Szczecin, Staszica / Kołłątaja (Niebuszewo), budka na targowisku Manhattan

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pawel32
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.04
    • 52

Szczecin, Staszica / Kołłątaja (Niebuszewo), budka na targowisku Manhattan

Witam wszystkich
    Budka z piwem, mniej więcej na środku którejś z środkowych alejek. Miałem mało czasu i był tłok ale widziałem piwa z Witnicy, Kasztelana i jeszcze jakieś inne i oczywiście masówkę. Trochę to kiepska informacja, ale podrzucam tylko temat może ktoś będzie miał ochotę sprawdzić, ja tam rzadko bywam. Widziałem jeszcze w Tesco piwo Książ w puszkach i ciekawostka: stała sobie wśród Bosmanów jedna puszka Okocimia Zagłoby.
    Swoją drogą poszukiwanie innych piw niż masówka w Szczecinie to ciężka praca, co człowiek coś wynajdzie to za jakiś czas zamykają albo piwa znikają i zostaje tylko masówka.
  • Pogoniarz
    † 1971-2015 Piwosz w Raju
    • 2003.02
    • 7971

Targowisko Manhattan jest położone na dzielnicy Niebuszewo,przy ul.Staszica i Kołłątaja.
    Co do budek jest ich tam kilka,w jednej z nich jest też lany Bosman.Co do piw to faktycznie jest Zachodnie Mocne z Witnicy i jeszcze jakieś ,ale nie pamiętam.Reszta to masówka.Klientela budek,to stali miejscowi bywalcy.
    Podsumowywując nic godnego uwagi.
    Kiedyś pamiętam kupiłem tam piwo z Gocha i Krajana.

Prawie jak Piwo
    SZCZECIN

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
      dadek
      Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
      2024-11-19, 05:20
    • heckler
      Radíkovice, Radíkovice 12, Pivovar na Statku
      heckler
      Radikovice to mała wioska położona na zachód od Hradca Kralove. We wiosce krzyżują się ścieżki rowerowe, a jedna z nich prowadzi do miejscowości Hrádek u Nechanic, gdzie można podziwiać ładny zameczek. Wiadomo, że jak są rowerzyści, to na szlakach musi być jakiś wodopój, ot taka...
      2023-08-25, 07:29
    • heckler
      Počátky, Počátky 36, Pivovar Počátky
      heckler
      Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
      Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...
      2023-06-15, 12:52
    • Mikko
      Szczecin, Staszica 1, pawilon 56c (Targowisko Manhattan), Koneser Piwa [zamknięte]
      Mikko
      Nowy sklep z regionalnymi polskimi piwami plus kilkadziesiąt zagranicznych pozycji. Oferta jest podobna do Elysium, jednak cenowo mam wrażenie że tu jest trochę drożej ale mogę się mylić. Obsługa miła ale średnio fachowa. Większość butelek zwrotna i możliwość wypicia kupionych piw na miejscu.
      2011-10-26, 11:02
    • heckler
      Petrovice, Petrovice 23, Pivovar Petrovice s.r.o.
      heckler
      Petrovice, to maluteńka wioska leząca nieopodal Czeskich Budziejowic. Właśnie tam w wyremontowanym gospodarstwie w marcu zeszłego roku, w nowopowstałym, małym, klimatycznym browarku uwarzono pierwsze warki pysznego piwka.

Pięknie odremontowane stodoły, stajnie...
      2022-08-18, 15:23
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...