Będą w ostatni weekend w Pile znaleźliśmy bardzo ciekawy sklep który mieści sie przy ulicy Buczka 28, z szeroka gamą piw z kraju i ze świata. Z polskich wyrobów nielicząc tzw. "masówki" można były zakupić produkty takich browarów jak: Żnin (Pałuckie), Czarnków (dwa rodzaje), Brok (wszystkie produkty) oraz Kormoran (Pilskie).
Piła, Buczka 28, Świat Piwa
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziBędą w ostatni weekend w Pile znaleźliśmy bardzo ciekawy sklep który mieści sie przy ulicy Buczka 28, z szeroka gamą piw z kraju i ze świata. Z polskich wyrobów nielicząc tzw. "masówki" można były zakupić produkty takich browarów jak: Żnin (Pałuckie), Czarnków (dwa rodzaje), Brok (wszystkie produkty) oraz Kormoran (Pilskie).
W ofercie min.piwa belgijskie(z ciekawszych np.Tongerlo 0,75l w cenie ok. 12 zl),hiszpanskie(np.estrella 1,0l w cenie ok.9 zł)angielskie(ciekawa cena na Pedigree exceptional premium ale-4,99).
W stałej ofercie piwa z browarów lokalnych-Amber(Kozlak,Żywe,Zlote Lwy),Czarnków i Krajan
-
-
Jakbyś mógł napisać coś więcej o tych sklepach, to byłbym wdzięczny. Asortyment, godziny otwarcia, czy we wszystkich jest to samo, czy któryś jest lepiej zaopatrzony. Będę się udawał nad morze przejazdem przez Piłę i chętnie bym się zaopatrzył wcześniej.
Comment
-
-
Tylko proszę to napisać w nowych tematach, tym sklepom poświęconym.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziJakbyś mógł napisać coś więcej o tych sklepach, to byłbym wdzięczny. Asortyment, godziny otwarcia, czy we wszystkich jest to samo, czy któryś jest lepiej zaopatrzony. Będę się udawał nad morze przejazdem przez Piłę i chętnie bym się zaopatrzył wcześniej.
Comment
-
-
No właśnie, jakie godziny otwarcia i czy jest otwarty w niedziele? Po zlocie w Trzciance warto by bylo tam wpaść
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
W drodze powrotnej ze zlotu zahaczylismy o ten sklep i wybór całkiem przyjemny, ale tylko jeśli chodzi o zagraniczne - sporo piw trapistów (La Trappe, prawie cały asortyment: Dubbel, Tripel, Quadrupel, Blond, Witte), Rochefort i Chimay (ale te chyba tylko w zestawach). Z pozostałych zagranicznych rzucił mi się w oczy (i do siatki) Kwak, który był też w zestawie z charakterystyczną szklanką-klepsydrą na podstawce, za astronomiczną cene 142 zl). Ponadto był Duvel, 3 rodzaje Gouden Carolusa i bodajże dwa gatunki hiszpańskiej Alhambry, była też beczka Radebergera. Oczywiście były też inne piwa, ale już nie pamiętam jakie.
Z polskich piw niestety niewiele było ciekawych, ale np. był ... czarnkowski Kolejorz - już go po naszej wizycie nie ma Zauważyłem jeszcze Vikinga z Broka, Mocne Irlandzkie z Krajana. I to chyba tyle ... acha było też Żywe, ale nie zwracałem na nie uwagi, bo tego mam pod dostatkiem w domu. Poza tym kilka lodówek masówki...
Przy okazji taka dygresja ... jadąc dalej na wschód - w Więcborku i Tucholi jest dostepny Namysłów, ale tylko w puszkach - Zamkowe, Kozackie i Basztowe Super Mocne.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziOczywiście były też inne piwa, ale już nie pamiętam jakie...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika k_k_s Wyświetlenie odpowiedziWiadomo coś o najaktualniejszym asortymencie? (tylko polskie)
Nas zainteresowały piwa z Pivovar Klaster (ciemne, 11%, 12% i 10%) w cenach 2,7zł i 2,9zł za pół litra.
Comment
-
-
Godziny otwarcia w poszczególnych sklepach:
Świat Piwa 1 (na Wyspiańskiego) Poniedziałek-Sobota: 10-22 Niedziela: 10-16
Świat Piwa 2 (na Buczka, zdecydowanie najlepiej zaopatrzony) Pn-Sob:8-24 Niedziela:8-18
Świat Piwa 3 (na Powstańców Wlkp.) Pn-Sob: 10-22 Niedziela: 10-16
Hurtownia (Żeromskiego 72) Pn-Pt: 8-16 Sob: 8-14
Comment
-
-
-
Sklep nadal działa i ma całkiem sporo półek z craftem. Wbrew nazwie jest to w zasadzie sklep monopolowy, a nie piwny, ale każdy piwosz coś tu znajdzie.
Jakieś 15 minut wolnym spacerkiem z dworca, a jeśli komuś się spieszy, to 1 przystanek (1 maja) autobusami numer 4 i 5.
Jest też filia na Wyspiańskiego 4b/4Last edited by Pendragon; 2017-03-21, 11:55.
Comment
-
Comment