Od pewnego czasu zdarza się, że pojedyńcze zakupy robi dla mnie moja słodka dziewczyna - delikatny blond aniołek o pogodnym obliczu. Dba o to by po powrocie z pracy czekał na mnie obiad i zimne piwo. Nie jest to jednak osoba, która znałaby się na piwach choć minimalnie więc zakupy notuje najczęściej na kartce lub w telefonie. Podkreślam, że sytuacja zdecydowanie mnie śmieszy i powyższy wpis nie jest żadną formą skarżenia.
1.Poprosiłem ją o zakup Rycerza z Gościszewa
Bidulka wbija do Zofmaru i prosi o Rycerza. Odpowiedź : „ paniiiiii, w sklepie to Pani Rycerza nie znajdziesz, co Pani rycerza w sklepach szuka…„
2. Poprosiłem o zakup jakiegoś dobrze nachmielonego pilsa
Dziewcze wbija do Zofmaru, prosi o dobrze nachmielonego pilsa, Pan podaje a ona , z dobroci serca i bezgranicznej miłośći pyta „czy to piwo jest na pewno gorzkie??”. Słyszy „ jak Pani chce słodkiego to niech sobie Pani oranżade kupi”
Nadszedł właśnie ten moment, w którym bardzo chcielibyśmy podziękować wszystkim Naszym Wspaniałym Klientom z wielolenią współpracę. Mamy nadzieję,że pozostawiamy Was w dobrych rękach.
Najstarszą ekipę zawsze jednak można odwiedzić na Niciarce.
Serdecznie dziękujemy i zapraszamy.
Marcin i Marta
Jak dokładnie wygląda ten detal na Niciarniana? Bo znajomy wspominał, że "detalicznie" to de facto skrzynka (w najlepszym wypadku - pół) jednego rodzaju piwa. Jest jakiś podział/wykaz piw które można kupić na sztuki a które tylko na skrzynki?
Swoją drogą, moderator mógłby założyć osobny wątek i przenieść posty dotyczące nowego lokum, skoro Zofmar i Zofmar-bis to dwa osobne byty.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika behegrzmot
Swoją drogą, moderator mógłby założyć osobny wątek i przenieść posty dotyczące nowego lokum, skoro Zofmar i Zofmar-bis to dwa osobne byty.
O asortymencie podmiotu z Niciarnianej nikt tu nie napisał jeszcze słowa, więc nie ma czego przenosić i/lub tworzyć nowego wątku. Jeśli ktoś uzna za stosowne zamieścić bardziej konkretne informacje, to zapewne zgodnie z zasadami działu założy odpowiedni wątek.
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Wczoraj byłem po raz pierwszy pod nowym właścicielem. Wybór w zasadzie się nie zmienił. Dalej dużo czeskich, sporo niemieckich i belgijskich, ale zobaczymy co będzie za kilka tygodni, bo na razie zapewne większość piw została w spadku po Grubym. Ceny ciężko mi porównać, bo nie pamiętam dokładnie, po ile każde piwo było, ale taki Lwówek Belg skoczył z 3,80 na 4,10zł. Inne ceny: Moravske Sklepni 3zł, Imperium Atakuje 6,50zł, Żywe 3,50zł czyli dalej warto tam zaglądać
Z nowości:
- trochę piw rosyjskich i ukraińskich m.in. Old Bobby Lager, Stare Misto, Boczkowe i kilka innych pisanych cyrylicą, więc nie powtórzę tutaj; ceny 4-5zł
- Janacek, Kounic
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika behegrzmot
Jak dokładnie wygląda ten detal na Niciarniana? Bo znajomy wspominał, że "detalicznie" to de facto skrzynka (w najlepszym wypadku - pół) jednego rodzaju piwa.
dokładnie tak wygląda, minimum można kupić 10 sztuk jednego piwa.
Sklep dalej trzyma poziom. Wybór (przynajmniej optycznie) sprawia wrażenie, że jest większy niż był. Dalej pojawiają się nowości, dalej w dobrych cenach.
Tym razem Mikułynieckie z Ukrainy (około 4zł), m.in:
- Mikułyn 900
- Mikułyn Lager
- Mikułyn Switłe
- Ukraińskie Ciemne
Wypiłem Switłe i w końcu mogę powiedzieć, że napiłem się dobrego ukraińskiego piwa.
Dziś kupiłem 10 butelek "Warmiaka" i co jest skandaliczne, okazało się, że data ważności to 1 października (dziś mamy 5!!). Takie przeterminowane piwo nie powinno być w sprzedaż - to oburzające, że tak się stało. Bardzo się rozczarowałem, szczególnie dlatego, że jestem stałym klientem od kilku lat. Jeszcze jeden taki numer i nie będę w tym sklepie zostawiał swoich pieniędzy!
Comment