Zasady działu Sklepy z piwem

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • JAckson
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 6123

Uważam, że to jedyne rozwiązanie które umożliwi w miarę proste wyszukanie sklepów z piwem poprzez wyszukiwarkę. W temacie o Wrocławiu całkiem dobrze to działa. Od pewnego czsu sklepy wrocławiskie dodawane są jako osobne tematy i dzięki temu bardzo łatwo jest wrócić do jakiegoś tematu po dłuższym czasie.

Dodatkowo jeżeli chcę odszukać jakieś ciekawe sklepy w obcym mieście bardzo ułatwia to sprawę. MIejscowość i adres to podstawa.

Cieszę się, że wreszcie ktoś (czyli Maggyk) to uporządkuje.
    MM961
    4:-)

Comment

• dziku
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.12
      • 1992

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
      Może zmienisz zdanie , gdy trafią tam posty dotyczące Pomorskiej, które w tej chwili znajdują się w czarnej dziurze (a były w temacie, o którym wspominasz, nie musisz ich odtwarzać).(...)
      Ależ nie miałem najmniejszego zamiaru ich odtwarzać.
      Wklejenie odpowiednich tematów z dawnego "Piwo w centrum..." tej atmosfery nie uczyni Takie jest tylko moje skromne zdanie, które zresztą wyraziłem już wcześniej.
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dziku
      (...)A posty ze zbiorczego tematu rozrzucone po różnych tematach "sklepowych" wiele stracą...
      Bo w temacie "Łódź, Pomorska 116, Zofmar tzw. U Dziada" jest jak na Marsie - nie ma atmosfery
      W sumie to drobiazg i rzecz nie warta większych dyskusji. Może nawet i warto stracić coś z atmosfery dyskusji na rzecz porządku. Kłopot w końcu żaden. Przecież inni zapewne chętnie temat "zapełnią". Jak wielokrotnie już na Forum podkreślano - nie ma obowiązku pisania.
      Dziku

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23928

Ależ nie miałem najmniejszego zamiaru ich odtwarzać.
        Wklejenie odpowiednich tematów z dawnego "Piwo w centrum..." tej atmosfery nie uczyni Takie jest tylko moje skromne zdanie, które zresztą wyraziłem już wcześniej.

W sumie to drobiazg i rzecz nie warta większych dyskusji. Może nawet i warto stracić coś z atmosfery dyskusji na rzecz porządku. Kłopot w końcu żaden. Przecież inni zapewne chętnie temat "zapełnią". Jak wielokrotnie już na Forum podkreślano - nie ma obowiązku pisania.
        tzn. wydaje mi się że przy takim podziale brakować Ci będzie bardziej tematu dla Łodziaków niż tematu ze sklepami w Łodzi - czy może się mylę?

sprawa jest ciągle otwarta i na pewno uda nam się wypracować jakieś dobre rozwiązanie.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• dziku
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.12
          • 1992

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
          tzn. wydaje mi się że przy takim podziale brakować Ci będzie bardziej tematu dla Łodziaków niż tematu ze sklepami w Łodzi - czy może się mylę? (...)
          I tak i nie. Łodziacy lubili ten temat - to chyba nic złego. W końcu z niego powstał "wątek czytelniczy"...
          Brakowało mi będzie pewnej atmosfery i swobody dyskusji (swoistego folkloru), które znikną na rzecz porządku i pisania "globalnego przewodnika". Dawniej w zbiorczym temacie ktoś wtrącił, że Leszka ze Żnina nie ma na Pomorskiej 116, bo są w dużym blasznym sklepie spożywczym na przeciwko. Obecnie byłby to "off topic" - trzeba by założyć nowy temat dla owego blaszaka. Czy to lepiej - nie wiem. A już na pewno nie wiem po co - poza wspomnianym Leszkiem nic w tym blaszaku nie ma ciekawego. Przynajmniej nie było w piątek.
          Dziku

Comment

• Shlangbaum
            • 2005.03
            • 5828

. Dawniej w zbiorczym temacie ktoś wtrącił, że Leszka ze Żnina nie ma na Pomorskiej 116, bo są w dużym blasznym sklepie spożywczym na przeciwko. Obecnie byłby to "off topic" - trzeba by założyć nowy temat dla owego blaszaka. Czy to lepiej - nie wiem. A już na pewno nie wiem po co - poza wspomnianym Leszkiem nic w tym blaszaku nie ma ciekawego. Przynajmniej nie było w piątek.
            I właśnie o to chodzi. Szuka się przecież piwa a nie sklepu. Mam w nosie jak sie sklep nazywa na przykład. Chcę wiedzieć gdzie można kupić Staropolskie a nie co można kupić w Baryłce.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Twilight_Alehouse
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.06
              • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
              I właśnie o to chodzi. Szuka się przecież piwa a nie sklepu. Mam w nosie jak sie sklep nazywa na przykład. Chcę wiedzieć gdzie można kupić Staropolskie a nie co można kupić w Baryłce.
              I jest to równie trudne do odnalazienia w temacie zbiorczym...

