Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka
Wyświetlenie odpowiedzi
Łódź, Tomaszewicza 1 (Wyszyńskiego), Retkinia, Sklep Piwosz (zamknięte)
Collapse
X
-
No to mega lipa. Zdążyłem zajrzeć do tego sklepu raz (jeden, jedyny), głównie dlatego, że jest dość oddalony od mojego miejsca zamieszkania. Wygląda na to, że łodzian albo po prostu nie stać na piwa z wyższej półki, albo jest u nas po prostu za mało prawdziwych piwoszy. Przykro, że takie miejsca muszą tak szybko upadać. Teraz pozostajemy na łasce Piwoteki, w której - jak już wspomniano - nie zawsze jest ciekawie pod względem asortymentu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Trigga Wyświetlenie odpowiedzitu i ówdzie aż tak daleko są od prawdy?Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwkens Wyświetlenie odpowiedziNo to mega lipa. Zdążyłem zajrzeć do tego sklepu raz (jeden, jedyny), głównie dlatego, że jest dość oddalony od mojego miejsca zamieszkania. Wygląda na to, że łodzian albo po prostu nie stać na piwa z wyższej półki, albo jest u nas po prostu za mało prawdziwych piwoszy. Przykro, że takie miejsca muszą tak szybko upadać. Teraz pozostajemy na łasce Piwoteki, w której - jak już wspomniano - nie zawsze jest ciekawie pod względem asortymentu.Piwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Stoutów! Więcej stoutów poproszę. Np. Ortodox Stout z AleBrowaru. Z trochę innej beczki, Ortodox Mild też jest super i chętnie bym go znowu zdegustował. Ubolewam też nad brakiem Angielskiego Śniadania z Pinty, ale tu akurat powiedziano mi, że browar przestał warzyć to piwo - to prawda?
Jakiś czas temu natknąłem się też na recenzję piwa Happy Crack (bodajże produkcji Pinty i Pracowni Piwa). Możliwe, że mocno się spóźniłem z poszukiwaniami, bo w Waszym sklepie tego piwa już "od dawna" nie było. I tu moje pytanie - czy możliwe jest indywidualne zamówienie na piwa, których nie macie aktualnie na sklepie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwkens Wyświetlenie odpowiedziStoutów! Więcej stoutów poproszę. Np. Ortodox Stout z AleBrowaru. Z trochę innej beczki, Ortodox Mild też jest super i chętnie bym go znowu zdegustował. Ubolewam też nad brakiem Angielskiego Śniadania z Pinty, ale tu akurat powiedziano mi, że browar przestał warzyć to piwo - to prawda?
Jakiś czas temu natknąłem się też na recenzję piwa Happy Crack (bodajże produkcji Pinty i Pracowni Piwa). Możliwe, że mocno się spóźniłem z poszukiwaniami, bo w Waszym sklepie tego piwa już "od dawna" nie było. I tu moje pytanie - czy możliwe jest indywidualne zamówienie na piwa, których nie macie aktualnie na sklepie?
Co do pytania odnośnie zamawiania piw nie dostępnych w sklepie - to jak to sobie technicznie wyobrażasz?Piwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Klient pyta w sklepie: "Czy jest piwo X?". Sprzedawca mówi: "Nie ma". Na to klient: "A czy można zamówić?". Sprzedawca na to: "Można". Zapisuje na karteczce zamówienie. Po określonym czasie piwo X jest do odbioru w sklepie.
Rozumiem, że nie ma takiej możliwości? Po prostu spytałem.
P.S.: Czyli z Angielskim Śniadaniem po prostu wprowadzono mnie w błąd? No nic, pozostaje mi odwiedzanie sklepu i dopytywanie, chociaż sukcesu nie oczekuję, bo naprawdę tego piwa nie widziałem już nigdzie od bardzo dawna.
Co do Ortodox Stouta - dzięki za informację, zapieprzam do sklepu choćby i jutro.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwkens Wyświetlenie odpowiedziKlient pyta w sklepie: "Czy jest piwo X?". Sprzedawca mówi: "Nie ma". Na to klient: "A czy można zamówić?". Sprzedawca na to: "Można". Zapisuje na karteczce zamówienie. Po określonym czasie piwo X jest do odbioru w sklepie.
P.S.: Czyli z Angielskim Śniadaniem po prostu wprowadzono mnie w błąd? No nic, pozostaje mi odwiedzanie sklepu i dopytywanie, chociaż sukcesu nie oczekuję, bo naprawdę tego piwa nie widziałem już nigdzie od bardzo dawna.
Co do Ortodox Stouta - dzięki za informację, zapieprzam do sklepu choćby i jutro.
Czy informacja o Angielskim Śniadaniu pochodzi z naszego sklepu czy od kogoś innego? Myślę, że skoro jesteś tym piwem aż tak zainteresowany to można by zapytać u źródła, chłopaki z PINTY chętnie odpowiadają na pytania.Piwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwkens Wyświetlenie odpowiedziKlient pyta w sklepie: "Czy jest piwo X?". Sprzedawca mówi: "Nie ma". Na to klient: "A czy można zamówić?". Sprzedawca na to: "Można". Zapisuje na karteczce zamówienie. Po określonym czasie piwo X jest do odbioru w sklepie.
Mnie osobiście w piwotece brakuje nowofalówek duńskich itp ale widzę na stronie że powoli się to zmienia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedziAkurat dałeś piwa dosyć popularne, które często się widzi na półkach. Ale że ich akurat nie ma od dawna, to nie wina piwoteki tylko poprostu styl kraftowych browarów. Przecież oni nie robią jednego piwa cały czas. Taki ortodox stout jest warzony tylko okresowo. Chcesz info kiedy co wychodzi? Śledź oficjalne strony browarów na Facebooku. Po wyznaczonej dacie możesz ich zacząć szukać w piwotece czy innych sklepach. Przecież pinta czy alebrowar to nie żywiec który robi jedno piwo 24h przez cały rok.
Mnie osobiście w piwotece brakuje nowofalówek duńskich itp ale widzę na stronie że powoli się to zmieniaPiwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedziCzy informacja o Angielskim Śniadaniu pochodzi z naszego sklepu czy od kogoś innego?Ostatnia zmiana dokonana przez Piwkens; 2014-10-08, 11:28.
Comment
-
-
Jeśli chodzi o dostepność polskich rzemieślników jest ok, ale zagranica w Piwotece kuluje. Kilka Mikkellerów sprawy nie załatwi. Skandynawskie browary, takie jak HaandBryggerriet, Amager, Omnipollo, Nogne, To Ol, itd. A to tylko kropla w morzu. Można by się o nie postarać.
Comment
-
Comment