jest jeszcze czeski Veltins, Velkopopovicky Kozel Premium i Cerny, Radegast
z polskich kupilem na sprobowanie Kolejorza, ale to pewnie Noteckie w innym opakowaniu
Bardzo proszę, o podanie danych Veltinsa, kto go produkuję?
Bardzo mnie to ciekawi, ponieważ piłem tylko, Veltinsa Niemieckiego, ale nie
Czeskiego.
Dziękuję ślicznie za "rozjaśnienie" sprawy, bo już się obawiałem , że w Polsce jest , coś , czego nie ma w Czechach.
Swoją drogą, jak będę w Łodzi , to muszę wstąpić, do tego osławionego ''dziada''.
Witam.Właśnie zadzwoniłem do szwagra z Łodzi.Przekazałem Mu listę życzeń i mam nadzieję ,że na święta spróbuję "piany" z Ciechanowa lub z Fortuny Zazdroszczę Łodziakom takiego sklepu!!! PZDR
Cały czas pojawiają się nowości zza granicy (kosztem polskich piw, wśród których od dawna nie ma nic nowego). Po cały asortyment Primatora nie trzeba jeździć już do Czech - część sklepu wygląda jak stoisko firmowe czeskiego browaru (brakuje tylko jednego piwa - pechowo wypadło akurat na Weizena). Do tego wszystkie Velkopopovicke Kozły i parę innych pojedynczych czeskich specjałów. Miła niespodzianka na Święta.
Byłem dziś i niestety coraz mniejszy wybór piw polskich, a większy czeskich i niemieckich. Polskich jest za każdym razem gdy odwiedzam sklep coraz mniej. Tak z półtora roku temu było ich z dwa razy więcej niż obecnie...
Oczywiście to dobre prawo właściciela, ale jako piwosz czuję się zawiedziony. No i później jest płacz i zgrzytanie zębów, że upadł kolejny polski mały browar.
Witam.Czy kolega mógłby chociaż jedne zostawić (RED HOUSE) ,bo na 99% będę w Łodzi na wekendzie.Mam jeszcze pytanko do Łodziaków,na jakie niepasteryzowane mozna liczyć w Zofmarze? PZDR
Comment