Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
Poznań, Głogowska 115, Piwa Świata
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mgiełka26 Wyświetlenie odpowiedziTeż właśnie się zastanawiałam. Choć przy jutrzejszym święcie szczerze wątpię..Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzijeśli właściciel stanie za ladą to może być czynne
Comment
-
-
Comment
-
-
Pojawiło się sporo nowych piw belgijskich (co mnie bardzo ucieszyło). Ze znanych mi, powraca Rochefort (6,8,10) i Orval. Jest też Floreffe w 3 odmianach. Poza tym wyroby browarów Dupont i Lefebvre - duża paleta piw. Jedna rzecz mnie zaintrygowała - produkty Dupont w Polsce dystrybuowała firma Browary Belgijskie, natomiast na butelkach są nalepki znanej nam hurtowni z Wrześni (zresztą na Rochefortach i Orvalach też). O co tu chodzi?
Aha, ceny na te przyjemności są dośc wysokie - ja rozumiem, że złotówka osłabła, ale żeby za butelkę 0,33l 12 - 15 zł?Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre Wyświetlenie odpowiedziprodukty Dupont w Polsce dystrybuowała firma Browary Belgijskie, natomiast na butelkach są nalepki znanej nam hurtowni z Wrześni (zresztą na Rochefortach i Orvalach też). O co tu chodzi?
Comment
-
-
Ja dostałem PW od właścicielki sklepu przy Głogowskiej z przeprosinami za zaistniałą sytuację oraz zapewnieniem, że to wypadek przy pracy i że generalnie piwa ze zbliżającą się ku końcowi ważnością są przeceniane.
Faktycznie jest przy kasie zawsze kilka butelek przecenionych.
Także przygoda z Rycerzem niemiła, ale za to właścicielka o wysokiej kulturze osobistej
Miejmy zatem nadzieję, że był to tylko incydent i więcej nie trzeba będzie z niesmakiem wylewać piwa do zlewu, tudzież WC.
Comment
-
-
Ja pilem tego Rycerza pod koniec maja i tez byl kwasny ale nie tak zeby go od razu wylac. A stalo ich wtedy na polce sporo jeszcze...
Comment
-
-
Przybyło trochę piw zagranicznych - sporo niemieckich, niestety w dośc wysokich cenach (w tym "osławiony" Holzar Bier - nie wiem czemu to piwo pozycjonuje się w polskich sklepach w tak wysokich rejonach cenowych, w PiP kosztowało 17 zł. na Głogowskiej 21zł Nie rozumiem jak lager, nieważne jak smaczny, może kosztowac tyle samo co duża butelka, n.p. Chimay Triple!).
Jest też Samichlaus , rocznik 2008 (co mnie ucieszyło, bo zbieram kolejne roczniki i trzymam w piwniczce). Plus afrykańskie piwa, jakieś hiszpańskie itp.Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre Wyświetlenie odpowiedziZapomniałem dodac, że sklep wprowadza kartę stałego klienta z 10% zniżki, na razie zniżkę klient (stały) dostaje, bez karty.
Comment
-
-
Udało mi się dzisiaj odwiedzić ten przybytek.
Rzeczywiście wybór niezły, robiący wrażenie. Niestety trochę mało przestrzeni i ewidentnie brakowało mi koszyka Przy kilku klientach jest już naprawdę ciasno. Drink Hala, w której też ostatnio miałem okazję być, wypada pod tym względem dużo lepiej.
Nie mniej jednak, Poznaniacy, dbajcie o to miejsce bo warto. Znam miasta o podobnej wielkości w Polsce, co we wszystkich sklepach razem wziętych, nie mają takiego wyboru, jak Wy w swoim kiosku Piwa Świata
Comment
-
Comment