Poznań, Głogowska 115, Piwa Świata

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mgiełka26
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.09
    • 535

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    czy jutro jest czynny ten przybytek ?
    Też właśnie się zastanawiałam. Choć przy jutrzejszym święcie szczerze wątpię..

Comment

• anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10796

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mgiełka26
      Też właśnie się zastanawiałam. Choć przy jutrzejszym święcie szczerze wątpię..
      jeśli właściciel stanie za ladą to może być czynne
      Mniej książków więcej piwa

Comment

• strappado
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2007.08
        • 111

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
        jeśli właściciel stanie za ladą to może być czynne
        albo jego rodzina pracujac w charakterze "wolontariatu"
        http://pokazywarka.pl/t47c2v/

Comment

• weather
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.03
          • 25

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika k_k_s
          Jasne
          Jasne? Ale co??

Comment

• snorre
            • 2006.02
            • 655

Pojawiło się sporo nowych piw belgijskich (co mnie bardzo ucieszyło). Ze znanych mi, powraca Rochefort (6,8,10) i Orval. Jest też Floreffe w 3 odmianach. Poza tym wyroby browarów Dupont i Lefebvre - duża paleta piw. Jedna rzecz mnie zaintrygowała - produkty Dupont w Polsce dystrybuowała firma Browary Belgijskie, natomiast na butelkach są nalepki znanej nam hurtowni z Wrześni (zresztą na Rochefortach i Orvalach też). O co tu chodzi?
            Aha, ceny na te przyjemności są dośc wysokie - ja rozumiem, że złotówka osłabła, ale żeby za butelkę 0,33l 12 - 15 zł?
            Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

Comment

• kopyr
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2004.06
              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre
              produkty Dupont w Polsce dystrybuowała firma Browary Belgijskie, natomiast na butelkach są nalepki znanej nam hurtowni z Wrześni (zresztą na Rochefortach i Orvalach też). O co tu chodzi?
              Browary Belgijskie z tego co rozumiem zaliczyły padaczkę, a jak widać piwa się jakoś tam przyjęły, więc przejęła to Belgiums Best. I bardzo dobrze zresztą.
              blog.kopyra.com

Comment

• Gehern77
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2008.09
                • 72

Odradzam kupowanie RYCERZa w sklepie na Głogowskiej - dziś kupiłem nie patrząc na datę i w domu okazało się, że ważność upłynęła 25maja2009. Po nalaniu do kufla piwo było tak kwaśne i śmierdzące, że nadawało się tylko do wylania.

Comment

• TeeHee
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2008.04
                  • 5

Kwaśny rycerz

Potwierdzam tę bolesna wpadkę z datą ważności "Rycerza". Musiałem piwo wylać, ponieważ było kwaśne i nie nadawało się do picia.

Comment

• Gehern77
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2008.09
                    • 72

Ja dostałem PW od właścicielki sklepu przy Głogowskiej z przeprosinami za zaistniałą sytuację oraz zapewnieniem, że to wypadek przy pracy i że generalnie piwa ze zbliżającą się ku końcowi ważnością są przeceniane.

Faktycznie jest przy kasie zawsze kilka butelek przecenionych.

Także przygoda z Rycerzem niemiła, ale za to właścicielka o wysokiej kulturze osobistej
                    Miejmy zatem nadzieję, że był to tylko incydent i więcej nie trzeba będzie z niesmakiem wylewać piwa do zlewu, tudzież WC.

Comment

• untilek
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2005.08
                      • 66

Ja pilem tego Rycerza pod koniec maja i tez byl kwasny ale nie tak zeby go od razu wylac. A stalo ich wtedy na polce sporo jeszcze...
                      Mariusz

Polecam forum miłośników roślin owadożernych www.forum-roraima.pl

Comment

• snorre
                        • 2006.02
                        • 655

Przybyło trochę piw zagranicznych - sporo niemieckich, niestety w dośc wysokich cenach (w tym "osławiony" Holzar Bier - nie wiem czemu to piwo pozycjonuje się w polskich sklepach w tak wysokich rejonach cenowych, w PiP kosztowało 17 zł. na Głogowskiej 21zł Nie rozumiem jak lager, nieważne jak smaczny, może kosztowac tyle samo co duża butelka, n.p. Chimay Triple!).
                        Jest też Samichlaus , rocznik 2008 (co mnie ucieszyło, bo zbieram kolejne roczniki i trzymam w piwniczce). Plus afrykańskie piwa, jakieś hiszpańskie itp.
                        Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

Comment

• snorre
                          • 2006.02
                          • 655

Zapomniałem dodac, że sklep wprowadza kartę stałego klienta z 10% zniżki, na razie zniżkę klient (stały) dostaje, bez karty.

Comment

• untilek
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2005.08
                            • 66

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre
                            Zapomniałem dodac, że sklep wprowadza kartę stałego klienta z 10% zniżki, na razie zniżkę klient (stały) dostaje, bez karty.
                            Definicja 'stałego' klienta?
                            Mariusz

Polecam forum miłośników roślin owadożernych www.forum-roraima.pl

Comment

• snorre
                              • 2006.02
                              • 655

Nie wiem - spytaj się w sklepie Ja jestem uznawany za takowego

Comment

• HubertJ
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2007.05
                                • 189

Udało mi się dzisiaj odwiedzić ten przybytek.
                                Rzeczywiście wybór niezły, robiący wrażenie. Niestety trochę mało przestrzeni i ewidentnie brakowało mi koszyka Przy kilku klientach jest już naprawdę ciasno. Drink Hala, w której też ostatnio miałem okazję być, wypada pod tym względem dużo lepiej.

Nie mniej jednak, Poznaniacy, dbajcie o to miejsce bo warto. Znam miasta o podobnej wielkości w Polsce, co we wszystkich sklepach razem wziętych, nie mają takiego wyboru, jak Wy w swoim kiosku Piwa Świata

Comment