Ja bym powiedział nawet, że dobrze że sklep nie jest uzależniony finansowo od handlu piwem i naszych fanaberii bo różnie to mogłoby się skończyc - któż to wie czy grupka zapaleńców z Poznania wystarczyłaby. A tak jeśli sprzedaż ciekawych piw będzie uzupełnieniem (ale dośc znacznym) pozostałej działalności, to może to jakoś przetrwa.
Poznań, Głogowska 115, Piwa Świata
Collapse
X
-
Byłem tam dzisiaj.
Wrażenia mam pozytywne. To fakt, że może nazwa "Piwa Świata" jest mało wyeksponowana, sklep handluje również prasą i gadżetami afrykańskimi i z miejscem w środku jest tak sobie, ale ogólnie atmosfera jest przyjemna i obsługa sympatyczna. Duży wybór szkła (jest sporo mniejszych pokali, a nie tylko 0,5l). Było chyba 4 czy 5 regałów z piwami. Między innymi: piwa belgijskie, Czerna Hora (Lezak, Luna, Kern, Granat, Tas, Pater), Fortuna, Koreb, Krajan, Jabłonowo oraz koncernówka.
Ceny są umiarkowanie niskie (np. Grand 3,90, Komes 4,80).
Rozmawiałem z właścicielką i uwaga: Ciechan powinien się pojawić przed Świętami.Last edited by artur2; 2009-03-03, 13:37.
Comment
-
-
Witam, czytam Wasze opinie i z każdą muszę się po części zgodzić, moim zdaniem otwieranie takiego sklepu w tym czasie i to jeszcze w Poznaniu, to duże ryzyko, wiadomo akcyza poszła w górę, euro podrożało, przez to ceny na importy też są wariackie, ale dajmy ludzią szanse może się utrzymają , sam chciałem kiedyś otworzyć taki sklep w Poznaniu , mając dostęp do wielu piw z importu i z małych polskich browarów, jednak sobie odpuściłem, mając za konkurencje 10 sklepów P&P [ za moment będą 2 następne ] . Ale trzymam kciuki za sukces tego sklepu i sam się jutro do niego wybieram , ze swoja ofertą.
Comment
-
-
Dziś rozmawiałem chwilkę ze sprzedawcą i powiedział mi, że jutro bądź pojutrze może byc piwo z browaru w Kłodawie (nie jest to na 100%). Poza tym potwierdził, że chce przemeblowac sklep, tak aby piwa miały więcej miejsca. Dodatkowo ma zamiar kupic lodówki do przechowywania piw, szczególnie niepasteryzowanych (patrz Ciechan
Oby tak dalej!Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Według mnie na ten moment najlepiej zaopatrzony sklep w Poznaniu.Porozmiawiałem chwile z Panem właścicielem, który akurat wymierzał długość nowych półek i regałów.Powiedział mi że jest w tym momencie taka ciasnota że nie może nawet wystawic piw z Austrii i Hiszpanii.Cieszmy się na razie z tego co jest, no i cieszmy się wresczie z Kłodawy, która ma dziś zawitać w progi sklepowych półek.Pan własciciel równiez powiedział mi, że spokojnie systematycznie asortyment będzie powiększany.
Comment
-
-
Łukasz też nie rozumiem tych pierwszych bardzo negatywnych
opinii. Powstaje nam w perspektywie sklep nawiązujący do
chlubnych tradycji Groolsza (a przecież tam też piwo było dodatkiem
do normalnego sklepu osiedlowego). Trzymam kciuki za dalszy
rozwój.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav Wyświetlenie odpowiedziŁukasz też nie rozumiem tych pierwszych bardzo negatywnych
opinii. Powstaje nam w perspektywie sklep nawiązujący do
chlubnych tradycji Groolsza (a przecież tam też piwo było dodatkiem
do normalnego sklepu osiedlowego). Trzymam kciuki za dalszy
rozwój.Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Wróciłem przed chwilą ze sklepu i - hau, hau! - z przyjemnością odszczekuję napisane wcześniej dość krytyczne słowa
Piwa zajmują dwa dodatkowe - dobrze wyeksponowane i łatwo dostępne - regały więcej niż dotychczas, ponadto na zapleczu czekają na złożenie kolejne regały. W najbliższym tygodniu należy się spodziewać przemeblowania
Z najważniejszych nowości: dziś pojawiły się Ciechany (Pszeniczne, Stout, Porter, Wyborne i Mocne - dwa ostatnie niepasteryzowane), sporo piw z Witnicy - w tym niepasteryzowane Lubuskie, z Konstancina: Zdrojowe (pasteryzowane) oraz trochę piw niemieckich. Ponadto dostępne wszystko co wcześniej, czyli Czarnków, Nakło, Fortuna i Koreb - w niemal pełnej gamie.
Na chwilę obecną jest to absolutnie najlepiej zaopatrzony sklep z piwem w Poznaniu. Docelowo ma mieć w swej ofercie ok. 600-700 piw
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika johnking2 Wyświetlenie odpowiedziChyba dawno nie byłeś kolego w Piotrze i Pawle na Promienistej, w Starym Browarze lub Gronowej,
Comment
-
-
lubuskie, zdrojowe czy ciechany w piotrze i pawle? chcialbym to zobaczyc. jesli chodzi o zagranice to w pip NA RAZIE jest lepszy wybor (ceny przemilcze) ale pod wzgledem polskich piw glogowska bije na glowe kazdy pip.
Comment
-
Comment