Poznań, Sokoła 7, Piwomania [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • weather
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.03
    • 25

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzi
    Wreszcie dotarłem na Sokoła.Jestem bardzo zadowolony, sklepik rewelka duży wybór a ma być jeszcze wiekszy , obsługa kompetentna, trafiłem na współwłaściciela, zakupiłem ze dwa kartony piwek otrzymałem 2 szklaneczki i 1 kufelek za co bardzo dziękuję.Pierwsze piwka już spróbowałem wspólnie z bratem podczas wczorajszej warki, dzisiaj przy grillu ciąg dalszy degustacji Serdecznie pozdrawiam właścicieli i życzę jak największej ilości klientów

Co do kompetentnej obługi... jak nazwałbyś to gdy pytasz sie jednego ze współwlaścicieli o piwa z Namysłowa a ten prosi o podpowiedź co tam oni leją bo się za bardzo obecnie nie orientuje?! Jeśli to jest kompetentna obsługa to ja nie mam więcej pytań, .
    PS. Koleszko, jak mozna zakupic "ze dwa" kartony?

Comment

• Sentinel
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2008.12
      • 23

Witam

usłyszałem o tym, że sklep ma powstać "U Honzika". Cieszę się, że przedsięwzięcie już ruszyło a wybór jest szeroki.

Jutro się do ww. wybieram, mam nadzieję, że się obkupię skalakami i czernihowskim. Przy okazji pytanko: czy akceptujecie karty płatnicze?

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika weather Wyświetlenie odpowiedzi
        co to jest koleszka , czy to ktoś związane z lechem ?
        Mniej książków więcej piwa

Comment

• przemo70
          † 1970-2019 Piwosz w Raju
          • 2007.05
          • 1501

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika weather Wyświetlenie odpowiedzi
          Co do kompetentnej obługi... jak nazwałbyś to gdy pytasz sie jednego ze współwlaścicieli o piwa z Namysłowa a ten prosi o podpowiedź co tam oni leją bo się za bardzo obecnie nie orientuje?! Jeśli to jest kompetentna obsługa to ja nie mam więcej pytań, .
          Może zadałeś za trudne pytanie a o wszystkich piwach trudno wiedzieć będąc nawet właścicielem sklepu w tej branży więc ja bym się nie czepiał, a jeśli chodzi o te dwa kartony to już ci odpowiadam ; jeden był mniejszy drugi większy a piw zakupiłem ogólnie prawie 50 szt /słownie pięćdziesiąt/ i życzę Ci takich zakupów koleżko Twoje
          Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
          http://www.kamery.wolsztyn.pl/
          https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• Sentinel
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2008.12
            • 23

Panowie, wyluzujcie.

Czy nawet bardzo kompetentna obsługa musi być alfą i omegą? Sprzedawca nie wiedział i się do tego przyznał zamiast kombinować i karmić klienta frazesami...

Poza tym byłem dzisiaj w przedmiotowym sklepie. Nie miałem za dużo czasu więc rozejrzałem się dość pobieżnie i kupiłem to co sobie zaplanowałem (nie było Svyturysa, ale w PiP mają).

Generalnie sklep nie posiada (jeszcze) żadnego loga, winiety itp...ale sprzedawca stwierdził, że już nad tym pracują. W środku jest dość surowo, ale jest to czego szukałem = piwo, które raczej ciężko dostać w innych sklepach. Nie zależało mi na marmurach i hostessach w firmowych uniformach.

W każdym razie widać, że to dopiero początek biznesu i mam nadzieję, że bedzie się rozwijał czego właścicielom z całego serca życzę.

ps
            kartami płacić nie można (być może kiedyś pojawi się taka opcja), poza tym butelki wydawane są za kaucją (35 lub 50gr) i można je oczywiście zwrócić.

Comment

• tossowski
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2008.04
              • 54

Miło czytać tyle dobrych słów...

Dziękuję za obronę w moim imieniu!!!
              Ale prawda jest taka, że nie sposób znać wszystkie browary i ich oferty. Przyjmuję krytykę i postaram sie następnym razem nie zawieść.
              Pozdrawiam T.

