Krzyż, Wojska Polskiego 100, Lewiatan

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13961

Krzyż, Wojska Polskiego 100, Lewiatan

Gdyby ktoś zabłądził do Krzyża i miał trochę czasu (jak ja) na przesiadkę do innego pociągu, to można wybrać się do tego miasteczka. Z peronów stacji wchodzimy na kładkę i wychodzimy wprost w ulicę przy której jest sklep. Trzymając się prawej strony ulicy dotrzemy do niego spacerkiem góra w 10 minut. Oprócz koncerniaków (jest też Lech Pils)można tam dostać piwa z Czarnkowa: Noteckie (past). za 1,49 a Eire za 1,59. Do tego kaucja w wysokości 50 gr. Niestety niepasteryzowanej wersji nie ma.
    Przy tej ulicy jest jeszcze jeden sklep, w którym znalazłem Czarnków, ale w Lewiatanie jest zdecydowanie taniej.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-05-23, 22:02.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Related Topics

Collapse

• Aldach
    Dino Market, Borne Sulinowo, Wojska Polskiego 5a
    Aldach
    Borne Sulinowo pod względem piwnym byłoby całkowicie do zapomnienia gdyby nie Dino Market, a w nim pięć rodzajów piw z browaru Kościerzyna w bardzo dobrej cenie 3.79 za butelkę (niezależnie od rodzaju) Jest też coś z Połczyna i masówka....
    2020-07-09, 18:48
  • dasilva
    Busko Zdrój, ul.Wojska Polskiego 3, Al Capone
    dasilva
    Sklep monopolowy, ale z całkiem nie małą ofertą piw kraftowych ze sztosami włącznie.
    Artezan, Pinta, Alebrowar, Kazimierz, Dwóch Braci, Solipiwko i inne. Ceny przystępne.
    2019-06-25, 16:42
  • Ahumba
    Sopot, al.Wojska Polskiego 11, Bar Przystań
    Ahumba
    W sopockim porcie jest sobie bar znany mi z przepysznych i niedrogich rybek.
    Do wczoraj nie kojarzył mi się w żaden sposób z piwem. A okazuje się, że w części kawiarnianej można się napić lanego z beczki PORTERA żywieckiego. Do tego jest też lane białe i aipa.
    Ceny też...
    2019-02-03, 17:47
  • Pabllo
    Międzywodzie, Wojska Polskiego 1, Monopolowy sklep
    Pabllo
    Odwiedziny w Międzywodziu lipiec/sierpień 2018.
    Nareszcie coś drgnęło i podczas rekonesansu znalazłem nieduży sklep monopolowy (z białym szyldem).
    W środku oprócz 40%+ sporo piw koncernowych, ale oprócz tego cała lodówka wypełniona piwami regionalnymi, rzemieślniczymi i...
    2018-08-09, 12:45
  • Shedao
    Rumia, I Dywizji Wojska Polskiego 37, Restauracja Podkowa
    Shedao
    W Rumii od jakiegoś czasu funkcjonuje browar Końska Grzywa. Jako, że 7 lipca znalazłem się w tym mieście, postanowiłem podskoczyć do niego (ul. Zakopiańska 30) celem zakupu ichniego piwa, no i odwiedzenia kolejnego browaru, oczywiście. Niestety, jest to przybytek bez sklepiku tudzież knajpki;...
    2018-07-12, 11:36
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...