Łódź, Tomaszewicza 1 (Wyszyńskiego), Retkinia, Sklep Piwosz (zamknięte)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Trigga
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.09
    • 34

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedzi
    A gdzie takie plotki słyszałeś?
    tu i ówdzie aż tak daleko są od prawdy?

Comment

• Piwkens
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.01
      • 5

No to mega lipa. Zdążyłem zajrzeć do tego sklepu raz (jeden, jedyny), głównie dlatego, że jest dość oddalony od mojego miejsca zamieszkania. Wygląda na to, że łodzian albo po prostu nie stać na piwa z wyższej półki, albo jest u nas po prostu za mało prawdziwych piwoszy. Przykro, że takie miejsca muszą tak szybko upadać. Teraz pozostajemy na łasce Piwoteki, w której - jak już wspomniano - nie zawsze jest ciekawie pod względem asortymentu.

Comment

• Piwoteka
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.04
        • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Trigga Wyświetlenie odpowiedzi
        tu i ówdzie aż tak daleko są od prawdy?
        Nie są. Chciałbym wiedzieć, gdzie mam przeciek
        Piwoteka
        Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
        www.piwoteka.pl
        Sklep Piwoteki na Facebooku
        Piwoteka Narodowa na Facebooku
        Piwoteka Narodowa na G+
        Дед Мороз (Dziadek Mróz)
        Browar Piwoteka

Comment

• Piwoteka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.04
          • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwkens Wyświetlenie odpowiedzi
          No to mega lipa. Zdążyłem zajrzeć do tego sklepu raz (jeden, jedyny), głównie dlatego, że jest dość oddalony od mojego miejsca zamieszkania. Wygląda na to, że łodzian albo po prostu nie stać na piwa z wyższej półki, albo jest u nas po prostu za mało prawdziwych piwoszy. Przykro, że takie miejsca muszą tak szybko upadać. Teraz pozostajemy na łasce Piwoteki, w której - jak już wspomniano - nie zawsze jest ciekawie pod względem asortymentu.
          Nie da rady mieć wszystko cały czas. Czego ci brakuje w naszej ofercie?
          Piwoteka
          www.piwoteka.pl
          Piwoteka Narodowa na G+
          Дед Мороз (Dziadek Mróz)
          Browar Piwoteka

Comment

• Piwkens
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2011.01
            • 5

Stoutów! Więcej stoutów poproszę. Np. Ortodox Stout z AleBrowaru. Z trochę innej beczki, Ortodox Mild też jest super i chętnie bym go znowu zdegustował. Ubolewam też nad brakiem Angielskiego Śniadania z Pinty, ale tu akurat powiedziano mi, że browar przestał warzyć to piwo - to prawda?
            Jakiś czas temu natknąłem się też na recenzję piwa Happy Crack (bodajże produkcji Pinty i Pracowni Piwa). Możliwe, że mocno się spóźniłem z poszukiwaniami, bo w Waszym sklepie tego piwa już "od dawna" nie było. I tu moje pytanie - czy możliwe jest indywidualne zamówienie na piwa, których nie macie aktualnie na sklepie?

Comment

• Piwoteka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.04
              • 1209

Stoutów! Więcej stoutów poproszę. Np. Ortodox Stout z AleBrowaru. Z trochę innej beczki, Ortodox Mild też jest super i chętnie bym go znowu zdegustował. Ubolewam też nad brakiem Angielskiego Śniadania z Pinty, ale tu akurat powiedziano mi, że browar przestał warzyć to piwo - to prawda?
              Jakiś czas temu natknąłem się też na recenzję piwa Happy Crack (bodajże produkcji Pinty i Pracowni Piwa). Możliwe, że mocno się spóźniłem z poszukiwaniami, bo w Waszym sklepie tego piwa już "od dawna" nie było. I tu moje pytanie - czy możliwe jest indywidualne zamówienie na piwa, których nie macie aktualnie na sklepie?
              Piwkensie - wszystkie wymienione piwa mieliśmy, albo miewamy. Jednakże kwestia ilości piwa często jest uzależniona od mocy wytwórczych w browarze. Dla przykładu Happy Cracka była tylko jedna warka a my zdaje się dostaliśmy 100 szt. tego piwa. Angielskie Śniadanie jest warzone i jeśli tylko pojawia się w ofercie PINTY to jest i u nas. Podobnie z piwami AleBrowaru. Ortodox stout jest dostępny w tym momencie, ale jak długo będzie to zależy od ilości kupujących.
              Co do pytania odnośnie zamawiania piw nie dostępnych w sklepie - to jak to sobie technicznie wyobrażasz?
              Ostatnia zmiana dokonana przez Piwoteka; 2014-10-07, 10:56. Powód: literówka
              Piwoteka
              www.piwoteka.pl
              Piwoteka Narodowa na G+
              Дед Мороз (Dziadek Mróz)
              Browar Piwoteka

Comment

• Piwkens
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2011.01
                • 5

Klient pyta w sklepie: "Czy jest piwo X?". Sprzedawca mówi: "Nie ma". Na to klient: "A czy można zamówić?". Sprzedawca na to: "Można". Zapisuje na karteczce zamówienie. Po określonym czasie piwo X jest do odbioru w sklepie.

Rozumiem, że nie ma takiej możliwości? Po prostu spytałem.

