tak coś podejrzewałem ze na zapleczu coś chowają :-)
Łódź, Pomorska 116, Piwa Regionalne (kiedyś Zofmar)
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziCoś mi się zdaje, że wiem co to za piwo Byłem w Hiszpanii w zeszłym roku i muszę stwierdzić że to nie kraj dla piwosza a wręcz zesłanie! Piwa hiszpańskie to niesamowite lury których nie da się dopić. Właśnie w litrowych butelkach z czerwoną etykietą było chyba to co najgorsze! Po otwarciu i paru łykach odstawiliśmy bez najmniejszego żalu. Nawet niska cena (0,60 euro) nie rekompensowała ohydnego smaku. Życzę odwagi przy konsumpcji!Bart
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bobikow Wyświetlenie odpowiedziDadek.Właśnie piję ten czerwony hiszpański wynalazek w litrowej butli o nazwie Estrella.Hmmm...no miałeś rację.Hiszpanom zostawmy wino i tequilę,to im na prawdę dobrze wychodzi.Co do piwa...no dało się wypić,ale jakbym mógł prosić więcej nie,to proszę nie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bobikow Wyświetlenie odpowiedziDadek.Właśnie piję ten czerwony hiszpański wynalazek w litrowej butli o nazwie Estrella.Hmmm...no miałeś rację.Hiszpanom zostawmy wino i tequilę,to im na prawdę dobrze wychodzi.Co do piwa...no dało się wypić,ale jakbym mógł prosić więcej nie,to proszę nie.
Pamiętam kilkakrotne wakacje w Hiszpanii (jako tzw. młody człowiek), gdy po całym dniu podróżowania w upale trzeba było na campingu rozbić namiot.
Głównym wyzwaniem był wbicie śledzi/szpilek w spaloną, wyschniętą, skamieniałą ziemię. Podział pracy był następujący - ja walczę z namiotem, a moja towarzyszka idzie do baru/sklepu po wsparcie.
W takich okolicznościach przyrody pojemność litrowej butelki była jedyną akceptowalną, a nieco sikaczowy charakter napoju pozwalał sprawnie rozbić namiot, jednocześnie uzupełniając niedobór płynów w organiźmie...
Comment
-
-
Wróćmy może do pisania, jaki asortyment jest w tym sklepie.
Na pewno interesującą dla Was nowiną będzie fakt, iż forum to ma także dział Piwo Konkretnie, gdzie możecie opisywać swoje wrażenia smakowe.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziWróćmy może do pisania, jaki asortyment jest w tym sklepie.
Na pewno interesującą dla Was nowiną będzie fakt, iż forum to ma także dział Piwo Konkretnie, gdzie możecie opisywać swoje wrażenia smakowe.
Comment
-
-
Tak jest! Maggyk ma rację, to nie to miejsce. A do Zofmaru jak najczęściej trzeba! Jak zwykle dzięki dla szefa za operatywność i ściąganie wszelkich piwnych dobroci. Ja hiszpańskie wynalazki już znam to się nie skuszę ale może ktoś chce porównać...Za to chylę czoła za asortyment polski i czeski.
Comment
-
-
a teraz coś na temat
w sklepie nowa dostawa z Czech, w większości piwa, które już były (m.in.: Janacki, Konrad 12o, Bohemian Blond Lager, Opaty, Kraknos), ale wypatrzyłem dwie nowości:
- Budějovický Budvar, Tmavy Ležák
- Žatecky Pivovar, Baronka 5,3%
poza tym są z powrotem Złote Lwy i Grand
Comment
-
-
w sklepie kilka nowości z Litwy, z browaru Gubernija:
- Gubernijos Ekstra (chyba 12-tka) 3,10zł
- Gubernijos Ekstra Soft (chyba 10-tka) 2,60zł
- Kvietinis Baltas (pszenne)
- Geras 8,2%
- Grand 9,5%
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedziw sklepie kilka nowości z Litwy, z browaru Gubernija:
- Gubernijos Ekstra (chyba 12-tka) 3,10zł
- Gubernijos Ekstra Soft (chyba 10-tka) 2,60zł
- Kvietinis Baltas (pszenne)
- Geras 8,2%
- Grand 9,5%Bart
Comment
-
-
najczęściej są La Trappe'y i były w sklepie kilka dni temu - po około 15-20zł za 0,75l; poza tym widziałem ostatnio chyba Chimaye - w podobnej cenie
Comment
-
-
w sklepie sporo nowości z Niemiec:
głównie pszeniczniaki po około 5-6zł:
- Andechs jasny i ciemny
- Maisel's
- Unertl
- Augustiner
- Hopf jasny i ciemny
oraz
- Stuttgarter Hofbrau, Weihnachtsbier po 2,30zł