Witam. od niedawna mieszkam na osiedlu Keplera w Poznaniu i szukałem miejsca, gdzie mógłbym dostać fajne niemasowe piwo. No i znalazłem, trochę przypadkowo, ale jest. Na ulicy Jugosłowiańskiej w Poznaniu, jakieś 200m od skrzyżowania Grunwaldzka/Bułgarska są delikatesy Jagódka gdzie można dostać Fortunę, Miłosławia, Perłę, Łomżę, Noteckie. Ponoć z czasem będzie więcej piwka regionalnego, ale jak na taki mały sklepik to i tak dobrze. Polecam
Poznań, Jugosłowiańska, Delikatesy Jagódka
Collapse
X
-
Zważywszy, że w 5 minut samochodem lub 10 minut autobusem mpk jesteś w stanie dotrzeć do Piw Świata (przy skrzyżowaniu Głogowska/Hetmańska) to marna pociecha z tego sklepu.
Nie mówię już, że w okolicy jest Piotr i Paweł czy też Tesco (do obu na pieszo idzie dotrzeć z osiedla Keplera), które mają zdecydowanie większy wybór piw niż ten mały spożywczak.
A tak już abstrahując, gdyby opisywać każdy poznański sklep z dostępnymi piwami z Miłosławia i Czarnkowa (ogólnodostępne Perły i Łomże pominę milczeniem) to ten dział powiększyłby się 10-krotnie (sam mogę zakupić te piwa w każdym niemal spożywczaku pod domem, w sieciach Fresh Market czy też Krecik).Last edited by alterbeer; 2012-08-12, 13:43.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jarek_22 Wyświetlenie odpowiedziWitam (...)Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
Comment