Sklep wczoraj otwarty. Dostępne są: Żywe z Ambera, Stout z Gab-a, Starovar w puszce i butelce, Brewer Export, poza tym dość duży wybór piw zagranicznych i masówka. Widziałem też kilka zestawów piwo + szklanka. Cena Zywego chyba 3,69 zł, nie za rewelacyjna, ale mam nadzieję, że to piwo nie zniknie z naszego miasta, gdzie wyboru nie ma żadnego.
Szczecin, Łukasińskiego 116, sklep sieci Piotr i Paweł
Collapse
X
-
Szczecin, Łukasińskiego Piotr i Paweł
Będąc służbowo w tamtej części Szczecina dowiedziałem się o otworzeni sllepu sieci Piotr i Paweł ( za salonem Bety).Udałem się tam i pierwsze kroki do działu z piwem. Podzielony na "polskie koncerniaki" Kampania Piwowarska i prawie cały asortymet Lecha i Tyskiego, Calsberg: Bosmany, Okocim, Heineken: Żywiec, Warka. pożniej drobny stojak gdzie były piwa belgiskie, hiszpańskie, litewskie, ukraińskie, czeskie, niemieckie. Będzie on częściej odwiedzany, jeżeli asortyment piw zagranicznych zostanie na tym samym poziomie.
Comment
-
-
-
Szczecin, Łukasińskiego 116, sklep sieci Piotr i Paweł
Witam,
Proponuję w miarę regularnie odwiedzać PiP na Łukasińskiego. Wczoraj poza wsponianymi niepasteryzowanymi piwkami z Grudziądza widziałem także takie cuda jak:
- Irlandzkie (zielone) z Krajana,
- Stout z GABa
- Złote Lwy z Ambera
Do tego mnóstwo rarytasów z zagranicy z belgijskim piwkiem Kwak na czele ;-))
Jestem pod dużym wrażeniem - PiP to browarniana wyspa szczęśliwości na piwnym zadupiu szczecińskim.
Zdrawim,
HmelMiałem iść na wojnę - poszedłem na piwo
Comment
-
-
byłem - zobaczyłem - kupiłem
podobnego wyboru w innym sklepie w Sznie nie znalazłem, a i ceny nie najgorsze (biorąc pod uwagę quasi-monopolistyczną obecnie pozycję tego sklepu co do wielu piw), bo Kożlak z Ambera tańszy o 50 gr od tego z reala.
Comment
-
-
Jezu jakie straszliwe zadupie. Nie wiem co kierowało ludźmi, którzy postanowili tam zbudować supermarket Koniec, końców jakoś tam dotarliśmy.
Jeśli chodzi o piwa to gały mi z orbit wyleciały. Przy wejściu Noteckie ale to już w sumie norma w województwie. Cała masa piw belgijskich i brytyjskich. Z Polski było Irlandzkie Mocne i Zielone z Krajana, Stout z GABa, Żywe, Koźlak, Złote Lwy, Grand Imperial Porter z Ambera. Poza tym calutki jeden regał wyłożony Zlatopramenami i reszta ogólnie dostępnych w Piotrze i Pawle piw. Z zestawów rzucił mi się w oczy:
Delirium Tremens 2*(niepamiętamjakaobjętość)+ kielich
Delirium Tremens 4*j.w. + kielich
Pięknie zapakowany zestaw belgijskiego piwa (nie pomne nazwy) we wspaniałą drewnianą skrzynkę Ceny od 100 do 200zl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika unkel Wyświetlenie odpowiedziJezu jakie straszliwe zadupie. Nie wiem co kierowało ludźmi, którzy postanowili tam zbudować supermarket Koniec, końców jakoś tam dotarliśmy.
Jeśli chodzi o piwa to gały mi z orbit wyleciały. Przy wejściu Noteckie ale to już w sumie norma w województwie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gabryel Wyświetlenie odpowiedziPodczas dzisiejszej wizyty zastałem silną reprezentację Fortuny: Smoki (Srebrny, Złoty, Czerwony i Czarny) za jedyne 2,49 zł oraz Czarne i Czarne Miodowe po 2,99 zł. Nie zauważyłem Komesa, ale tak też jest pięknie:-)."Każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie.."
art. 86 Konstytucji RP
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gabryel Wyświetlenie odpowiedziPodczas dzisiejszej wizyty zastałem silną reprezentację Fortuny: Smoki (Srebrny, Złoty, Czerwony i Czarny) za jedyne 2,49 zł oraz Czarne i Czarne Miodowe po 2,99 zł. Nie zauważyłem Komesa, ale tak też jest pięknie:-).
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
Comment