Comment

• Shlangbaum
                • 2005.03
                • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
                I jest to równie trudne do odnalazienia w temacie zbiorczym...
                Nie koniecznie, aktualne zawsze jest i tak kilka ostatnich postów. Zbyt szybko zmienia sie asortyment piw które najczęściej interesują forumowiczów. Raz się coś gdzieś pojawi i ta informacja jest aktualna przez powiedzmy tydzień. A jak ktoś w temacie o sklepie X napisze, że jest tam jakieś piwo to za miesiąc jest to prawdobodobnie już bardzo nieaktualne i dopiero wprowadza w błąd. Nie jestem za utrzymaniem bałaganu ale za tym aby jedak pozostawić tematy zbiorcze tym, którzy chcą z nich korzystać.

Comment

• zythum
                  • 2001.08
                  • 8305

Tematy zbiorcze to bezsens. Trzeba czytać sto stron żeby znaleźć jeden sklep. A tak bach wwalam w wyszukiwarkę miasto - wyrzuca mi sklepy - patrzę na ulice blisko mnie i sobie wybieram te sklepy. Temat zbiorczy nie pozwala korzystać z wyszukiwarki tylko trzeba przeczytać WSZYSTKIE strony tematu.
                  To inaczej miało być, przyjaciele,
                  To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                  Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                  Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                  Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                  Królowie banków, fabryk, hut
                  Tym mocni są, że każdy kradnie
                  Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
                    Tematy zbiorcze to bezsens. Trzeba czytać sto stron żeby znaleźć jeden sklep. A tak bach wwalam w wyszukiwarkę miasto - wyrzuca mi sklepy - patrzę na ulice blisko mnie i sobie wybieram te sklepy. Temat zbiorczy nie pozwala korzystać z wyszukiwarki tylko trzeba przeczytać WSZYSTKIE strony tematu.
                    i to się dopiero nachodzisz i naklniesz, bo trzeba byłoby co tydzień każdy z wątków aktualizować, a kto ma na to czas? tak jak u nas jest: "Kraków - ciekawe piwa" i prenumerata tego wątku załatwia wszystko. jasne, że dla przyjezdnych jest trudniej, ale wcale nie będzie łatwiej jak proponujecie.
                    zrobicie jak chcecie...
                    Last edited by e-prezes; 2005-09-19, 11:49.

Comment

• dziku
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.12
                      • 1992

Zgadzam się z E-prezesm.
                      Dodam jeszcze, że temat zbiorczy pozwala opisać sklep nawet, gdy nie zna się jego adresu, bo np trafiło się do niego przypadkiem w jakimś "nie swoim" mieście. Można opisać położenie, a "miejscowi" Forumowicze zapewne dopiszą gdzie to dokładanie jest. A tak - nie znasz adresu - tematu nie założysz.
                      Ja również jestem za pozostawieniem tematów zbiorczych.
                      Dziku

Comment

• Dreamer
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.05
                        • 1576

I ja poprę to, co mówi Dziku. Sam kilkakrotnie zabierałem głos w dyskusji "Łódź piwo w centrum..." i uważam, że taki temat przydaje się w sytuacji, kiedy jakieś ciekawe piwo pojawia się w sklepie nie-piwnym (czyli np. jakimś spożywczaku - przepraszam za określenie - niegodnym osobnego posta). Te wszystkie "mało piwne" sklepy wrzuciłbym swobodnie do jednego ogólnego wora, o nich i tak bedzie się żadko wspominało, pozostaną najczęściej jako jednopostowe zajawki (był taki sklep na Pomorskiej przy Kamińskiego w którym swojego czasu był Boner Mocny, ale zakładać z tego tytułu osobny post byłoby przesadą. Mimo to w tamtym czasie warto było o tym wiedzieć).

Nawigację mimo wszystko, właśnie dla gości odwiedzających nasze miasta, ułatwi fakt wydzielenia w oddzielnych postach tylko tych sklepów, które mają w ciągłej sprzedaży kilka ciekawych gatunków. Będziemy wiedzieli, że tam bez pudła możemy kierować nasze kroki i zawsze coś ciekawego w nich znajdziemy.

(próbuję sobie wyobrazić osobne posty dla każdego sklepu z piwem w Warszawie; planowanie objazdu miasta trzebaby zaczynać kilka dni wcześniej )
                        Blog: Piwna Brytania

Comment

• Maggyk
                          Szara Adminiscjencja
                          🍼
                          • 2004.05
                          • 5617

Ustalono na posiedzeniu administracyjnym co następuje: tematy zbiorcze wywędrują sobie do działu głównego Piwo Gdzie i tam swobodnie bedzie sobie można ględzić do woli, natomiast dział Sklepy z piwem będzie służył do opisywania sklepów w indywidualnych tematach. Może być?
                          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                          Piwo domowe -
                          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Shlangbaum
                            • 2005.03
                            • 5828

No i jest super. Nowa moderatorka się sprawdziła

Comment

• dziku
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.12
                              • 1992

Bardzo dobre rozwiązanie :-)
                              Próba dogodzenia wszelkim gustom i zwyczajom.
                              Dziku

Comment

• Dreamer
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.05
                                • 1576

I to jest bardzo dobra decyzja.
                                Widać właściwy człowiek objął właściwy stołek
                                Blog: Piwna Brytania

Comment

Przetwarzanie...
                                X