Comment

• Gehern77
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2008.09
                • 72

Ja myślałem, że do tego sklepu chodzi się po piwo, a nie na encyklopedyczne przepytywanie, ale spoko, każdy ma swoją jazdę

Comment

• Christof
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2009.04
                  • 128

Mam pytanie do bywalców tego sklepu. Jakie piwa niepasteryzowane, niefiltrowane, ewentualnie niepasteryzowane filtrowane są w stałej ofercie? Mogę sobie pozwolić tylko na jedną wizytę miesięcznie w Poznaniu i chciałbym zaopatrzyć się w większą ilość takich piw. I jeszcze: Jak z tymi piwami czeskimi lanymi z tanku w PET. Rozumiem, że są to właśnie piwa niepasteryzowane i niefiltrowane, ale czy są smaczne, warto zamówić większą ilość?

Comment

• pedro4d
                    • 2004.01
                    • 102

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Christof Wyświetlenie odpowiedzi
                    Mam pytanie do bywalców tego sklepu. Jakie piwa niepasteryzowane, niefiltrowane, ewentualnie niepasteryzowane filtrowane są w stałej ofercie?
                    Wypowiem się tylko na temat piw krajowych (reszty nie ogarniam): z niepasteryzowanych niefiltrowanych w miarę regularnie pojawia się Naturalne z Gościszewa. Ponadto z niepasteryzowanych zazwyczaj dostępne są: Noteckie, Lubuskie, Żywe (Amber), Dawne, Mazowieckie i Zdrojowe z Konstancina, Świeże (vel MAZURy) z Olsztyna, ostatnio dołączyło do niego Premium. Stałymi bywalcami są także Bosman i Kasztelan Niepasteryzowani oraz Rycerz spod Malborka Jeśli coś pominąłem - proszę o uzupełnienie.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Christof Wyświetlenie odpowiedzi
                    I jeszcze: Jak z tymi piwami czeskimi lanymi z tanku w PET. Rozumiem, że są to właśnie piwa niepasteryzowane i niefiltrowane, ale czy są smaczne, warto zamówić większą ilość?
                    Zdecydowanie warto
                    Last edited by pedro4d; 2009-05-25, 21:29. Powód: Uzupełnienie :)

Comment

• Christof
                      • 2009.04
                      • 128

Dzieki Pedro.
                      Co do tych piw w PET, to chciałbym jeszcze zapytać, czy te butelki są jakoś etykietowane? Czy oznaczony jest termin spożycia lub rozlewu? Wcześniej była mowa o 2-3 tyg. terminie przydatności i chciałbym wiedzieć od jakiej daty to sobie obliczyć planując większy zakup. Warunki do odpowiedniego przechowywania mam.
                      I czy Cornelius Weizen jest w stałej ofercie?

Comment

• k_k_s
                        • 2005.02
                        • 193

Cornelius jest, etykiety na plastikach też.

Comment

• lycaster
                          • 2008.05
                          • 130

Tak informacyjnie:

rano dotarły:

- Pilsener z Grybowa,
                          - Janów
                          - Warmiaki
                          -Konstancin
                          -Zwierzyniec
                          -Irish
                          -

z czeskich

- Litovel,
                          - Zlaty Bazant 12
                          - Krusovice
                          - Gambrinus 10
                          - Primator Weizen

Comment

• weather
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2009.03
                            • 25

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lycaster Wyświetlenie odpowiedzi
                            Tak informacyjnie:

rano dotarły:

- Pilsener z Grybowa,
                            - Janów
                            - Warmiaki
                            -Konstancin
                            -Zwierzyniec
                            -Irish
                            -

z czeskich

- Litovel,
                            - Zlaty Bazant 12
                            - Krusovice
                            - Gambrinus 10
                            - Primator Weizen
                            Zlaty Bazant to chyba jednak slowackie piwo a nie czeskie, tak informacyjnie

Comment

• weather
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2009.03
                              • 25

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gehern77 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Ja myślałem, że do tego sklepu chodzi się po piwo, a nie na encyklopedyczne przepytywanie, ale spoko, każdy ma swoją jazdę
                              Inteligent widze sie znalazl. Skoro interesuje mnie cos z Namysłowa to sie pytam czy maja na stanie. To chyba logiczne. Jazdy mam inne...

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23926

Weather, podpowiem Ci - jeśli się nie dowiedziałeś i czujesz brak tej wiadomości - w Namysłowie nie leją nic ciekawego.
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                                X