Szczecin, Monte Cassino 5, Elysium
Collapse
X
-
Też dzisiaj byłem. Sklepik mały, ale dobrze zaopatrzony. Ceny przystępne.
Czarnków i Gniewosz, w pełnym wyborze, stoją sobie pogodzone obok siebie
Ja zakupiłem przede wszystkim moje ulubione Dawne i Krakonosy.
Jest Brackie i Mastne, wkrótce będzie Cerna Hora i Gościszewo.
Krótko mówiąc: Jest dobrze i będzie jeszcze lepiej.
Będę stałym klientem.Comment
-
szukam w konserwie z kulką, najbliżej mu do smaku oryginalnego Guinessa którego miałem przyjemność skosztować w Dublinie.
Na otarcie łez zakupiłem Primatora stout.
Byłem dzisiaj i nabyłem kilka Ciechanów, mają na nie specjalną ofertę
Właśnie kończę Dawne z Konstancina ( zachęcony przez christofa ). Coś wspaniałego.
Będę podpisywał tam listę regularnieComment
-
Comment
-
Wreszcie odwiedziłem ten sklep. Wchodząc przestraszyłem się że to bosmany itp. są w lodówkach, a cała gama prawdziwego piwa na półkach musi znosić te upały, jednak zaraz ujrzałem kolejną lodówkę wypełnioną po brzegi piwem głownie z Kormorana. Jednak więcej piw mogłoby gościć w lodówkach, chyba, że coś jeszcze przeoczyłem. Obsługa fachowa, ceny i asortyment ok, ale mam nadzieję, że oferta będzie się sukcesywnie powiększała.Comment
-
Witamy!!!
Właśnie rozładowaliśmy kolejną dostawę.
No więc po kolei:
-Ciechan miodowy, wyborny,
-Brackie mastne,
-Konstancin dawne niepasteryzowane,
-Opat Kvasnicak 1l PET,( niepast.),
-Opat Kvasnicak Pepper 1l PET( niepast.),
-Opat Kvasnicak Lemon 1l PET( niepast.),
-Velkopovicky Kozel ( svetly),
-Fortuna Smoki czerwony i srebrny,
-Krakonosy,
-Primator (chyba wszystko + EPA),
-EKU Export,
-Kormoran Swieże,
-Czarnków Izerskie,
-Bishops Finger Ale,
-Bitburger Premium,
-Krombacher,
-Le Trappe:
Witte Trappist,
Dubbel,
Tripel,
Quadrupel,
Bockbier,
-Guiness Draught,Comment
-
Trzeba będzie niedługo odwiedzić ten sklep, bo widzę, że wybór zacny, sporo piw, których jeszcze nie zasmakowałem.
Mam tylko takie pytanie, trochę w stylu kamikaze: czy jest w planach sprowadzanie piwa Brahma (chociażby z Anglii), czy czerwonego Peroni?Comment
-
Trzeba będzie niedługo odwiedzić ten sklep, bo widzę, że wybór zacny, sporo piw, których jeszcze nie zasmakowałem.
Mam tylko takie pytanie, trochę w stylu kamikaze: czy jest w planach sprowadzanie piwa Brahma (chociażby z Anglii), czy czerwonego Peroni?. Czerwone Peroni hmm, nic nie obiecujemy, ale zobaczymy czy jest do sprowadzenia.
Póki co wczoraj nowa dostawa z Fortuny i Kormorana+ inne:
- Komes porter,
- Czarne,
- Czarne z miodem,
- Czarny Smok,
- Warmiak ciemne niepasteryzowane,
- Świeże niepasteryzowane,
- Rześkie niepasteryzowane,
- Łomża niepasteryzowane,
- Orkiszowe niefiltrowane,
- Warnijskie wielozbożowe,
- Duvel zestaw 2x0,33+ szklanka,
- Peroni,
- Kilkenny
ZapraszamyComment
-
wyjatkowy sklep na mapie Szczecina
Witam forumowiczów
Jestem z Trójmiasta. Będąc w Szczecinie trafiłem do Elysium. Namiar dał mi gość z piwnej knajpki z deptaka szczecińskiego (szacuneczek).
Sklep bardzo dobrze zaopatrzony. W porównaniu do sklepów trójmiejskich nie koncentruje się jedynie na browarze Kormoran i Fortuna. Jest wiele ciekawych browarów, w tym również Witnica. Z tego ostatniego browaru polecam koniecznie piwo jasne cytrynowe w knajpce na deptaku. Niestety piwo jest niedostępne w butelkach, gdyż zostało dopiero uwarzone.
Nie zrażajcie się tym, że jest nazwane cytrynowym. To nie żaden Reds, tylko prawdziwe, dobre piwo, z goryczką w długim tle i świeżym aromatem cytryny na początku.
Pyszne
pozdrawiam
LarsComment
-
Comment
-
Podaj adres tej knajpki na deptaku i opisz ją w dziale knajpy / puby polskie.Comment