W zeszły piątek w tym samym "PiP" na rondzie Starołęka, pojawiła się oferta z Krajana - Specjal, Irlandzkie i Porter, coraz lepiej...
Poznań, sieć Piotr i Paweł
Collapse
X
-
Od jakiegoś czasu w PiP w poznańskiej Plazie pojawiło się sporo egzotycznych piw - widziałem wietnamskie, loatańskie, tajskie, było mongolskie (ale zniknęło), są też liczne piwa z Karaibów.Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
W tym samym sklepie, piwa z Fortuny i Krajana chyba rzeczywiście zagościły na stałe, zmieniły tylko miejsce "pobytu". Obecnie są w szlechetniejszym miejscu, na dolnej półce, pod piwami zagranicznymi z Belgii, Niemiec itp. Przynajmniej nie mieszają się z masówką koncernową :- )Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
W tymże samym sklepie prawdziwy wysyp niemieckich piw. Jedna rzecz, która mnie wkurza - ceny! Będąc w Niemczech najdroższe piwo jakie kupowałem w sklepie kosztowało ok. 0,90 euro. w PiP w Starym Browarze widziałem n.p. Holzar, piwo, które kupiłem za ok. 83 eurocentów w skandalicznej cenie...16,99zł! Za zwykłego Augustinera życzą sobie ok. 10 zł. Zastanawiam się jaki narzut bierze dystrybutor i sklep, że im takie ceny wychodzą.Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
W PiP w Starym Browarze pojawiły się piwa z Litwy. Są cztery rodzaje. Ja kupiłem na razie:
- ciemne piwo Baltijos z browaru Svyturys, 6%, cena 3,29
- porter z Utenosa, 6,8%, cena 3,69
Jest jeszcze jakiś premium lager i piwo pszeniczne.Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorreW tymże samym sklepie prawdziwy wysyp niemieckich piw. Jedna rzecz, która mnie wkurza - ceny! Będąc w Niemczech najdroższe piwo jakie kupowałem w sklepie kosztowało ok. 0,90 euro. w PiP w Starym Browarze widziałem n.p. Holzar, piwo, które kupiłem za ok. 83 eurocentów w skandalicznej cenie...16,99zł! Za zwykłego Augustinera życzą sobie ok. 10 zł. Zastanawiam się jaki narzut bierze dystrybutor i sklep, że im takie ceny wychodzą.
Comment
-
-
Ja wiem, że stosują tu coś, co w marketingu określa się "efektem snoba". Ale od sieci PiP wymagałbym też trochę uczciwości i konsekwencji - jak wybierają piwa, które mają kosztować 16,99, 10,99 i 5,99 (a które w Niemczech mogą mieć podobną cenę)?
Tym bardziej, że ceny brytyjskich piw nie odbiegają tak bardzo od ich cen w sklepach w UK.Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
w sklepie w plazie nastąpiło troszke zmian: otóż całkiem pokażną ilośc piw belgijskich zastąpiły inne piwa ale z całej europy - niektóre są w miare tanie zwłaszcza piwa niemieckie ok 4 złotych-jest ich sporo(nazw nie pamiętam),sviturysy bodajże premium -ten ze złotkiem na szyjce i extra draught + inne wspomniane już w innych sklepach.Chyba wszystkie obłonie są .Także oby dwa louny + zlatopramen w puszce.Różne krounenbourgi także w butelkach.Birra moretti za 4 zeta.Cała masa innych-warto zajżeć bo wszystkich nie spamiętałem.
Comment
-
Comment