Poznań, Sokoła 7, Piwomania [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • weather
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.03
    • 25

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    Weather, podpowiem Ci - jeśli się nie dowiedziałeś i czujesz brak tej wiadomości - w Namysłowie nie leją nic ciekawego.
    dzieki Panie za podpowiedz ale generalnie interesuja mnie etykiety, nawet jesli sa to jakies piwka żulerskie najwyzej do zlewu zawartosc by poszla hehe. pozdro

Comment

• lycaster
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.05
      • 130

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika weather Wyświetlenie odpowiedzi
      Zlaty Bazant to chyba jednak slowackie piwo a nie czeskie, tak informacyjnie
      Dzięki o Panie, że tak czuwasz nad perfekcyjnym przekazywaniem informacji rzeszy browarbizowiczów, tudzież chronisz ich przed zgubnymi skutkami szerzącej się dezinformacji. Rozumiem, że to wszystko w trosce o dobro społeczności i zarazem Twój wkład w udoskonalanie samego sklepu.
      Zanim jednak następnym razem zarzucisz komuś niewiedzę, bądź będziesz wytykał nieścisłości, to sprawdź z łaski swojej podstawowe fakty, bo trochę wstyd, żeby taki zbieracz etykiet jak Ty (więc pewnie alfa i omega w temacie), nie wiedział, że Zlatego Bażanta wyrabia się na licencji także w Brnie (Republika Czeska - to tak informacyjnie). No chyba,że według Ciebie pochodzenie piwa określa to, gdzie znajduje się macierzysty browar, ale to szczerze Ci współczuję, bo chyba trudno jest pijąc jakąś Tatrę wmawiać sobie, że sączy się oryginalnego Heinekena.

Z piwnym pozdrowieniem

Comment

• abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lycaster Wyświetlenie odpowiedzi
        (...) Zlatego Bażanta wyrabia się na licencji także w Brnie (...)
        Tak a propo właśnie chodzi mi się w chłodziarce Złoty Bażant z Sankt Petersburga.
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Audi
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 1682

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
          Audi miał sklep gdzieś w tej okolicy , czy to ten ?
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertos Wyświetlenie odpowiedzi
          Audi miał sklep przy ul. Bonin. Ale Sokoła to też ten fyrtel.

Oj jak miło że mnie jeszcze pamiętacie

Jak już wiecie to nie mój sklep, ale byłem tam dzisiaj i właśnie

Pozdrawiam Serdecznie !!

Comment

• Gehern77
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2008.09
            • 72

Czy ktoś wie czy wspaniały przybytek przy ul. Sokoła będzie otwarty w najbliższy piątek?

Comment

• tossowski
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2008.04
              • 54

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gehern77 Wyświetlenie odpowiedzi
              Czy ktoś wie czy wspaniały przybytek przy ul. Sokoła będzie otwarty w najbliższy piątek?
              Jak najbardziej od 12 do 20.30

W czwartek z tego co mi wiadomo wspólnik też będzie (14-19)

Na zdrowie T.

Comment

• Gehern77
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2008.09
                • 72

To cieszy
                Dziękuję za info!

Comment

• lycaster
                  • 2008.05
                  • 130

Wspólne warzenie 4 lipca

Piwomania i Pub u Honzika organizują wspólne warzenie piwa 4 lipca 2009r.

W odpowiedzi na sugestie forumowiczów i klientów organizujemy wspólne warzenie piwa. Zapraszamy wszystkich - zarówno doświadczonych domowych "Braumeistrów" jak i kompletnych nowicjuszy! Jako, że jest to pierwsza impreza tego typu i nie wiemy jak to będzie wyglądało od strony logistycznej planujemy za pierwszym razem warzyć z brewkitów, jednak jesteśmy otwarci na sugestie co do bardziej zaawansowanych technologii Chcemy zacząć około 11 przed południem. Zgłoszenia albo na PM'a albo w oddzielnym temacie - potwierdzajcie obecność, żebyśmy wiedzieli jaką ilość palników będziemy potrzebować. Jeśli ktoś chciałby zakupić brewkita to też proszę o PM'a. Jeśli impreza wypali, wówczas będziemy się starali żeby była to impreza cykliczna, najlepiej comiesięczna, coby mieć możliwość degustacji tego co się wcześniej uwarzyło

Kolejna kwestia - jeśli kolekcjonujecie birofilia, przynieście je ze sobą. Możemy przy okazji zorganizować małą giełdę, bo wiele osób przychodzących do sklepu chętnie by się powymieniało kapslami, etykietami czy szkłem.

Z piwnym pozdrowieniem

Comment

• albeertos
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.10
                    • 2313

Jeśli można:
                    - to nie napisałeś gdzie ten pokaz - w sklepie na Sokoła czy w pubie u Honzika Jedynie z sugestii o birofiliach wynika że sklep
                    - jeśli już pokaz warzenia, to tylko i wyłącznie ze słodów!

pzdr
                    (_)>
                    Nigdy się nie poddawaj!!!
                    Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
                    Lech jest tam gdzie jego wiara
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• lycaster
                      • 2008.05
                      • 130

Warzymy u Honzika - w sklepie nie ma aż tyle miejsca. Aczkolwiek myślimy o tym, żeby takie małe giełdy birofiliów robić też w sklepie, bo przewija się u nas wielu kapslarzy, którzy chętnie powymienialiby się od czasu do czasu. Jeżeli ktoś chce się powymieniać niech przyniesie swoje zbiory 4 lipca do Honzika - jeśli to wypali, pomyślimy w jaki sposób zorganizować to cyklicznie.
                      Warzenie nie ma być pokazem - super byłoby gdyby każdy uwarzył coś swojego - po miesiącu możemy zrobić wspólną degustację. Sami jesteśmy bogaci tylko w jedną warkę doświadczenia, a przypuszczam, że wiele jest takich osób, które chciałyby same coś uwarzyć, ale boją się, że jest to za trudne, dlatego szczególnie znaczący będzie wkład osób bardziej doświadczonych. Generalnie ma to być przede wszystkim dobra zabawa i okazja do spotkania w gronie forumowiczów.

Comment

• Gehern77
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2008.09
                        • 72

Chciałem poinformować wszem i wobec, że w sklepiku jest dostępny (a przynajmniej jak ostatnio byłem to był) LWOWSKI PORTER

Z innych kwestii: czy może mi ktoś udzielić informacji czy butelki z browaru Krajan (Irlandzkie Mocne, Koźlak itp.) są zwrotne?

Comment

• lycaster
                          • 2008.05
                          • 130

Poza Porterem lwowskim także 1715 Lager i Lwiwskie Premium, do tego Obolonie - pszeniczny, bile, aksamitne, Magnat, Premium i Bile Czernihiwskie.

I ad rem: butelki z Krajana są zwrotne.

Comment

• Gehern77
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2008.09
                            • 72

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lycaster Wyświetlenie odpowiedzi
                            Poza Porterem lwowskim także 1715 Lager i Lwiwskie Premium, do tego Obolonie - pszeniczny, bile, aksamitne, Magnat, Premium i Bile Czernihiwskie.

I ad rem: butelki z Krajana są zwrotne.

OK, bardzo dziękuję za info. Jeszcze tylko pytanie: do której sklep będzie czynny w najbliższą sobotę? Czy chwilę przed 17 jest jeszcze sens zaglądać na Sokoła w sobotę?

Z góry dziękuję za informacje!

Comment

• tossowski
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2008.04
                              • 54

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gehern77 Wyświetlenie odpowiedzi
                              OK, bardzo dziękuję za info. Jeszcze tylko pytanie: do której sklep będzie czynny w najbliższą sobotę? Czy chwilę przed 17 jest jeszcze sens zaglądać na Sokoła w sobotę?

Z góry dziękuję za informacje!
                              W sobotę pełnie służbę zatem mogę powiedzieć że do 16.40 będę na pewno
                              Pozdrawiam Tomek

Comment

• Gehern77
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2008.09
                                • 72

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tossowski Wyświetlenie odpowiedzi
                                W sobotę pełnie służbę zatem mogę powiedzieć że do 16.40 będę na pewno
                                Pozdrawiam Tomek
                                No to fantastycznie - się uspokoiłem, bo już mnie zaczynało telepać
                                W takim razie jutro zawitam, mam nadzieję, że będzie w czym wybierać

Comment

Przetwarzanie...
                                X