Już zostałem wyprostowany. Ktoś kiedyś mnie tak nauczył, widać błędnie.
Poznań, Głogowska 115, Piwa Świata
Collapse
X
-
Dzisiaj były kolejne udane zakupy. Tym razem kilka Primatorów.
Mam pewną propozycję do Właściciela, który również tutaj zagląda , aby od czasu do czasu napisał posta, co aktualnie jest dostępne, czego się spodziewa itp. Można też zamieścić kilka zdjęć ze sklepu (wzorem np. supersklepu z Lublina).
Comment
-
-
-
Słuszna uwaga.
Comment
-
-
Pomysł z wrzucaniem listy nowości przez właściciela mi się podoba - było by to wtedy pełne zestawienie (z cenami itp.). A datek na browar.biz i PU chyba się opłaci - wszak nie na samą promocję sklepu to pójdzie ale i na ogrom wiedzy z portalu :-)
Z innych sugestii to ja bym widział czytelne ceny piw - nie wystarczy oklejać butelek bo przy dużym obrocie panie nie nadążają metkować tego co dostawiają na półki a ja lubię wiedzieć z jakim wydatkiem muszę się liczyć jak mnie dana butelka skusi. Etykieta z nazwą i ceną na półce rozwiązała by problem.Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat Wyświetlenie odpowiedziZ innych sugestii to ja bym widział czytelne ceny piw - nie wystarczy oklejać butelek bo przy dużym obrocie panie nie nadążają metkować tego co dostawiają na półki a ja lubię wiedzieć z jakim wydatkiem muszę się liczyć jak mnie dana butelka skusi. Etykieta z nazwą i ceną na półce rozwiązała by problem.
Comment
-
-
Ups - proszę, proszę - znaczy, że moje życzenie zostało spełnione jeszcze zanim je wyartykułowałem publicznie. Musze przyznać, że już kilka dni nie odwiedzałem sklepu ale podczas ostatiej wizyty zawieszek z cenami jeszcze nie było. Fajnie, że się pojawily - dziękuję.Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
Oraz piwa Pyraser (niemieckie), w tym "6 ziaren" warzone z 6 rodzajów słodu. Zauważyłem też lodówkę Fortuny (pierwszy raz w życiu cos takiegoTak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Ja również zawitałem do sklepiku przy skrzyżowaniu Głogowska/Hetmańska.
Wybór piwek faktycznie imponujący! Jak stwierdził mój kuzyn "Jak widzę taki lokal to dostaję oczopląsu!"
Wszystko fajnie, dosyć sporo ciemnych piwek i różnych piw z gatunku 'zagadka-wynalazek' .
Niemniej jednak ceny są (za) wysokie i tego wrażenia nie zatrą nawet miłe panie z obsługi
5,30 za Porter Łódzki, czy 4,75 za Koźlaka z Ambera to jednak przesada.
Ja rozumiem, że takie sklepy trzeba wspierać, dbać o nie itp itd., ale przy tych cenach to obawiam się, że lokal za daleko nie zajedzie.
Inna sprawa: dobrym pomysłem byłaby chyba likwidacja tej drugiej części sklepiku i wstawienie tam kilku stolików, gdzie możnaby popijać piweczko - ten pomysł chyba by chwycił, a poziom cen raczej nie przyciągnąłby meneli tylko dotychczasowych klientów, którzy na miejscu mogliby uzupełnić brak płynów w organiźmie.Last edited by Gehern77; 2009-03-31, 21:54.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gehern77 Wyświetlenie odpowiedzi5,30 za Porter Łódzki, czy 4,75 za Koźlaka z Ambera to jednak przesada.
Ja rozumiem, że takie sklepy trzeba wspierać, dbać o nie itp itd., ale przy tych cenach to obawiam się, że lokal za daleko nie zajedzie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gehern77 Wyświetlenie odpowiedziNiemniej jednak ceny są (za) wysokie i tego wrażenia nie zatrą nawet miłe panie z obsługi
5,30 za Porter Łódzki, czy 4,75 za Koźlaka z Ambera to jednak przesada.
Co do konsumpcji piwa na miejscu - wątpię aby taki pomysł wypalił, ponieważ ZTCW sprzedaż piwa do spożycia na miejscu wymaga uzyskania innej (znacznie droższej) koncesji, niż sprzedaż piwa wyłącznie "na wynos". Niech sklepy zajmują się sprzedażą ciekawych piw, konsumpcję zostawmy knajpom
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziCo to znaczy "za wysokie"? Masz gdzieś w Poznaniu te piwa taniej, szczególnie mam na myśli Porter Łódzki.
Lubię ciemne piwa, a Porter Łódzki naprawdę mi zasmakował, ale 5,30 to nie jest cena, którą mogę płacić i w takiej sytuacji wolę Lwowski Porter, który kosztuje 4 blaszki. Tym sposobem nie wspieram rodzimego przemysłu, no ale co zrobić.
Comment
-
-
Portera Łódzkiego nie kupisz w innym sklepie w Poznaniu. Ba, nawet nie wiem, czy w Wielkopolsce.
Co do "tanich" porterów (fajne sformułowanie ) to tylko Porter Lwowski lub Utenos Porter, ale oba to dla mnie jednak niższa liga.
Ceny ? Portery są "z natury" drogie. Nie wydaje mi się, że sklep winduje ceny. Zobacz, że Grand Porter jest za 3,90.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gehern77 Wyświetlenie odpowiedziKoźlak z Ambera zdecydowanie jest taniej do kupienia
Comment
-
Comment