Szczecin, Łukasińskiego 116, sklep sieci Piotr i Paweł

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gabryel
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.11
    • 54

Niczego z Czarnkowa nie zarejestrowałem.

Comment

• Hmel
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2008.07
      • 43

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gabryel Wyświetlenie odpowiedzi
      Niczego z Czarnkowa nie zarejestrowałem.
      Był,był; przynajmniej 04.12 ale tylko Eire w wersji niepasteryzowanej. No i znów go poprzestawiali -tym razem palety były zupełnie z prawej strony, patrząc od strony wejścia na sklep.

A tak poza tym zauważyłem, że niestety "Piotr i Paweł" jest niezbyt przyjazny środowisku: nie kaucjonują żadnych wymienialnych butelek.

Pozdrawiam chmielowo
      Miałem iść na wojnę - poszedłem na piwo

Comment

• TCT
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2007.04
        • 135

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hmel Wyświetlenie odpowiedzi

A tak poza tym zauważyłem, że niestety "Piotr i Paweł" jest niezbyt przyjazny środowisku: nie kaucjonują żadnych wymienialnych butelek.

Pozdrawiam chmielowo
        yyyy chyba coś kolega przeoczył - ja byłem nie dalej jak 5 dni temu i na paragonie soi jak wół opłata za butelki
        "Każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie.."
        art. 86 Konstytucji RP

Comment

• Hmel
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2008.07
          • 43

A za które butelki?

Jakiś miesiac temu próbowałem wymienic bączki (0,33 l) po Noteckim i pani w kasie powiedziała że oni nie przyjmują. Natomiast wspomnianego już 04.12 kupowłem Smoki Fortuny (w 0,5 l) i ani na wywieszce cenowej ani na paragonie nie znalazłem opłaty za butelkę, więc jak sie domyślam jest juz wliczona w cenę. Dodam że na butelkach po smokach jest napisane "butelka zwrotna".

Pozdrawiam chmielowo.
          Miałem iść na wojnę - poszedłem na piwo

Comment

• TCT
            • 2007.04
            • 135

Był,był; przynajmniej 04.12 ale tylko Eire w wersji niepasteryzowanej.
            Niepasteryzowane Eire? I ja tego nie zauważyłem.. Chyba skapcaniałem już totalnie

A za które butelki?
            Kupowałem wtedy właśnie piwa z Fortuny (po Noteckie się tam nie zapuszczam- jest w każdej Żabce), teraz spoglądam na paragon i dokładnie napisano tam:
            "Rozliczenie opakowań zwrotnych
            wydania opakowań
            opakowanie zwrotne (tu wysokość kaucji)"

Natomiast jeszcze nie próbowałem w PiP owych 'opakowań zwrotnych' oddać, ale skoro na paragonie umieścili taką formułkę to chyba nie robią takich hocków-klocków jak Żabka (gdzie tylko wymieniają )
            Last edited by TCT; 2008-12-09, 16:17.
            "Każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie.."
            art. 86 Konstytucji RP

Comment

• unkel
              • 2008.08
              • 244

06.12 Noteckiego nie było żadnego. A w Eire NIEPASTERYZOWANE nie uwierzę dopóki nie zobaczę ;>

Comment

• kangurpl
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.03
                • 2660

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TCT Wyświetlenie odpowiedzi
                ...

Natomiast jeszcze nie próbowałem w PiP owych 'opakowań zwrotnych' oddać, ale skoro na paragonie umieścili taką formułkę to chyba nie robią takich hocków-klocków jak Żabka (gdzie tylko wymieniają )
                Oddasz bez problemu w kasie jak masz paragon, bez paragonu nie testowałem.
                Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• Pogoniarz
                  † 1971-2015 Piwosz w Raju
                  • 2003.02
                  • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl Wyświetlenie odpowiedzi
                  Oddasz bez problemu w kasie jak masz paragon, bez paragonu nie testowałem.
                  Zgadza się,jak jeszcze było piwo z Grudziądza oddawałem butelki za okazaniem paragonu.

Prawie jak Piwo
                  SZCZECIN

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Może kazdy PiP zachowuje się inaczej w tej kwestii. Nie dalej jak przedwczoraj kupowałem Czarnków w Tczewie. Kaucji nie pobrano - 1.79 zarówno za Noteckie jak i Eire.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• schilkai
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2006.05
                      • 1

Jestem z Piotr i Pawła w Szczecinie

Witam wszystkich browar bizów.
                      Kieruję zaopatrzeniem na tym markecie m.in.piwa regionalne jak i zachodnie...
                      Cieszę się,że w taki sposób odbieracie ten sklep...jeśli chodzi o piwa które znajdują się na półce to z przykrością informuję,że Grudziądza już niestety nie będzie u nas (zamkneli browar-podobno).Browar Fortuna - no tak zapraszam ponownie wkrótce, bo jestem na etapie zamówienia na Smoki w promocyjnej cenie 1,99!!!! To chyba będzie dobra cena....
                      Informuję również że na początku roku 2009 szykuję przebudowę rejonu piw a mianowicie rozdzielenie piw regionalnych POLSKICH z piwami importowanymi...I oczywiście rozszerzenie asortymentu tych dwóch segmentów....Jeśli macie jakieś sugestie do piw kóre chcielibyście kupić w tym sklepie to poproszę o propozycje, postaram się spełnić wasze życzenia

Aha- jeśli chodzi o zwrot butelek po piwie noteckim z czarnkowa to niestety nie skupujemy ponieważ butelka jest bezzwrotna ( tylko PIP),w żabkach to piwo mają tańsze ale płacicie kaucję,a jeśli chodzi o Fortunę to muszę doczytać na etykiecie...

POZDRAWIAM

Comment

• Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika schilkai Wyświetlenie odpowiedzi
                        Grudziądza już niestety nie będzie u nas (zamkneli browar-podobno).
                        Nawet napewno, zdecydowana większość forumowiczów nad tym ubolewa

Browar Fortuna - no tak zapraszam ponownie wkrótce, bo jestem na etapie zamówienia na Smoki w promocyjnej cenie 1,99!!!! To chyba będzie dobra cena....
                        To bardzo dobra cena. Pół roku temu kupowałem Smoki w Miłosławiu w sklepie firmowym (powiedzmy) po 1.85. Butelki jak najbardziej zwrotne.
                        Last edited by Pendragon; 2008-12-13, 16:28.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pogoniarz
                          • 2003.02
                          • 7971

Witam wszystkich browar bizów.
                          Kieruję zaopatrzeniem na tym markecie m.in.piwa regionalne jak i zachodnie...

Informuję również że na początku roku 2009 szykuję przebudowę rejonu piw a mianowicie rozdzielenie piw regionalnych POLSKICH z piwami importowanymi...I oczywiście rozszerzenie asortymentu tych dwóch segmentów....Jeśli macie jakieś sugestie do piw kóre chcielibyście kupić w tym sklepie to poproszę o propozycje, postaram się spełnić wasze życzenia
                          Witamy również.Jeśli chodzi o sugestie,to jeśli chodzi o mnie zdecydowanie Ciechanów i jeszcze raz Ciechanów,fajnie byłoby coś trafić z Konstancina i n.p. Kormorana.Takie małe marzenia jak na razie

Prawie jak Piwo
                          SZCZECIN

Comment

• TCT
                            • 2007.04
                            • 135

Jeśli macie jakieś sugestie do piw kóre chcielibyście kupić w tym sklepie to poproszę o propozycje, postaram się spełnić wasze życzenia
                            Zdecydowanie popieram Pogoniarza - w sklepach w Szczecinie nie uświadczy się niestety niczego z Ciechana, Konstancina, czy Kormorana, więc byłby to, jak najbardziej, strzał w 10.
                            Last edited by TCT; 2008-12-13, 17:25.
                            art. 86 Konstytucji RP

Comment

• HubertJ
                              • 2007.05
                              • 188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TCT Wyświetlenie odpowiedzi
                              w sklepach w Szczecinie nie uświadczy się niestety niczego z Ciechana,
                              Dokładnie. Ciechanów niestety na zachód Polski nie dociera. Miodowy kolega przywozi z Radomia i to niestety rzadko

Co do Fortuny to strzał w dziesiątkę! Przez weekend (podczas wizyty w Szczecinie) pozwoliłem sobie prawie wyczyścić półkę z Czarnym Miodowym
                              Last edited by HubertJ; 2008-12-14, 21:30.

Comment

• Pogoniarz
                                • 2003.02
                                • 7971

Dzisiaj pojechałem i
                                Fortuna Srebrny Smok, Czarny Smok, Złoty Smok, Czerwony Smok 2,49
                                Fortuna Czarne, Czarne Miodowe 2,99 plus kaucja 0.35.
                                Do tego z Krajana Irlandzkie Mocne i Porter, oraz z Ambera Żywe i Lwy.
                                Czarnkowa -zero.
                                Piwka z Miłosławia nie było na półkach już za dużo, a po mojej wizycie....Przed Świętami zakup będzie konkretniejszy
                                Last edited by Pogoniarz; 2008-12-16, 13:32.

Prawie jak Piwo
                                SZCZECIN

Comment

Przetwarzanie...
                                X