Czy jest szansa na Belfasta z Jabłonowa i P. na miodzie gryczanym? To drugie to nowość, a Belfast jest dostępny w Łodzi głównie w puszkach, a jak trafię na butelkę to po chorych cenach (5 zł w Kauflandzie ). Wasze zdrowie w Nowym Roku!
Piw brytyjskich/ amerykańskich chyba obecnie nie ma, zresztą dawno ich nie widziałem, pewnie wynikało to z tego że był na nie fatalny popyt. Kilka piw Samuela Adamsa trafiłem kiedyś w Piotrkowie Tryb w Świecie Piwa, była to jednak chyba jednostkowa sytuacja. Faktycznie pięknie byłoby gdyby coś z tego browaru przyjechało do Zofmaru.
Generalnie mała dygresja odnośnie brytyjskich piw w Polsce - najczęsciej spotykana cena to około 12 złotych za pół litra. Jest to cena wręcz skandaliczna i nie rozumiem czym podyktowana, skoro dokładany 3-4 złote i w Zofmarze kupujemy pięknego Belga 0,75 litra...
Pytanie: kolega chciałby kiedyś wpaść i zrobić zapas ok skrzynki Celtyckiego. Na ile wcześniej trzeba byłoby dać znać, żeby taką skrzyneczkę ściągnąć do sklepu i ew. odstawić dla konkretnego klienta gdzieś na zapleczu?
Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Celtyckie jest w ciągłej sprzedaży, na zapleczu kilka skrzyneczek w zapasie. Zdarza się zabraknie ale raczej sporadycznie. Dla 100% pewności wystarczy telefon na dwa dni wstecz.
Zofmar - hurt-detal
Łódź, ul. Pomorska 116
Godziny otwarcia:
pon-sob: 900-2100
niedziela: 1200-2000
Jesteśmy na facebook`u (ZofMar Łódź)
GG: 36639313
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cap-n-go
Generalnie mała dygresja odnośnie brytyjskich piw w Polsce - najczęsciej spotykana cena to około 12 złotych za pół litra. Jest to cena wręcz skandaliczna i nie rozumiem czym podyktowana, skoro dokładany 3-4 złote i w Zofmarze kupujemy pięknego Belga 0,75 litra...
Rzeczywiście drogo na naszą kieszeń. Z drugiej strony - nie wiem dokładnie jak teraz, ale parę lat temu w Anglii sklepowe ceny tych droższych ales były ok. 1.80 do 2 funtów a czasem trochę więcej, patrząc z tej perspektywy się już nie wydaje tak strasznie.
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Zobaczyłem u jednego klienta Lidla cały wózek tego piwa. Kod LB - Jędrzejów, myślę sobie, nie lubie mocnych ale spróbuję. Powiem tak - paskudztwo. Smakuje, jakby ktoś wódki do tego dolał. Piana o dziwo obfita, musiałem kilka razy dolewać, kolor złoty, dość jasny, jak na zawartość...
wszystko kłębi się pod koniec roku i mam jak zwykle wielką prośbę do Was. Powtórka z lat 2005 i 2006
Zostało trochę piw które nie były opisywane już jakiś czas lub nie wiadomo na pierwszy rzut oka z całą pewnością czy dostępne były na rynku w kończącym się roku...
Comment