Czy ktoś z was orientuję się moze czy sklep jest otwarty w niedziele i jak w ogóle godziny otwarcia prezentują się w ciągu tygodnia?ps.czy jest już kłodawa?
Poznań, Głogowska 115, Piwa Świata
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukex Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś z was orientuję się moze czy sklep jest otwarty w niedziele i jak w ogóle godziny otwarcia prezentują się w ciągu tygodnia?ps.czy jest już kłodawa?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pedro4d Wyświetlenie odpowiedzidziś pojawiły się Ciechany (Pszeniczne, Stout, Porter, Wyborne i Mocne - dwa ostatnie niepasteryzowane)
Jeszcze żeby było miodowe...
Oby tak dalej !
Comment
-
-
Dziś byliśmy i robi się bardzo ciekawie Ciechany,
jasne piwa z Witnicy, Konstancin, no i ciekawe
piwa niemieckie (np. rzadko spotykany weizen bock).
i czeskie oraz wiele wiele więcej. Czekamy dodatkowo
na zapowiadaną Kłodawę i Gościszewo.
Comment
-
-
W sklepie przemeblowanie - jest teraz więcej miejsca, można bez problemu oglądac półki z piwem. Są Ciechany (porter za 5,30), jest Konstancin, jest Boss (Black Boss Porter, Mocny Boss, Lubuskie), piwa z browaru Felsen ( w tym Weizenbock) + pełna Fortuna, Cerna Hora, belgijskie, parę innych. Sytuacja rozwija się dobrze - na pewno będę stałym klientem (dla Ciechana, Witnicy i Cuvee van de KeizerTak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Po przemeblowaniu sklep zdecydowanie zyskał choć nie wykluczone, że to również za sprawą tego co się na tych dodatkowych półkach pojawiło. Teraz jeszcze tylko jakieś lodówki do wymagających ich piw by się przydały. W końcu są piwa z Ciechanowa - kilka wczoraj przetestowałem (choć miodowe pamiętałem jako bardziej naturalne...).
Muszę następnym razem bardziej się skoncentrować co też jest nabijane na paragonie bo wczoraj byłem tuż przed zamknięciem i bardziej przebierałem co wybrać niż co tam dokładnie jest nabijane a dzisiaj nie do końca umiem rozszyfrować ceny - mocno mi tu mieszają kaucje za butelki - bo poza tym to fajnie, że jest czytelnie wbita nazwa piwa które się kupuje - czasem marketowe skróty są dość enigmatyczne.
Generalnie kierunek i tempo rozwoju bardzo mi się podobają. Według mnie wybór piw krajowych największy ze znanych mi w Poznaniu.
Takie dwa szybkie, poglądowe zdjęcia połowy półek w sklepie: http://www.alt-pl-fajka.pl/temp/115_1.jpg i http://www.alt-pl-fajka.pl/temp/115_2.jpg - niestety tylko z komórki.Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
Widziałem dziś dwa rodzaje Svijanego, jakiegoś Opata i piwo z Novej Paki (chyba ciemne). Generalnie, stała ewolucja, Kłodawa ma byc w sobotę (i Zduńska Wola też).Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat Wyświetlenie odpowiedziTakie dwa szybkie, poglądowe zdjęcia połowy półek w sklepie: http://www.alt-pl-fajka.pl/temp/115_1.jpg i http://www.alt-pl-fajka.pl/temp/115_2.jpg - niestety tylko z komórki.
Comment
-
-
Parę cen:
Ciechan Porter - 5,30 +kaucja
Ciechan Miodowe - 4,95 +k
Ciechan Mocne - 3,20 +k
Black Boss - 3,95 +k
Boss Mocny - 2,80 +k
Lubuskie Jasne - 2,70 +k
Komes - 4,80 +k
Grand Porter - 3,90
Na duży plus, że sklep przyjął sporą partię różnych butelek zwrotnych.
Comment
-
-
dorzuce jeszcze:
Ciechan Stout - 5,30 +k
Zdrojowe Pasteryzowane - 2,90 +k
Comment
-
-
Panie i Panowie... w Świecie Piwa na Głogowskiej 115 nowy towar!!
-Browary Łódzkie:
*Mocne 0,5l
*Porter 0,5l
-Kłodawa, Browar Zodiak:
*Twoje Mocne NIEPASTERYZOWANE 0,33l
*Lew Classic 0,33l
*Lew Pils 0,33l
*Lew Mocne 0,33l
*Mocne Małe 0,33l
*Relax Pils 0,5l
*Zodiak Jasne Pełne 0,5l
-Browar Konstancin:
*Zdrojowe 0,5l (juz bylo w ofercie)
*Piwo Dawne NIEPSATERYZOWANE 0,5l
*Mazowickie NIEPASTERYZOWANE 0,5l
*Mocny Warszawiak 0,5l
-Browar Staropolski:
*Staropolskie Mocne (puszka)
*Staropolskie Złote (puszka)
*Barred (puszka)
*Acan NIEPASTERYZOWANE 0,5l
*Straopolskie Dobre 0,5l
*Staropolskie Złote 0,5l
*Staropolskie Mocne 0,5l
*Staropolskie Mocne Ciemne 0,33l
*Staropolskie Dobre 0,33l
*Staropolskie Mocne 0,33l
Dojechaly także Ciechany (Mocne, Wyborne, Pszeniczne, Miodowe, Porter) i Witnica (Lubuskie, Black Boss Porter, Boss Mocne) juz sprawdzona w tym sklepie.
Weekend musi by udany...
Comment
-
-
Potwierdzam - dziś byłem i widziałem Ucieszył mnie porter łódzki - i to w butelce! Jeszcze nie widziałem w Poznaniu tyle różnych, polskich piw w jednym miejscu. Fajnie, że w ten sposób dostępne są u nas portery z: Fortuny, Bossa, Staropolskiego, Krajana, Ciechanowa, Łodzi, Ambera no i Cieszyna.Last edited by snorre; 2009-03-14, 13:58.Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika weather Wyświetlenie odpowiedzi-Browar Staropolski:
*Barred (puszka)
*Acan NIEPASTERYZOWANE 0,5l
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment