Właśnie dostałem info o zlokalizowanym tam sklepie, w którym znaleziono całe Gościszewo, cośtam z Koreba i Kormorana a poza tym Trutnov. Niestety info od laika, więc jakby ktoś się przeszedł i opisał co sklep ma na stanie to pewnie wiele osób byłoby wdzięcznych.
Poznań, Sokoła 7, Piwomania [zamknięte]
Collapse
X
-
byłem tam dzisiaj lecz niedziela , póżne popołudnie więc pocałowałwm klamkę a raczej kratę ( nie było kartki z godzinami otwarcia )
Sklep znajduje się przy ulicy Sokoła 7 , jest to sklep monopolowy
Przez szybę widziałem baaaardzo duży wybór piw czeskich Bernardy , Svijany piwa z Trutnowa i inne oraz wiele piw polskich z małych browarów , a i ceny były przystępne
Myślę że miejsce godne uwagiMniej książków więcej piwa
-
-
sokoła
Koledzy byłem w piątek wieczorem bo dopiero ok 17:00 otworzyli widziałem witnice ciechany żywe, naturalne, primatory, krakonos, kozel, staropramen, chodovar, kelt, i jeszcze wiele innych.
Dopiero na sokoła dowiedziałem się o stronie browar.biz wiec w ramach wdzięczności dla właściciela który stoi w tym sklepie będę zaglądał i pisał co nowego.
Piwnie pozdrawiam
Comment
-
-
Audi miał sklep przy ul. Bonin. Ale Sokoła to też ten fyrtel.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
pelna nazwa tego miejsca to: Sklep Monopolowy Źródełko, przynajmniej tak mowi szyld. dzis ok godziny 12 caly czas zamkniety. oprocz wymienionych przez szybe udalo mi sie dostrzec inne piwa: Brackie, Black Boss porter, Lubuskie, Superpiwosz, Naleczowskie, Gulden z Jagielly. ceny bardzo przystepne, tylko kiedy trafie na otwarty sklep
Comment
-
-
Na wstępie zaznaczę, iż nie mamy tu do czynienia ze sklepem "monopolowym" w formie jaka się większości z nas kojarzy. Na chwilę obecną jest to sklep WYŁĄCZNIE z piwem
A Asortyment rzeczywiście wygląda bardzo zachęcająco. Na chwilę obecną z ciekawszych piw krajowych: Rycerz z Gościszewa, Warmiak i Mazur(y) z Kormorana, Mazowieckie (niepasteryzowane) z Konstancina, sporo piw z Jagiełły (Magnus, Nałęczowskie - jasne i ciemne, Gulden), Lubuskie i Bossy z Witnicy, Brackie, Zwierzyniec (butelka 0,5 l). Dziś po południu mają dojechać: Zdrojowe (niepasteryzowane) i Dawne z Konstancina, Naturalne (filtrowane i nie) z Gościszewa i pewnie coś jeszcze Z zagramanicznych: Primatory, Polička, Černa Hora (w tym w jakichś zestawach ze szkłem), więcej nie ogarnąłem. M-kwadrat ma ponoć fotki półek, niech zapodaje.
Sklep jest czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 12-20, w soboty "nominalnie" 12-16 (a zazwyczaj dłużej), w niedziele nieczynne. Ceny - na pierwszy rzut oka - nieco niższe, niż na Głogowskiej.
Comment
-
-
Zgadza się - mam zdjęcia - załączam jedno poglądowe (zmniejszone) a wszystkie wrzuciłem na picassę: http://picasaweb.google.pl/maciej.ma...SklepPiwomania - tam są w pełnej rozdzielczości (powinno się udać rozszyfrować marki i ceny). W różnych miejscach spotykałem się z uwagami co do sposobu załączania zdjęć - mam nadzieję, że to jedno nie łapie się do kategorii wielkich wykroczeń ale jak by powinno być inaczej wrzucone to poproszę o info - zmienię.
Uwaga formalna: sklep NIE nazywa się "Źródełko" - w trakcie rozmowy sprzedający (jeden z właścicieli) pokazywał mi odkręcony już stary szyld po poprzednim sklepie o tej znazwie. Jeżeli nic nie pokręciłem (po wizycie byłem jeszcze u Honzika sprawdzać wersje lane ;-) a na paragonie jest nazwa podmiotu prowadzącego) to sklep będzie się nazywał Piwomania. Adres jak już tu było przytoczone - Sokoła 7 - może trafić do tytułu wątku. Nowe oznakowanie lada moment trafi na sklep. Na drzwiach sa już godziny otwarcia - tak jak podał pedro4d.
Zdrojowe Niepasteryzowane i Dawne się pojawiły, Naturalne tak samo przy czym chyba wziąłem ostatnią butelkę niefiltrowanego.
Sklep prowadzony jest przez firmę dystrybuującą w Polsce Cerną Horę więc zaopatrzenie w ich produkty powinno odbywać się na bieżąco.
W tym tygodniu właściwie codziennie ma się poszerzać asortyment - pewne jest pojawienie się piw ukraińskich i litewskich a z polskich na pewno Fortuny. Przewidziane jest też miejsce na lodówki co przy nadchodzącym lecie jest miłą wiadomością.
Prowadzący nie chciałby się tu wypowiadać czy chwalić - woli poczytać opinie forumowiczów - ale listę asortymentową mógłby podesłać.
Sklep na razie w fazie rozruchu (otwarto w piątek) - wizualnie ma się jeszcze zmienić, na pewno bardziej się wyeksponować, asortyment jak pisałem ma się powiększać, obsługa sympatyczna i kompetentna a dla mnie chyba ciut bardziej po drodze niż "konkurencja" na Głogowskiej. Szczerze życzę sukcesów sklepowi (nie żeby bezinteresownie - wszak gdzieś chciałbym dobre piwo kupować ;-) ) - mam nadzieję, że pół miliona z hakiem Poznaniaków, kilkadziesiąt tysięcy studentów plus mieszkańcy okolic są w stanie zapewnić byt takim sklepom.Pozdrawiam, Maciek
Comment
-
-
Bracke, Gulden, Zwierzyniec w Poznaniu ?
Toż to szok !
Mała prośba - jeśli Gulden, to może też i Origo dało by się sprowadzić ?
Comment
-
-
Nareszcie zajrzałem.
Wybór w porównaniu z Głogowską póki co taki sobie (poza czeskimi, których jest od cholery ale mnie średnio interesują). Zdecydowanie na plus to, czego nie ma gdzie indziej w Poznaniu czyli Jagiełło Mocny, Nałęczowskie (x2), Magnus z Chełma, Rycerz i Naturalne z Gościszewa, Brackie i Żywiec Porter z Cieszyna, Regina Mocna, Gold, Irish Beer, Mazur i Warmiak z Kormorana, Zwierzyniec.
W poniedziałek ma być jeszcze lepiej. Ma też dojechać Opat i cośtam jeszcze z Czech - w sumie ma się wystawiać chyba 12 browarów.
Szkło będą mieli na pewno z Cernej Hory, innego póki co nie planują.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika artur2 Wyświetlenie odpowiedziMała prośba - jeśli Gulden, to może też i Origo dało by się sprowadzić ?
Comment
-
-
Musze przyznać, że wreszcie doczekaliśmy się porządnego sklepu z piwem i tylko z piwem......Cud nad Wartą, można by rzec. Bardzo ładnie urządzony, ogromny wybór i co najważniejsze konkurencyjne ceny. Fajnie jakby jeszcze z czasem pojawił się Martiner i piwa z Raciborza.
Comment
-
-
Rzeczywiście chyba cuda ostatnio nad Wartą się zdarzają - chyba moje modlitwu zostały wysłuchane po długim okresie posuchy w Poznaniu w krótkim czasie powstają dwa ciekawe sklepy. W tym jeszcze nie byłem ( i chyba długo nie będę) - Winogrady (i inne takie) są z dala od moich szlaków podróżnychTak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
Comment