Szczecin, Żołnierska / Wernyhory (Pogodno), budka z piwem
Obok przystanku autobusowego stoją dwie budki z piwkiem i w jednej z nich wypatrzyłem Śląskie Mocne i SuperPiwosza z Zabrza. (w butelkach 0.33l).Reszta asortymentu mało ciekawa.Dziś jeszcze sprawdzę dokładniej.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
Obok przystanku autobusowego stoją dwie budki z piwkiem i w jednej z nich wypatrzyłem Śląskie Mocne i SuperPiwosza z Zabrza. (w butelkach 0.33l).Reszta asortymentu mało ciekawa.Dziś jeszcze sprawdzę dokładniej.
Dzisiaj było /jest Śląskie Mocne 1.50 +0.40 kaucja,reszta masówka.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Miejsce Mikołajek Winestone Szczecin
- Mikołajkowa Degustacja Piwa z Browarem Gryfus;
- Pasjonaci ze szczecińskiego Browaru Gryfus opowiedzą o różnorodności stylów piwa, tajnikach procesu warzenia oraz bogactwie piwnej kultury;
- Możliwość zgłębienia tajników piwowarstwa....
Spotkanie z Krzysztofem Żurawskim pivaria książki "Piwo w Szczecinie do roku 1945" odbędzie się w 9.11. (czwartek) w Książnicy Pomorskiej w Szczecinie, ul. Podgórna 15/16 o godz. 17.
Petrovice, to maluteńka wioska leząca nieopodal Czeskich Budziejowic. Właśnie tam w wyremontowanym gospodarstwie w marcu zeszłego roku, w nowopowstałym, małym, klimatycznym browarku uwarzono pierwsze warki pysznego piwka.
Comment