P.S.: Czyli z Angielskim Śniadaniem po prostu wprowadzono mnie w błąd? No nic, pozostaje mi odwiedzanie sklepu i dopytywanie, chociaż sukcesu nie oczekuję, bo naprawdę tego piwa nie widziałem już nigdzie od bardzo dawna.
                Co do Ortodox Stouta - dzięki za informację, zapieprzam do sklepu choćby i jutro.
                Ostatnia zmiana dokonana przez Piwkens; 2014-10-07, 23:08. Powód: post scriptum

Comment

• Piwoteka
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.04
                  • 1209

Klient pyta w sklepie: "Czy jest piwo X?". Sprzedawca mówi: "Nie ma". Na to klient: "A czy można zamówić?". Sprzedawca na to: "Można". Zapisuje na karteczce zamówienie. Po określonym czasie piwo X jest do odbioru w sklepie.

P.S.: Czyli z Angielskim Śniadaniem po prostu wprowadzono mnie w błąd? No nic, pozostaje mi odwiedzanie sklepu i dopytywanie, chociaż sukcesu nie oczekuję, bo naprawdę tego piwa nie widziałem już nigdzie od bardzo dawna.
                  Co do Ortodox Stouta - dzięki za informację, zapieprzam do sklepu choćby i jutro.
                  To nie jest takie proste - sprzedawca nie ma w głowie stanów magazynowych hurtowni ani browarów. W przypadku piw z takich browarów jak PINTA lub AleBrowar, gdy wychodzi jakieś piwo od nich, to na 100% będziemy je mieli. Tylko kwestia w jakiej ilości, kiedy i jak szybko się sprzeda. Dla przykładu 240 szt. Imperatora Bałtyckiego sprzedało się ostatnio w mniej niż 1,5 godziny. Przychodzenie teraz i składanie zamówień na to piwo jest bez sensu, bo nie mamy pojecia czy i ewentualnie kiedy to piwo się pojawi.
                  Czy informacja o Angielskim Śniadaniu pochodzi z naszego sklepu czy od kogoś innego? Myślę, że skoro jesteś tym piwem aż tak zainteresowany to można by zapytać u źródła, chłopaki z PINTY chętnie odpowiadają na pytania.
                  Piwoteka
                  www.piwoteka.pl
                  Piwoteka Narodowa na G+
                  Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                  Browar Piwoteka

Comment

• tristan_tzara
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2007.12
                    • 1038

Akurat dałeś piwa dosyć popularne, które często się widzi na półkach. Ale że ich akurat nie ma od dawna, to nie wina piwoteki tylko poprostu styl kraftowych browarów. Przecież oni nie robią jednego piwa cały czas. Taki ortodox stout jest warzony tylko okresowo. Chcesz info kiedy co wychodzi? Śledź oficjalne strony browarów na Facebooku. Po wyznaczonej dacie możesz ich zacząć szukać w piwotece czy innych sklepach. Przecież pinta czy alebrowar to nie żywiec który robi jedno piwo 24h przez cały rok.
                    Mnie osobiście w piwotece brakuje nowofalówek duńskich itp ale widzę na stronie że powoli się to zmienia

Comment

• Piwoteka
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.04
                      • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedzi
                      Akurat dałeś piwa dosyć popularne, które często się widzi na półkach. Ale że ich akurat nie ma od dawna, to nie wina piwoteki tylko poprostu styl kraftowych browarów. Przecież oni nie robią jednego piwa cały czas. Taki ortodox stout jest warzony tylko okresowo. Chcesz info kiedy co wychodzi? Śledź oficjalne strony browarów na Facebooku. Po wyznaczonej dacie możesz ich zacząć szukać w piwotece czy innych sklepach. Przecież pinta czy alebrowar to nie żywiec który robi jedno piwo 24h przez cały rok.
                      Mnie osobiście w piwotece brakuje nowofalówek duńskich itp ale widzę na stronie że powoli się to zmienia
                      Zmienia się. W tym tygodniu będzie nowa dostawa.
                      Piwoteka
                      www.piwoteka.pl
                      Piwoteka Narodowa na G+
                      Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                      Browar Piwoteka

Comment

• Piwkens
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2011.01
                        • 5

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedzi
                        Czy informacja o Angielskim Śniadaniu pochodzi z naszego sklepu czy od kogoś innego?
                        Info pochodzi z Piwosza na Retkini (z tym że byłem tam dość dawno, bo w zeszłym roku). Sprzedawczyni powiedziała mi, że tego piwa już nie warzą.
                        Ostatnia zmiana dokonana przez Piwkens; 2014-10-08, 11:28.

Comment

• tristan_tzara
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2007.12
                          • 1038

Bo pewnie AKTUALNIE nie warzyli. Serio, śledź profil pinty, będziesz wiedział co akurat robią.

Comment

• Piwkens
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2011.01
                            • 5

Okej, dzięki.

Comment

• gebruiker
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2014.01
                              • 187

Jeśli chodzi o dostepność polskich rzemieślników jest ok, ale zagranica w Piwotece kuluje. Kilka Mikkellerów sprawy nie załatwi. Skandynawskie browary, takie jak HaandBryggerriet, Amager, Omnipollo, Nogne, To Ol, itd. A to tylko kropla w morzu. Można by się o nie postarać.

Comment

• Trigga
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2013.09
                                • 34

za wzór można wziąc sobie ten oto sklepik:

Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.

Comment

Przetwarzanie...
                                X