Szczecin, Monte Cassino 5, Elysium

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• xanio
    replied
    Pilnie uzupełnijcie zapasy Ciechana! (miodowy, mocny)

Leave a comment:

• ELYSIUM_SKLEP
    replied
    Obecnie z trapistów mamy: Westmalle Trappist Tripel, Rochefort 6, 8, 10, Chimay Red oraz Chimay Triple oraz La Trappe

Leave a comment:

• aMarcin
    replied
    A macie Orval ?

Leave a comment:

• ELYSIUM_SKLEP
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szpaclaf
    A jak cenowo prezentują się belgowie?
    ZAPRASZAMY DO SKLEPU.

WIADOMO, ŻE BELGIJSKIE PIWA NIE SĄ TANIE I MAMY TYLE POZYCJI ŻE DŁUGO BY PISAĆ

Leave a comment:

• szpaclaf
    replied
    A jak cenowo prezentują się belgowie?

Leave a comment:

• bulipunk
    replied
    WRRRRRYYYY!!!!
    Czemu człowiek jak pojedzie na statek to nagle otwierają taki sklep Teraz muszę cały meisiąc siedzieć o suchym pysku i myśleć żę jak wpadnę do tego sklepiku to będize tak jak wpadam do "SMAKA" w 3mieście = głowa chodzi do okoła i niemogę się zdecydować co tym razem kupić Ale szacuneczek za sklep. Mieszkam narazei trochę w Szcecinie a trochę w 3mieście ale niedługo wracam do rodzinnego miasta i będę stałym bywalcem

POWODZENIA!!!

i z pewnością:

DO ZOBACZENIA

BULI
    Ostatnia zmiana dokonana przez bulipunk; 2010-08-05, 19:16.

Leave a comment:

• ELYSIUM_SKLEP
    replied
    Witam!

Wjechała szeroka gama piw z Belgii:
    -Duvel,
    -Satan,
    -Kwak,
    -Delirium Tremens,
    -Floreffe,
    -Barbar,
    -Blanche de Bruxelles,
    -Blanche de Namur

i masa innych o których napiszę przy następnej okazji.

Wjechały też czeskie piwka Kozel i Bernard Cerne + standardowe pozycje.

Zapraszamy.

Leave a comment:

• wojtazz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika xanio
    A tak konkretniej to która to knajpka?
    Filia Petit Paris, czyli to:

A cytrynowe z Witnicy jest super na upały

Leave a comment:

• Pankracy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lars
    Z tego ostatniego browaru polecam koniecznie piwo jasne cytrynowe w knajpce na deptaku. Niestety piwo jest niedostępne w butelkach
    Dlaczego niestety? To się chwalić powinno, że w knajpie piwo cytrynowe z Witnicy jest beczkowe. To jest rarytas
    Podaj adres tej knajpki na deptaku i opisz ją w dziale knajpy / puby polskie.

Leave a comment:

• xanio
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lars
    Z tego ostatniego browaru polecam koniecznie piwo jasne cytrynowe w knajpce na deptaku. Niestety piwo jest niedostępne w butelkach, gdyż zostało dopiero uwarzone.
    Lars
    A tak konkretniej to która to knajpka?

Leave a comment:

• Lars
    replied
    wyjatkowy sklep na mapie Szczecina

Witam forumowiczów

Jestem z Trójmiasta. Będąc w Szczecinie trafiłem do Elysium. Namiar dał mi gość z piwnej knajpki z deptaka szczecińskiego (szacuneczek).
    Sklep bardzo dobrze zaopatrzony. W porównaniu do sklepów trójmiejskich nie koncentruje się jedynie na browarze Kormoran i Fortuna. Jest wiele ciekawych browarów, w tym również Witnica. Z tego ostatniego browaru polecam koniecznie piwo jasne cytrynowe w knajpce na deptaku. Niestety piwo jest niedostępne w butelkach, gdyż zostało dopiero uwarzone.
    Nie zrażajcie się tym, że jest nazwane cytrynowym. To nie żaden Reds, tylko prawdziwe, dobre piwo, z goryczką w długim tle i świeżym aromatem cytryny na początku.
    Pyszne

pozdrawiam
    Lars

Leave a comment:

• Marcin_G
    replied
    Jeśli tego dokonacie, możecie się spodziewać dużego zakupu przeze mnie Przyznam, że zostałem podbudowany tą informacją
    Żeby była jasność, mam na myśli tę Brahmę:

Leave a comment:

• ELYSIUM_SKLEP
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_G
    Trzeba będzie niedługo odwiedzić ten sklep, bo widzę, że wybór zacny, sporo piw, których jeszcze nie zasmakowałem.

Mam tylko takie pytanie, trochę w stylu kamikaze: czy jest w planach sprowadzanie piwa Brahma (chociażby z Anglii), czy czerwonego Peroni?
    Brahma jest na naszej liście piw poszukiwanych przez nas w hurtowniach także prędzej czy później powinna znaleźć się na półkach. Czerwone Peroni hmm, nic nie obiecujemy, ale zobaczymy czy jest do sprowadzenia.

Póki co wczoraj nowa dostawa z Fortuny i Kormorana+ inne:

- Komes porter,
    - Czarne,
    - Czarne z miodem,
    - Czarny Smok,
    - Warmiak ciemne niepasteryzowane,
    - Świeże niepasteryzowane,
    - Rześkie niepasteryzowane,
    - Łomża niepasteryzowane,
    - Orkiszowe niefiltrowane,
    - Warnijskie wielozbożowe,
    - Duvel zestaw 2x0,33+ szklanka,
    - Peroni,
    - Kilkenny

Zapraszamy

Leave a comment:

• Marcin_G
    replied
    Trzeba będzie niedługo odwiedzić ten sklep, bo widzę, że wybór zacny, sporo piw, których jeszcze nie zasmakowałem.

Mam tylko takie pytanie, trochę w stylu kamikaze: czy jest w planach sprowadzanie piwa Brahma (chociażby z Anglii), czy czerwonego Peroni?

Leave a comment:

• xanio
    replied
    No i byłem, kupiłem. Obsługa fachowa i miła. Oferta towarowa mam wrażenie, że trochę przetrzebiona ale jest i tak bardzo dobrze. Z pewnością jeszcze nie raz odwiedzę

Leave a comment: