Myślibórz, Łużycka 1a – MILA (dawny POLOmarket)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • SteamPunker
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2015.07
    • 59

Myślibórz, Łużycka 1a – MILA (dawny POLOmarket)

Wypoczywając kilka dni u rodziny w Lipianach byłem przekonany, że jestem skazany na lagerową posuchę. Sczerze się zdziwiłem się, gdy robiąc zakupy w niedalekim Myśliborzu ujrzałem wcale ładny regał z piwem. Wiadomo, że na prowincji nie ma co liczyć na rzemieślnicze rarytasy, ale i tak jest nieźle:

Sporo piw z browarów regionalnych (Amber, Ciechan) – Żywe było bodajże po 3,45. Oprócz tego widziałem Manufakturowego Pilsa (co ciekawe: w dwóch wariantach etykiety), Żywiec APA za 4,20, "zwykłego" Guinessa w butelce 0,33L, mignęły mi jakieś Lubuskie+Komesy no i przegląd koncerniaków. Naprawdę niezłe zaopatrzenie jak na sieciówkę. W planach mam jeszcze zwiedzić myśliborski IntarMarche Contact, bo jak byłem przelotem to asortyment też wyglądał w porządku.

Także gdyby ktoś zabłądził w dolne rejony Zachodniopomorskiego, to wiecie gdzie możecie skierować swoje kroki.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
    dadek
    Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
    2025-01-12, 18:42
  • pebejot
    Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
    pebejot
    Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
    Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
    Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
    2025-01-04, 11:17
  • pebejot
    Czechy, Rožmberk nad Vltavou, Pivovar Rožmberk
    pebejot
    Rožmberk nad Vltavou to przepiękna miejscowość w kraju południowoczeskim, położone nad Vltavou.
    Ikoną miasta jest 13-wieczny zamek, wzniesiony w 1262 roku, a od 2023 roku do miasteczka powróciły tradycje piwowarskie.

Dawny browar istniał od 1590 roku, został założony...
    2024-12-31, 11:40
  • grzeber
    Mołdawia, Kiszyniów, Str. Vasile Alecsandri 117/1, Taproom by Litra & Friends
    grzeber
    Pub położony w turystycznym epicentrum stolicy. Boczna uliczka, rzut kapslem od centralnego bulwaru Stefan cel Mare. Mieści się w niewielkiej drewniano-szklanej przybudówce.
    Sam browar znajduje się w słabo skomunikowanym miejscu zatem jest to idealne miejsce na spróbowanie wyrobów z Litry....
    2024-12-23, 19:10
  • Pancernik
    Giedlarowa 278, Browar Zakarczmie
    Pancernik
    Niby na liście jest, ale chyba nikt wcześniej nie opisał, pozwalam sobie więc to uczynić .
    Giedlarowa to wieś w powiecie leżajskim, gdzie nieco na tyłach sklepu "Stokrotka" mieści się browar restauracyjny "Zakarczmie".
    Lokalizacja trochę utajniona, bo w tym...
    2024-10-16, 09:13
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...