Faktycznie lokal przeniesiono o bramę lub dwie w stronę ul. Narutowicza. Lokal może nie najwtższych lotów ale w każdym życzył bym sobie takiego wyboru piw. Są dwie sale większa dla palących oraz mniejsza z boku dla niepalących. Przy piwie podawane są zawsze dwie ceny. Piwo pite w lokalu jest o 0,5 zł droższe. Jesli chodzi o klientelę wiekszość to "lokalni" ale nie brakuje studentów oraz wstępujących po drodze z pracy na piwko.
Łódź, Kilińskiego 46, Sklep i pijalnia piwa
Collapse
X
-
Świetna oldskulowa i klymatyszna meta - okolica poniekąd zobowiązuje. Wybór piw w części sklepowej przyzwoity, ceny również. Szkoda, że nie było piw z Łodzi, ale to osobna kwestia.
Za sklepem część "degustacyjna", zasiedlona w dużej części przez tzw. twarzowców, ale kultura pełna. Niestety, "wozem byłem" i nie mogłem dołączyć do kompanii, lekko tylko fałszującej "Ej, sokoły..." do akompaniamentu akordeonu.... Lokal totalnie zadymiony (ciuchy po minucie pobytu przesiąkły na amen), ale to też należy do "starego rytu".
Żal, że takich miejsc coraz mniej...Comment
-
miejsce znane i lubiane... za czasów studenckich nie jeden wykład z algebry czy programowania tam spędziłem... ćwiczenia z angielskiego też miło wspominam
w poprzedniej lokalizacji urzekła mnie "sala lustrzana" (WC- na wszystkich ścianach były lustra) i cudowna spłuczka w postaci drutu wystającego ze ściany
oczywiście sala "góralska" też miała swój urok... ta "PeeReLowska" już mniej mi się podobała - obskurna strasznie się wydawała...
obecnie w lokalu oprócz "sali głównej" znajduje się mała salka dla niepalących - bardzo mi się ten pomysł podoba... dzięki temu, że "niepalący" stanowią mniejszość w salce tej zawsze jest gdzie usiąść
oczywiście wybór piwa znacznyszklanki się tam nie uświadczy - picie tylko z butli
barman/sprzedawca średnio miły i mało pomocny w doborze trunku
klientela nadzwyczaj uprzejma (zaskakujące!)
zdrówkoΞ not a very nice guy! ΞComment
-
Lokal dla własnych, studenckich potrzeb nazywany jest Ciechanowem, dla uczczenia piwa, a jakże
Klimat panuje tam przedni. Będąc pierwszy raz, można się przerazić, ale miejscowi są nad wyraz przyjaźni i kulturalni. Można nawet przeprowadzić szereg ciekawych rozmów a to przy stoliku, a to w kolejce do toalety (w której nie ma papieru - ten wisi w korytarzyku do niej prowadzącym). Dodatkowo w każdy piątek wieczorem odbywa się swoista biesiada - jest keyboard, na którym intonowane są weselne piosenki, bywalcy śpiewają i tańczą. Jest przyjemnie i swojsko. Zawsze wychodzę stamtąd pełen optymizmu, chociaż najczęściej podchmielony
Polecam odwiedzenie tego miejsca.
Aha - wybór piw naprawdę duży, tylko polecam patrzeć na daty niepasteryzowanychComment
-
Wpadłem ostatnio. Oprócz piwa w pijalce pojawiła się nowa atrakcja: ogromne akwarium ze świnkami morskimiWybór piwa duży, choć wydaje mi się, że ok 4-5 lat temu był znacznie większy. Uważać na daty ważności do spożycia! Trafiają się kwiatki
Comment