Sklep "Agro", Nowomiejska 11 (między Placem Wolności a Północną). W ofercie m.in. Lwówek Książęce, Irlandzkie Mocne, Palm, łódzki i żywiecki Porter, Carpatia, trochę lagerów czeskich i niemieckich. Po ofercie i jej eksponowaniu widać, że chyba starają się dbać o bardziej wybrednych piwoszy. Niestety stoisko monopolowe jest malutkie i otoczone półkami z czym się da, więc ciężko wypatrzeć różne ciekawostki.
Łódź, Nowomiejska 11, sklep Agro
Collapse
X
-
Obecnie regularnie dostępne:
- Ciechan Wyborny Niepasteryzowany
- j.w. Mocny
- Porter - Ciechanów
- Miodowe Ciechanów
- Żywe Amber
- Koźlak Amber
- Felsen Brau - pszeniczne zwykłe i ciemne, marcowe
- Faustus
Ceny w normie, jedynie Faustus aż niemal 5 zł.
Pojawiają się czasem inne - Portos ze Zd. Woli, Tańcowane, Książęce z Lwówka itd.
-
-
Nic z oferty nie ubyło, natomiast przybył Heban i Jurand Premium, zaś Tańcowane Mocne weszło chyba na stałe do oferty. Widać, że sklep zaczyna stawiać na bardziej wymagających piwoszy - wszystkie te niekoncernowe wyroby są ładnie wyeksponowane zarówno na wystawie sklepu, jak i na samym stoisku monopolowym.
Comment
-
-
- Ciechanów: oba Ciechany, Miodowe, Porter
- Amber: Żywe i Koźlak
- Tańcowane Mocne
- Łódzkie Mocne (puszka)
- 1795 jasny i czeski Heban
- Staropolskie Mocne 0,33
- O.K. Beer i Zagłoba
- cała gama Felsenów
- Ashai
- z Kipera też coś było
- ostał się jeszcze Koźlak z Juranda
sporo wymienionych piw stoi w lodówce
ceny przystępne (np Ciechan 1,90)
Comment
-
-
Brak Ciechana Mocnego Wybornego Niepasteryzowanego, Miodowego z Ciechanowa, Tańcowanego. Felseny tylko dwa zamiast 4 czy 5. Koźlaka z Ambera zastąpiła ta podróba z Belgii (czyli już mamy efekt sukinsyństwa). Doszły "Grudziądzkie Dobre Lekkie" i "Grudziądzkie Dobry Specjal".
Comment
-
-
Z ciekawostek - dziś kupiłem ostatnią butelkę "Rycerza" z Gościszewa. Nie wiem, czy znów będzie w sprzedaży i nie wiem jak długo było, bo byłem poza Łodzią, ale chyba oznacza to, że wyroby tego browaru pojawiły się w jakichś łódzkich hurtowniach. Oprócz tego cała Felsenów, Zywe i Koźlak z Ambera, dwa piwa z Grudziądza, Koźlak ex-Jurand oraz ten z Belgii, Irlandzkie Mocne z Krajana.
Comment
-
-
w sklepie jest jeszcze Koźlak z Juranda i Porter z Ciechanowa (co mie nie dziwi bo stoją po 3zł)
doszły piwa z Krajana: Porter, Irlandzkie a przede wszystkim Złoty Strong, Nakielskie Jasne oraz Ciemne - niestety cała trójka trochę drogawa - po 3zł
Comment
-
-
w sklepie piwa z browarów:
- Ciechan
- Fortuna
- Krajan
- Amber
- Boss
- Kiper (w tym Cornelius Weizen)
do tego:
- Felseny