Ponieważ pusta amberowska butla ma pewną wartość, za którą otrzymuje pieniążki w Niemczech lub Czechach i dzięki temu może cenę piwa obniżyć o ok.70 gr.
Łódź, Pomorska 116, Piwa Regionalne (kiedyś Zofmar)
Collapse
X
-
-
Comment
-
Fakt troszeczkę przegiąłem. Aczkolwiek 40gr. bez problemu odzyskuje. Kiedyś ten temat poruszyłem będąc właśnie w Zofmarze. Jeżeli się nie mylę właśnie za butelki NRW jest pobierana kaucja bez wyjątku właśnie w tym sklepie.Comment
-
Interes jest w Łodzi do zrobienia, gdyż Niszowy pobiera za czeskie piwa kaucję 40 gr. a Zofmar 50
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Robię to co lubię - produkuję piwo.Comment
-
-
z nowości:
- Dacicky tmavy
- Svijany 13% ciemne
- Konstancin, Mazowieckie Niepasteryzowane 1,80zł
- Kormoran, Olsztyńskie 0,33 1,50zł, Masuren Dunkel 0,33 (po długiej przerwie pojawił się również BK Mocny 2,20zł)
stale pojawiają się również nowości z Niemiec (przeważnie 4-6zł), ale jako, że piw powyżej 3,50zł (na razie) nie kupuję to Wam nie podam, bo spisywać nazw mi się nie chceComment
-
w sklepie kolejna porcja nowości:
- Eggenberg, Petr Vok
- Nymburk, Postřižinské Bogan
- Nymburk, Postřižinské Francinův ležák
- Strakonice, Dudák Nektar
- Svijanska Desitka
- Relakspol: Bazyl Mocny, Szlacheckie Mocne, Excelent Mocne, Smocza Jama Dark i Amber
po długiej przerwie wrócił BK Pils (w bączkach)
przyszła też dostawa z Grudziądza - pewnie jedna z ostatnich
poza tym kilka piw belgijskich w promocji po 8,50-12zł za 0,75l (krótkie terminy), m.in. Saison Regal, Wittoen Tripel, Val-Dieu Blonde, Brune, Grand Cru i TripleComment
-
w sklepie pojawiły się:
- Bohemia Regent tmavy 12
- Černá Hora, Modra Luna (novinka, borůvkové pivo na bazie 11-tki Pater)
- Relakspol, Pils Beer 1,60zł
we wtorek ma wejść Lubuskie z BossaComment
-
z nowości:
- Krajan, Nakel
- Boss: Lubuskie 1,90zł, Czarny Boss Porter 0,33l 2,50zł
- Jagiełło, Gulden 1,70zł
- Strakonice, Dudak tmavy
- Primator, Stout 0,5l 3,50zł
są jeszcze piwa z Relakspola: Smocze Jamy po 3,70zł, Bacowy Mocny, Mocne Szlacheckie, Bazyl Mocny, Pils Beer
Grudziądza już chyba ni maComment
-
z nowości:
- Czarnków, Walońskie
- Kormoran, Warmiak
- Amber Grand w zestawie z czekoladą - dopiero przyszedł, będzie wystawiony dziś lub jutro
ponadto pojawiają się piwa świąteczne:
- Krakonoš 14°
- Opat 17°
- Janacek polotmavy
są jeszcze Relakspole oraz Gotyckie 9% z GrudziądzaLast edited by Sokół83; 2008-12-03, 15:16.Comment
-
Marek
Sklep jest super zaopatrzony, ale mam pewne zastrzezenia dotyczace Pana Marka pseudnim "Dziad"; "Gruby". Czasami ma on nieukrywane opory przed przyjecięm butelek bez etykiet, co jest trudne w moim przypadku gdyz kolekcjonuje etykietki. Czasami jest on także niemiły dla kupujących. U niego to zależy od dnia. A gdzie zasada nasz klient nasz Pan. PozdrawiamComment
Comment