to z dostępnością Fortuny w okolicach centrum nie jest chyba najlepiej?Comment
-
W Rondzie Starołęka pojawił się Cornelius Weizen Bier z Piotrkowa - 4,29; przy okazji zakupiłem nieznane mi Bohemian z Brewer Czechy but. 0,33l za 2,19Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Dzisiaj w PiP na Starołęce m.in.:
Łomża Eksport - dawno już nie widziałem w Poznaniu.
Natomiast w dziale ze zdrową żywnością (na przeciwko makaronów chyba ) - piwa "ekologiczne" z Neumarkter Lammsbrau: Pilsner, Edelpils, Weizen i Dinkel (orkiszowe) ! - ceny 5-6 plnComment
-
W bieżący weekend w wybranych sklepach sieci PiP w Poznaniu (CH Plaza, Gronowa, Promienista, CH Stary Browar) trwa promocja piw z browaru w Czarnkowie. Do degustacji dostępne są piwa z nalewaków (Noteckie Jasne i Eire), zaś w sprzedaży - butelkowe. Co warto podkreślić - Noteckie Jasne w butelkach jest niepasteryzowane (nowa, elegancka etykieta).
Ceny piw wynoszą: Eire - 1,99 zł, Noteckie Jasne - 1,79. PiP sprzedaje te piwa bez kaucji za butelkę (automaty do zwrotu butelek ponoć nie przyjmują "bączków") ale w browarze oczywiście zwrot tych butelek jest możliwy.
Przy zakupie 6 piw w koszyczku można liczyć na jakiś gratis - pokal, zapalniczkę, długopis, otwieracz lub zestaw podstawek. Osobiście kupując po 6 szt. Jasnego i Eire dostałem dwa pokale 0,5 l
Promocja trwa dziś do zamknięcia sklepów oraz w sobotę przez cały dzień. Ewentualne powtórzenie tej promocji lub wejście Noteckiego do repertuaru PiP na stałe zależy w dużej mierze od wyników sprzedaży w bieżący weekend. Mam zatem nadzieję, że nikogo zbyt mocno nie trzeba będzie zachęcać do wyprawy po NoteckieComment
-
Dodam, że niepasteryzowane jest z datą ważności 24.08. Idąc potem Półwiejską widziałem dwóch młodych ludzi z koszyczkiem Noteckiego i pijących bezpośrednio z butelki (na ulicy!) Eire. Aż serce rośnieTak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!Comment
-
Zakupione dzisiaj w Piotrze i Pawle przy ul. Promienistej
[na zdjęciu były: butelka piwa Czarnków - Noteckie wraz ze szklanką]Last edited by Maggyk; 2008-08-28, 17:55. Powód: Wielkrotnie prosiłam już użytkowników o wklejanie zdjęć do galerii.Comment
-
Czy szklanka z TEJ promocji ?Comment
-
-
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.Comment
-
Odwiedziłem dziś PiP na Promienistej i stanąłem jak wryty przez półkami z piwem. Chyba powiększyli miejsce na piwa dwukrotnie (chodzi mi o piwa wiadomo jakie).
Pojawiło się sporo Belgów - masę lambików, dubble, również Chimay. Sporo pszenicy - w sumie chyba z 10 rodzajów. Dużo piw ze Lwowa - m.in. Magnat, Porter.
Ceny - no cóż...Comment
Comment