Nowości z Cernej Hory: Sklepni i Pater
Poznań, Majakowskiego 345, sklep spożywczy
Collapse
X
-
-
Czy może ktoś mi, osobie która chyba nigdy nie była w okolicy tego sklepiku, wytłumaczyć jak tam dotrzeć korzystając z komunikacji miejskiej (np. jak dojechać z ronda kaponiera)?
Będę też wdzięczny jak ktoś kto niedawno był w sklepie napisze mi jak obecnie wygląda zaopatrzenie w piwa ciemneComment
-
Z Ronda Śródki jedzie 57, a z Ronda Rataje 66 i 55. We wszystkich
przypadkach wysiadasz na przystanku Piwna. Dalej podążasz piechotą
0,5 km wzdłuż Majakowskiego. Sklep znajduje się przy skrzyżowaniu z ulicą
Lisia.
PS. Jak ostatnio byłem z ciemniakami kruchoLast edited by Jaroslav; 2008-11-06, 11:41.Comment
-
Dodam jeszcze, że sklep jest po lewej stronie ulicy (idąc od autobusu), w prywatnym domku, niemal pod samym lasem. Po lewej mijasz dawny browar Kobylepole a po prawej nowoczesne, "zagrodzone" osiedle.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Trafiłem! Choć przyznać trzeba, że niezłe wygwizdowo - dalej tylko las .
Sklepik troche mały i ciasny, ale faktycznie jak na sklepik tej skali to wybór piw duży. Warto jednak sprawdzać daty przydatności do spożycia, bo jedna z zakupionych butelek ma przybitą datę 11.08 więc trafiłem na ostatni miesiąc ważności ;-).
Fascynatów piwa ciemnego informuję, że w magicznej sklepowej lodóweczce stoi jeszcze conajmniej kilka butelek następujących piw:
- Lausitzer Porter Schwarzes (dziwnie mało alkoholu jak na portera - zaledwie 4,4%)
- Schofferhofer Dunkles Hefeweizen (z datą ważności do końca 11.08)
Z jasnych (z tego co zapamiętałem) jest też Lobkowicz oraz jakieś produkty browaru Koreb.
Ogólnie spodziewałem się, że będą dostępne też piwa typu Lwowski Porter (importuje to Ukraiński Dom Handlowy z siedzibą w Poznaniu) oraz może jakieś ciemne piwka z Litwy.
Nie ma jednak co narzekać - w produkty niemieckie zaopatrzyłem się solidnie, a cena do przyjęcia (w granicach 3-3,90 za piwo).Comment
-
Wiadomo czy ten sklep jeszcze funkcjonuje i czy nadal mają jakieś dobre PIWA?Last edited by TomekPeisert; 2011-03-04, 11:18.Comment
-
Sklep istnieje. Jednak po rozmowie z właścicielką(ok.pół roku temu) dowiedziałem się, że raczej piw z Niemiec nie będą przywozić. Z powodu kursu euro im się nie kalkuluje.Comment
Comment