W Poznaniu niestety nie ma tak zacnej instytucji jak wrocławski "Piwosz", ale piwną monotonię nieśmiało stara się przełamać lokalna sieć marketów "Piotr i Paweł". Jest tam dość spory wybór piw polskich i to nie tylko z serii żywiec/eb/warka/tyskie/lech. Naliczyłem cztery różne portery: Dojlidy, Królewskie, EB i Żywiec - to chyba niezły wynik. Kiedyś nawet miewali Krotoszyn, ale to już historia... Sporo wynalazków z importu, w tym piw brytyjskich chyba kilkanaście rodzajów, poza tym La Trappe, włoskie "Nastro Azzuro", oczywiście importy niemmieckie i czeskie, i parę innych. Nie zauważyłem niestety Diebelsa, Paulanera i Neuzelle, ale może sie poprawią.
Poznań, sieć Piotr i Paweł
Collapse
X
-
Piotr i Paweł ul. Gronowa
Jak wspomniał yendras, z tym, że pojawił się Paulaner Weissbier w butelkach 0,5 i 0,33, ale drogo 5-7 zł/butalka, Kostrizer Schwarzbier za 3,99 0,33 butelka, Faxe puszka 1 litr z takim kufelm za ok. 25 zł, widziałem też wczoraj Kujawiaka, Van Pura. Ogólnie jak na razie najlepiej zaopatrzone sklepy w Poznaniu.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
-
To prawda. Na Książęce w Poznaniu też już nie licz - prawdopodobnie hurtownia CD Partners dała sobie spokój z Lwówkiem. Proponuję Ci, Arcy, wycieczkę do "Piotra i Pawła" na Gronowej: Ratuszowe, Gnieźnieńskie i Czarne z Fortuny jest cały czas, O.K. z Okocimia, Amber Koźlak i Gryf/Hanza, a jak lubisz importowane wynalazki to też nie będziesz tam rozczarowany.
Comment
-
-
W sklepie Karolinka na Niegolewskich zagościł Lwówek Śląski - Śląskie (niestety pasteryzowane). Trzeba kupować, bo będzie tak jak z Kłodawą (Lew Mocny) na Limanowskiego - kupili skrzynkę na próbę, nikt nie chciał kupować i już nie będzie Kłodawy - zamiast tego jest... Mocne Polskie. (Swoją drogą, ciekawy przypadek - niereklamowane, a prawie wszędzie mozna znaleźć - oto co znaczy poparcie Panów spędzajacych każdą wolną chwilę pod sklepem... Fajnie by było, jakby zasmakowali w Noteckim...)
Comment
-
-
Arcy napisał
Żnin od ładnych paru lat należy do województwa kujawsko-pomorskiego.
Byłem dziś w Piotrze i Pawle na Gronowej i chciałem kupić piwo jasne z naszego województwa (Miłosław) a tu przykra niespodzianka - brak piwa jest tylko Czarne.
Gdzie jeszcze mozna kupić w Poznaniu wersje butelkową jasnej Fortuny (jakiejkolwiek)????
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie proszony jest o podanie informacji o miescu przebywania - zaznaczam że chodzi mi o butelkę.
Comment
-
-
Piotr i Paweł na Starym Zegrzu. Wczoraj widziałem Ratuszowe z Fortuny we flaszkach 0,5 l, nie pamiętam ceny.(_)>
Comment
-
-
arcy napisał(a)
Gdzie dokładniej jest ten PiP? Jak trafić od tramwaju?
Comment
-
-
Zależy gdzie wysiadasz z tramwaju
Jeśli obok Szkoły Podstawowej nr 50, to wystarczy iść w jej kierunku. Za nią są dwa małe bloki 4-piętrowe, za nimi pawilony handlowe, a w nich PiP.(_)>
Comment
-
-
SP 50 to szkoła przy skrzyżowaniu gdzie jest stacja BP, po przekątnej. Od ulicy jest duża sala gimnastyczna.(_)>
Comment
-
-
Piotr i Paweł - Stare Zegrze, aktualizacja
Byłem dzisiaj - z ciekawostek - Fortuna Speedway i Czarne, Kunter Gold (2,49 / 0,5 l butelka) i Kunter Specjał Pomorski, promcyjne 2 Koźlaki + kielich (25 zł ), Tatra 5-ciopak + szklanka za coś około 14 zł i wielopak z GŻ (Porter , Fisher, Murphy's, Paulaner itd) + szklanka Paulaner za 43 zł, Gingers Cinammon, 3 x Zlatopramen: Ciemne, Bursztynowe i Jasne (wszystkie po 3,69 /0,5 l but. NRW)(_)>
Comment
-
Comment