Witajcie, chciałbym Wam przybliżyć sklepik mieszczący się na ul. Żwirki w Łodzi - pomiędzy Piotrkowską, a Kościuszki. Nie jestem z nim w żaden sposób związany, jest to po prostu najbliższy sklep całodobowy w mojej okolicy. Jest to zwykły sklep spożywczy, jednak z całkiem ciekawą półką z piwami.
Sklep zaopatruje się na pewno w Zof-Marze, o czym świadczy chociażby obecność piwa Husyckiego na półce.
Ceny są całkiem przystępne, atrakcyjniejsze niż w Piwotece, jednak obsługa nie jest do końca świadoma tego, co sprzedaje.
Z ciekawszych piw udało mi się znaleźć:
Berliner Pilsner (3,90 + k)
Jever Pilsner (4,80 + k)
Senojo Vilniaus
Stary Mielnik
piwa z Kormorana
piwa z Ciechanowa (w tym Porter, Maciejowe)
Browar Antidotum
piwa z Fortuny (w tym Komes Porter i Jasny, Miłosław Koźlak itp)
piwa z Amberu (w tym Grand Imperial Porter w niezłej cenie)
bączki smakowe z Browaru Jagiełło (czekoladowe itp)
piwa z Dionizosa
Trochę tego jeszcze było, ciężko wszystko spamiętać jednym rzutem oka, ale na pewno znajdzie się czego się szuka - polskie, czeskie, niemieckie, czasem różne smaczki rosyjskie, litewskie; jasne, ciemne, portery itd itd..
Oferta jest raczej rotacyjna i co właścicielom wpadnie w oko to wstawiają do sklepu - przynajmniej takie odnoszę wrażenie.
Przyjmują butelki bez paragonu
Pozdrawiam!
Sklep zaopatruje się na pewno w Zof-Marze, o czym świadczy chociażby obecność piwa Husyckiego na półce.
Ceny są całkiem przystępne, atrakcyjniejsze niż w Piwotece, jednak obsługa nie jest do końca świadoma tego, co sprzedaje.
Z ciekawszych piw udało mi się znaleźć:
Berliner Pilsner (3,90 + k)
Jever Pilsner (4,80 + k)
Senojo Vilniaus
Stary Mielnik
piwa z Kormorana
piwa z Ciechanowa (w tym Porter, Maciejowe)
Browar Antidotum
piwa z Fortuny (w tym Komes Porter i Jasny, Miłosław Koźlak itp)
piwa z Amberu (w tym Grand Imperial Porter w niezłej cenie)
bączki smakowe z Browaru Jagiełło (czekoladowe itp)
piwa z Dionizosa
Trochę tego jeszcze było, ciężko wszystko spamiętać jednym rzutem oka, ale na pewno znajdzie się czego się szuka - polskie, czeskie, niemieckie, czasem różne smaczki rosyjskie, litewskie; jasne, ciemne, portery itd itd..
Oferta jest raczej rotacyjna i co właścicielom wpadnie w oko to wstawiają do sklepu - przynajmniej takie odnoszę wrażenie.
Przyjmują butelki bez paragonu
Pozdrawiam!